In vizor

Elena Abrudan, sefa catedrei de Jurnalism de la UBB, isi tine in ilegalitate diamantele

Scris de 2,601

La sfarsitul lunii trecute, casa Elenei Abrudan si a sotului acesteia, Patritiu Abrudan, fost arbitru si actual director regional al Bancii Transilvania a fost sparta in miezul noptii. Hotul, un barbat de 36 de ani, a furat, conform proprietarilor, diamante, bijuterii si electrocasnice in valoare de 50.000 de euro. O zi mai tarziu, hotul a fost prins, iar majoritatea bunurilor lipsa recuperate – bijuterii cu diamante, sapte telefoane mobile, trei laptop-uri, aparate de fotografiat, cinci ceasuri etc. Numai ca aceste bunuri nu apar nicaieri in declaratia de avere a profesorului Elena Abrudan, nici de anul trecut, nici de anul acesta, scrie Gazeta de Cluj.

In declaratia de avere completata pe data de 14 iunie, adica cu mai bine de 10 zile inainte ca hotul sa ii intre in casa, Abrudan nu a scris ca ar avea in posesie pietre pretioase si nici bijuterii scumpe. Asta desi declaratia de avere are rubrica speciala pentru “bunuri sub forma de metale pretioase, bijuterii, obiecte de arta si cult, colectii de arta”.

Cu toate acestea, cand a ramas fara ele, profesorul s-a impacientat si a dat Politiei toate detaliile necesare despre inelele, bratarile, lanturile si brosele scumpe.

Salariu de nabab de la UBB

Elena Abrudan, director la Departamentul Jurnalism la Facultatea de Stiinte Politice, Administrative si ale Comunicarii din cadrul Universitatii Babes Bolyai, are, conform declaratiei de avere pe care a completat-o in urma cu o luna, un salariu anual de 90.840 de lei, adica 7.570 de lei pe luna.

Abrudan are, impreuna cu sotul sau, toua terenuri si doua case de vacanta. In 2006, profesorul si-a deschis un cont la Banca Transilvania, in care a depus aproape 42.000 de euro.

Despre bijuteriile furate si regasite, nici vorba. Nici in 2013, cand aceasta si-a completat, conform legii, din nou declaratia de avere, nu a scris vreun cuvant despre vestitele bijuterii.

In schimb, de anul trecut pana acum, salariul Elenei Abrudan a crescut cu peste 22.500 de lei pe an, adica cu aproape 1.900 de lei pe luna. In 2013, profesorul declara ca are venituri anuale de 68.318 lei, adica de aproape 6.000 de lei pe luna.

Abilitatile din CV-ului Elenei Abrudan includ literatura comparata, antropologie si mitologie, iar in prezentarea sefului departamentului de Jurnalism de pe site-ul Uniunii Scriitorilor din Romania, Filiala Cluj, aceasta apare ca fiind critic literar, eseist si traducator.

Pana la momentul publicarii acestui articol, sefa catedrei de Jurnalism de la UBB nu a putut fi contactata pentru a-si exprima punctul de vedere. 

sursa foto: ziuadecluj.realitatea.net

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Politica
  Guvernul se reunește joi în ședință pentru a aproba OUG prin care salariile profesorilor cresc cu 1.000 de lei brut, deși negocierile au eșuat iar greva continuă
 • Acum 15 hours Politica
  Ciolacu, despre pensiile speciale: Îmi menţin părerea că trebuie o reformă şi am să o duc până la capăt. Întrebat dacă noile propuneri să nu se aplice pentru pensiile în plată: Înseamnă că nu mai vorbim de o reformă
 • Acum 16 hours Politica
  Flancat de Salad Box și Canta, Ovidiu Săcară rămâne președinte al PSD Cluj-Napoca
 • Acum 18 hours In vizor
  ZĂHĂRELUL: Oferta finală a Guvernului pentru profesori: cresc de la 1 iunie salariile cu 1.000 de lei brut lunar pentru cadrele didactice și 400 de lei pentru personalul nedidactic. Majorarea cerută de sindicate până la salariul mediu pe economie, etapizată pe trei ani. Întâlnire premier-sindicate la ora 19.00
 • Acum 21 hours In vizor
  UNII NU AU CE PUNE ÎN FARFURIE, ALŢII DAU DIN BURIC ÎN BALI: Vicepremierul Kelemen Hunor și liderul Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților vor pleca pentru o săptămână în Indonezia, la Bali, unde vor vizita unele ”obiective economice și culturale”. Se cere diurnă majorată cu 20% și o treime din bani dați în avans
 • Acum 21 hours In vizor
  Individul care înjură pe Facebook, Iulian Cristache, de peste 15 ani preşedinte al unei obscure Federaţii a “asociaţiilor de părinţi”, se bagă în seamă în problema grevei profesorilor
 • Acum 21 hours In vizor
  Greva profesorilor continuă. Sindicatele anunță că au decis să NU accepte un acord, chiar dacă e semnat de președintele Iohannis
 • Acum 21 hours Sanatate
  CUI FOLOSEŞTE PUNEREA DE POALE ÎN CAP DINTRE CEI DOI DEPUTAŢI PSD PE SPINAREA BOLNAVILOR DE CANCER? Rafila: “Patriciu Achimaș Cadariu, a refuzat orice dialog”. Achimaș Cadariu: “Alexandru Rafila se ocupă de denigrări și distruge lucruri la care nu se pricepe”
 • Acum 21 hours PubliNews
  Vrei să vezi cele mai spectaculoase rase de pisici? Vino în acest weekend la Iulius Mall, unde are loc WCF International Cat Show!
 • Acum 24 hours In vizor
  HUEDIN: O MIZERIE DE ȘCOALĂ. AlinTișe, președintele CJ Cluj și directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Cluj, fac pase cu pisica moartă a responsabilității
 • Acum 1 day Eveniment
  GREVA PROFESORILOR prelungește încheierea mediilor şi înscrierea la BAC la clasele a XII-a
 • Acum 1 day General
  A început protestul polițiștilor din penitenciare: Aceștia refuză să intre la serviciu timp de patru ore și nu vor ieși cu deținuții la muncă
 • Acum 1 day Analiza
  Klaus Iohannis i-ar fi convocat la Cotroceni pe Ciucă și pe Ciolacu. Poate pentru a ”găsi” bani pentru stingerea conflictului cu sindicatele din Învățământ. Dar ce se întâmplă dacă își dă Ciucă demisia, că nu sunt bani, iar Ciolacu nu vrea să-i preia funcția (că nu sunt bani)?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE