In vizor

Elevi clujeni care învață în miros de canalizare și merg la școală cu hârtia igienică în ghiozdan

Scris de 990

Un părinte sesizează că fetița lui este nevoită să învețe într-o sală de clasă unde mirosul de canalizare este atât de puternic încât aceasta acuză dureri de cap și stare de rău. 

Condițiile improprii în care își desfășoară activitatea elevii Colegiului Coșbuc care așteaptă din 2017 finalizarea noului corp de clădire au mai fost sesizate de părinți.

Citește și:

Mizerie și păduchi într-o școală din Cluj-Napoca, reclamate de un părinte

După ce un părinte a acuzat că elevii învață în condiții insalubre, acum o altă sesizare menționează că elevii sunt nevoiți să suporte timp de 8 ore mirosul de canalizare din sala de clasă de la Colegiul Tehnic Anghel Saligny.

”Copilul meu de la Coșbuc este mutat la Anghel Salighny, de o lună și jumătate miroase a canalizare. Și hainele când vin acasă miros a canalizare. Se plânge că o doare capul, nu mănâncă. Domnul director mi-a spus că nu are ce să facă. Sunt și copii de clasa 0, printre atâția microbi. Se zicea că se iau măsuri, m-am dus dimineață și mirosea foarte urât. Ajung copiii în spital. Plus că este mizerie. La baie, fiecare copil duce hârtie igienică cu el”, potrivit unui părinte.

Ovidiu Cîmpean, director Direcţiei de Dezvoltare Locală şi Management Proiecte în cadrul Primăriei a menționat că va trimite o echipă care să rezolve problema de la Saligny.

”Vom face o verificare astfel încât să corectăm neajunsurile materiale care sunt acolo. Iar în ceea ce privește canalizarea vom trimite o echipă tehnică să rezolve această problemă. O altă veste bună este că lucrările de modernizare sunt în curs de finalizare iar în cel mai scurt timp, în principiul din martie se vor putea muta. vom trimite colegii să vedem ce măsuri urgente pot fi luate pentru îndepărtarea acestor probleme”, a menționat Cîmpean. 

Lucrările la noul corp de clădire de la Coșbuc trebuia finalizat în vara a nului 2019. Ulterior, Tarcea a declarat că lucrările vor fi terminate până în decembrie, acum a fost avansat un nou termen, respectiv luna martie. Părinții spun că sunt sătui de atâtea promisiuni și nu mai cred ceea ce le spun cei din primărie.

În ceea ce privește lipsa hârtiei igienice și a săpunului din băi, Ovidiu Cîmpean a menționat că primăria a alocat școlilor toate fondurile pe care le-au solicitat astfel încât să nu mai exsite astfel de probleme.

”Trebuie menționat că toate resursele financiare solicitate de școli au fost puse la dispoziție de către Consiliul Local, prin urmare nu există scuze să existe aceste lipsuri. Am făcut și un apel public să nu mai existe acel fond al clasei pentru că noi investim 20% din bugetul local în invățământ”, potrivit lui Cîmpean.

Anghel Salighni, soluția de avarie pentru lungile perioade când au loc lucrări de reparații la celelalte școli.

Nu este pentru prima dată când elevii sunt nevoiți să învețe în sălile de clase mici și insalubre improvizate la Colegiul Tehnic Anghel Saligny. Și elevii Liceului Mihai Eminescu au trecut prin acele săli așteptând ca Primăria să finalizeze lucrările la clădirea liceului. La fel cum se întâmplă adesea în cazul lucrărilor derulate de către primăria Cluj-Napoca și lucrările la școli întârzie, uneori și un an de zile. În tot acest timp cei care au de suferit sunt elevii și profesorii. Degeaba se laudă Boc că investește 20% din bugetul local în educație, dacă lucrările de reabilitare durează atât de mult.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours In vizor
  PROTECȚIA POLITICĂ NU ȚINE DE PRICEPERE ÎN AFACERI: Afacerea imobiliară a fostul cameraman al primarului Boc, între insolvență și facturi de milioane de lei neachitate
 • Acum 8 hours FOTOGRAFILA
  Parcat pe trotuar, coborând din mașină de lux, Boc ne anunță că pietonii sunt prioritari
 • Acum 12 hours Politica
  Ajutor în valoare de 2.000 de lei pentru mamele și nou-născuții din familiile vulnerabile
 • Acum 13 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: ”Trăiască inflația! Antreprenorul și corporatistul, mult mai bogați în 2022, camuflează bucuria simulând îngrijorare fața de 2023”
 • Acum 1 day General
  ROMÂNIA AFACERILOR DE CUMETRIE: Cele 600 de mașini de poliție reprezintă 25% din suma contractelor din ultimii 7 ani câștigate de Automobile Bavaria cu instituții publice. Record în 2022: contracte în valoare de 223 de milioane de lei
 • Acum 1 day Din oras
  De ce OSĂ devină strada Spiru Haret pietonală de Săptămâna Europeană a Sportului? Ca să vedem cum OSĂ arate după modernizarea pe care OSĂ o facă Nord Conforest S.A. Să n-arate ca ”Pădurea Clujenilor”…..
 • Acum 1 day Din oras
  Cum vă preziceam de dimineaţă: a apărut Emil Boc pe calul alb al împăcării şi toleranţei, să ne zică chestii înţelepte. Emil Boc: “Sunt convins că meciul dintre U și CFR Cluj va fi un MODEL de fair-play”
 • Acum 1 day Rautacisme
  Începe Săptămâna Europeană a Sportului. OSĂ avem parte de multe poze cu polisportivul Emil Boc: la paletă, la 100 metri cartofi în poală, la şut cu mingea, stop pe piept, preluat cu capul şi apărat de Însuşi El în poartă
 • Acum 1 day PubliNews
  Sezonul Movie Nights se încheie cu filmele „Invictus” și „Free Guy”. Luni, bucură-te în premieră de festivalul SoNoRo, în Iulius Parc!
 • Acum 1 day In vizor
  Comunicare de noaptea minţii a conducerii U Cluj: În timp ce afirmă că CFR Cluj nu are ce căuta pe gazonul de la Cluj Arena (pe care nici ei nu au ce căuta când UNTOLD arestează oraşul), afirmă că e nevoie de (probabil) dialog în acest “oraș multicultural care are nevoie, mai mult decât oricând, de toleranță, înțelegere”…
 • Acum 1 day In vizor
  UN MILION DE EURO pentru reabilitarea a 5000 de mp “de parc” în Piaţa 14 iulie. OSĂ avem din nou dală de la Videanu? Că afacerea a fost adjudecată de cumătrocraţia PD-L din PNL Cluj
 • Acum 2 days Eveniment
  LANȚUL CONSECINȚELOR: Un bloc din Turda e tăiat de la apă, un bărbat este găsit spânzurat pe malul Arieșului
 • Acum 2 days Din oras
  Cică Primăria Cluj-Napoca ar vrea să demoleze construcţiile ilegale. Caută o firmă care să execute lucrările cu 6 milioane de lei pentru un contract pe 2 ani. Facem pariu că OSĂ înceapă cu amărăştenii de pe Valea Fânaţelor?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE