In vizor

Elevi clujeni care învață în miros de canalizare și merg la școală cu hârtia igienică în ghiozdan

Un părinte sesizează că fetița lui este nevoită să învețe într-o sală de clasă unde mirosul de canalizare este atât de puternic încât aceasta acuză dureri de cap și stare de rău. 

Condițiile improprii în care își desfășoară activitatea elevii Colegiului Coșbuc care așteaptă din 2017 finalizarea noului corp de clădire au mai fost sesizate de părinți.

Citește și:

Mizerie și păduchi într-o școală din Cluj-Napoca, reclamate de un părinte

După ce un părinte a acuzat că elevii învață în condiții insalubre, acum o altă sesizare menționează că elevii sunt nevoiți să suporte timp de 8 ore mirosul de canalizare din sala de clasă de la Colegiul Tehnic Anghel Saligny.

”Copilul meu de la Coșbuc este mutat la Anghel Salighny, de o lună și jumătate miroase a canalizare. Și hainele când vin acasă miros a canalizare. Se plânge că o doare capul, nu mănâncă. Domnul director mi-a spus că nu are ce să facă. Sunt și copii de clasa 0, printre atâția microbi. Se zicea că se iau măsuri, m-am dus dimineață și mirosea foarte urât. Ajung copiii în spital. Plus că este mizerie. La baie, fiecare copil duce hârtie igienică cu el”, potrivit unui părinte.

Ovidiu Cîmpean, director Direcţiei de Dezvoltare Locală şi Management Proiecte în cadrul Primăriei a menționat că va trimite o echipă care să rezolve problema de la Saligny.

”Vom face o verificare astfel încât să corectăm neajunsurile materiale care sunt acolo. Iar în ceea ce privește canalizarea vom trimite o echipă tehnică să rezolve această problemă. O altă veste bună este că lucrările de modernizare sunt în curs de finalizare iar în cel mai scurt timp, în principiul din martie se vor putea muta. vom trimite colegii să vedem ce măsuri urgente pot fi luate pentru îndepărtarea acestor probleme”, a menționat Cîmpean. 

Lucrările la noul corp de clădire de la Coșbuc trebuia finalizat în vara a nului 2019. Ulterior, Tarcea a declarat că lucrările vor fi terminate până în decembrie, acum a fost avansat un nou termen, respectiv luna martie. Părinții spun că sunt sătui de atâtea promisiuni și nu mai cred ceea ce le spun cei din primărie.

În ceea ce privește lipsa hârtiei igienice și a săpunului din băi, Ovidiu Cîmpean a menționat că primăria a alocat școlilor toate fondurile pe care le-au solicitat astfel încât să nu mai exsite astfel de probleme.

”Trebuie menționat că toate resursele financiare solicitate de școli au fost puse la dispoziție de către Consiliul Local, prin urmare nu există scuze să existe aceste lipsuri. Am făcut și un apel public să nu mai existe acel fond al clasei pentru că noi investim 20% din bugetul local în invățământ”, potrivit lui Cîmpean.

Anghel Salighni, soluția de avarie pentru lungile perioade când au loc lucrări de reparații la celelalte școli.

Nu este pentru prima dată când elevii sunt nevoiți să învețe în sălile de clase mici și insalubre improvizate la Colegiul Tehnic Anghel Saligny. Și elevii Liceului Mihai Eminescu au trecut prin acele săli așteptând ca Primăria să finalizeze lucrările la clădirea liceului. La fel cum se întâmplă adesea în cazul lucrărilor derulate de către primăria Cluj-Napoca și lucrările la școli întârzie, uneori și un an de zile. În tot acest timp cei care au de suferit sunt elevii și profesorii. Degeaba se laudă Boc că investește 20% din bugetul local în educație, dacă lucrările de reabilitare durează atât de mult.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *