In vizor

Elevi clujeni care învață în miros de canalizare și merg la școală cu hârtia igienică în ghiozdan

Scris de 990

Un părinte sesizează că fetița lui este nevoită să învețe într-o sală de clasă unde mirosul de canalizare este atât de puternic încât aceasta acuză dureri de cap și stare de rău. 

Condițiile improprii în care își desfășoară activitatea elevii Colegiului Coșbuc care așteaptă din 2017 finalizarea noului corp de clădire au mai fost sesizate de părinți.

Citește și:

Mizerie și păduchi într-o școală din Cluj-Napoca, reclamate de un părinte

După ce un părinte a acuzat că elevii învață în condiții insalubre, acum o altă sesizare menționează că elevii sunt nevoiți să suporte timp de 8 ore mirosul de canalizare din sala de clasă de la Colegiul Tehnic Anghel Saligny.

”Copilul meu de la Coșbuc este mutat la Anghel Salighny, de o lună și jumătate miroase a canalizare. Și hainele când vin acasă miros a canalizare. Se plânge că o doare capul, nu mănâncă. Domnul director mi-a spus că nu are ce să facă. Sunt și copii de clasa 0, printre atâția microbi. Se zicea că se iau măsuri, m-am dus dimineață și mirosea foarte urât. Ajung copiii în spital. Plus că este mizerie. La baie, fiecare copil duce hârtie igienică cu el”, potrivit unui părinte.

Ovidiu Cîmpean, director Direcţiei de Dezvoltare Locală şi Management Proiecte în cadrul Primăriei a menționat că va trimite o echipă care să rezolve problema de la Saligny.

”Vom face o verificare astfel încât să corectăm neajunsurile materiale care sunt acolo. Iar în ceea ce privește canalizarea vom trimite o echipă tehnică să rezolve această problemă. O altă veste bună este că lucrările de modernizare sunt în curs de finalizare iar în cel mai scurt timp, în principiul din martie se vor putea muta. vom trimite colegii să vedem ce măsuri urgente pot fi luate pentru îndepărtarea acestor probleme”, a menționat Cîmpean. 

Lucrările la noul corp de clădire de la Coșbuc trebuia finalizat în vara a nului 2019. Ulterior, Tarcea a declarat că lucrările vor fi terminate până în decembrie, acum a fost avansat un nou termen, respectiv luna martie. Părinții spun că sunt sătui de atâtea promisiuni și nu mai cred ceea ce le spun cei din primărie.

În ceea ce privește lipsa hârtiei igienice și a săpunului din băi, Ovidiu Cîmpean a menționat că primăria a alocat școlilor toate fondurile pe care le-au solicitat astfel încât să nu mai exsite astfel de probleme.

”Trebuie menționat că toate resursele financiare solicitate de școli au fost puse la dispoziție de către Consiliul Local, prin urmare nu există scuze să existe aceste lipsuri. Am făcut și un apel public să nu mai existe acel fond al clasei pentru că noi investim 20% din bugetul local în invățământ”, potrivit lui Cîmpean.

Anghel Salighni, soluția de avarie pentru lungile perioade când au loc lucrări de reparații la celelalte școli.

Nu este pentru prima dată când elevii sunt nevoiți să învețe în sălile de clase mici și insalubre improvizate la Colegiul Tehnic Anghel Saligny. Și elevii Liceului Mihai Eminescu au trecut prin acele săli așteptând ca Primăria să finalizeze lucrările la clădirea liceului. La fel cum se întâmplă adesea în cazul lucrărilor derulate de către primăria Cluj-Napoca și lucrările la școli întârzie, uneori și un an de zile. În tot acest timp cei care au de suferit sunt elevii și profesorii. Degeaba se laudă Boc că investește 20% din bugetul local în educație, dacă lucrările de reabilitare durează atât de mult.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours De cartier
  La o lună de la data (re)începerii lucrărilor pentru podul Porțelanului, vedem primele semne pe șantier: câteva garduri metalice și panoul informativ
 • Acum 4 hours Din oras
  „Atenție! Cade tencuiala!”
 • Acum 4 hours Din oras
  De doi ani, Poarta Vieneză nu e cumpărată de nimeni. Prețul cerut e de aproape 3,4 MILIOANE EURO
 • Acum 5 hours De cartier
  Fiindcă așteaptă de mai bine de un an, și-au pierdut răbdarea! Acompaniați de alarme, cu urlete și strigături din partea paznicilor, mănășturenii au „inaugurat” Baza Sportivă „La Terenuri”
 • Acum 5 hours Eveniment
  Poliția clujeană este în alertă: Prietenul femeii dispărute este cunoscut cu antecedente de om violent şi se află sub tratament
 • Acum 5 hours In vizor
  ATENŢIE LA TREN: După 14 ani de promisiuni, pasajul de cale ferată de la Jucu rămâne o vorbă în vânt
 • Acum 7 hours In vizor
  O fundaţie “pentru studii biblice”, printre acţionarii unei firme care a dat o ţeapă de 25 de milioane de euro Companiei de Apă “Arieş” SA
 • Acum 7 hours Din oras
  Autoritățile cresc încet-încet calitatea vieții: «În fiecare cartier este câte o străduță unde modernizăm… În zona de centru străzile sunt aproape gata»
 • Acum 7 hours Din oras
  Primaria plateste 1,6 milioane lei pentru intretinerea fantanilor arteziene si a cismelelor
 • Acum 10 hours Din oras
  A doua zi consecutiv, șoferii din Florești stau înțepeniți în trafic. Boc mai trebuie să-și cumpere niște frigidere la câtă carne primește zilnic
 • Acum 11 hours Politica
  SACUL POPULISMULUI PARE FĂRĂ FUND: Pensionarii cu venituri sub 2000 lei vor primi sprijin. Asta în timp ce Coaliția de Guvernare se pregătește să jupoaie IMM-urile
 • Acum 12 hours Din oras
  A dispărut o femeie de 30 de ani care locuiește în Cluj-Napoca. Ați văzut-o?
 • Acum 12 hours Eveniment
  Bărbat filmat în timp ce se masturba pe o bancă, într-un parc din judeţul Cluj. A fost sesizată poliția
Citește și...
Recomandările redacției
«Cade, dă-te, bă, că cade» Din oras

„Atenție! Cade tencuiala!”

«Cadeee, dă-te, bă, că cade»… tencuiala. Clădirea Palatului Administrativ al Județului Cluj, sediul Instituției Prefectului […]

TOP CITITE