In vizor

Elena Uioreanu: Din respect pentru justitie, nu comentez

Fosta sotie a presedintelui arestat al Consiliului Judetean, Horea Uioreanu, deputatul PNL Elena Uioreanu, nu a dorit sa comenteze informatiile din dosarul de coruptie, potrivit carora si-ar fi platit taxa de candidatura la parlamentare din mita primita de fostul sot.

“Cand se va termina, o sa pot sa comentez, acum nu vreau sa fac comentarii de niciun fel. Eu nu am fost acuzata de nimic pana acum, de aia va spun, din respect pentru justitie, cand o sa fie cazul o sa fac si declaratii, dar acum nu pot sa fac declaratii de niciun fel”, a spus Elena Uioreanu.

Din mita incasata de la oamenii de afaceri implicati in dosar, asupra careia tinea o evidenta clara, Razvan Pop ii dadea sotiei lui Uioreanu, deputatul PNL Elena Uioreanu, cateva mii de lei. Mai mult decat atat, tot din acei bani s-a achitat si taxa de candidatura la parlamentarele din 2012.

,,Cu privire la aceste cheltuieli am tinut o evidenta contabila pe calculator, deoarece era vorba de multe sume de bani cheltuite si voiam sa am o justificare in fata presedintelui cand voi fi intrebat. Intre aceste cheltuieli mentionez plata lunara a sumei de 4500 – 4800 lei catre numitul C.M.L. (la care presedintele avea o datorie, fara sa cunosc originile acesteia), cheltuieli cu masinile familiei – cauciucuri, jante, bani cash dati lui Uioreanu Horea sau sotiei acestuia, cate 2000 – 3000 lei; pentru cabana am platit taxele pentru proiectare, arhitect, materiale de constructie, geamuri, betoane”, se arata in motivarea arestului preventiv.

Mai mult, Razvan Pop spune ca i-a dat Elenei Uioreanu 11.200 de lei pentru a-si plati taxa de candidatura la alegerile parlamentare, la care a iesit deputat de Cluj.

“Am platit de asemenea din acei bani taxa de candidatura a Elenei Uioreanu la alegerile parlamentare din toamna 2012, mai precis i-am dat acesteia in mana suma de 11 200 lei pentru a plati taxa respectiva”, se mai arata in declaratia data de Razvan Pop anchetatorilor.

Foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *