Uncategorized

El este Aurel Bizo, seful Colegiului Medicilor, cel care l-a facut scapat pe medicul ce si-a jignit pacientul bolnav de cancer printr-un SMS!

Colegiul Medicilor Cluj a transmis un drept la replica in urma publicarii mai multor materiale de catre Ziar de Cluj, dupa ce s-a realizat o ancheta in cazul medicului Ionel Mircu, acuzat de familia unui pacient bolnav de cancer de faptul ca doctorul si-a jignit pacientul printr-un SMS, poveste care a facut inconjurul tarii – vezi AICI.
Redam mai jos dreptul la replica transmis de Colegiul Medicilor Cluj.
„Potrivit Legii nr. 95/ 2006 – Titlul XII si a Statutului Colegiului Medicilor din Romania, sanctiunile disciplinare pe care le poate pronunta Comisia de Disciplina teritoriala sunt: mustrare, avertisment, vot de blam si amenda disciplinara de la 1.000 – 1.500 lei (art. 447 al. 1 din Legea nr. 95/ 2006).
Decizia pronuntata de catre Comsia de Disciplina Cluj in cazul Dr. Mircu Ionel a fost comunicata familiei Hodrea in data de 29.04.2013, cand au fost informati de dreptul lor legal de a face contestatie, in termen de 15 zile, in vederea reanalizarii dosarului de ancheta disciplinara de catre Comisia Superioara de Disciplina. Familia Hodrea nu a uzitat de dreptul lor legal.
Totodata, dorim sa va informam ca Dr. Mircu Ionel Nerva Traian a pus la dispozitia Colegiului Medicilor Cluj o inregistrare audio a convorbirii telefonice avute cu sotia dlui. Hodrea Milu, dna. Hodrea Mariana, din data de 13.03.2013, din care rezulta relatiile amiabile dintre medicul de familie si familia Hodrea.
Din data de 02.04.2013 – data inscrisa pe SMS si pana la data aparitiei articolului de presa din data de 10.04.2013, nu avem informatii cu privire la transferul membrilor familiei Hodrea pe listele unui alt medic de familie”.
Ziar de Cluj a incercat sa obtina in repetate randuri un punct de vedere oficial din partea Colegiului, insa atat presedintele Aurel Bizo, cat si consilierul juridic Ada Cireap au refuzat acest fapt.
Mai mult, in materialele publicate am prezentat cum Colegiul Medicilor a acordat medicului Mircu doar un vot de blam, in conditiile in care acesta si-a jignit pacientul cu urmatoarele vorbe: „Mai ai atat de putin sa te bucuri de viata. Hai, pa, nesimtitule!”, spre nemultumirea familiei. Daca un asemenea comportament este tratat cu vot de blam de catre domnul Bizo – este fix problema sa.
Noua, ca jurnalisti si simpli cetateni, ni se pare prea putin.
Si mai adaugam o constatare: Colegiul Medicilor Cluj este un simulacru de institutie, un organism lipsit de putere si impotent din punct de vedere al aplicarii sau sanctionarii normelor de deontologie profesionala. Ca jurnalisti, o sa aratam tuturor de azi inainte ca acest Colegiu al Medicilor din Cluj este o institutie care a ascuns ani de zile greseli profesionale teribile sub presul orgoliilor si ca nu merita decat dispretul opiniei publice, iar asta o sustinem cu DOVEZI.
PS: Curios lucru, in toata presa clujeana nu exista poze cu ditamai seful Colegiului Medicilor Cluj, nu exista nicio poza cu domnul profesor Aurel Bizo. De unde deduc ca ii place discretia, ii place sa stea dupa perdea. Din punctul meu de vedere, dupa perdea putea sa ramana mult si bine, caci este un bun specialist, nimic de contestat, dar daca si-a asumat fluierul de arbitru al medicilor si al prestatiei lor, atunci sa ii facem public chipul, sa stie si oamenii cine e domnul Aurel Bizo atunci cand il intalnesc pe strada si sa il intrebe ce face dumnealui impotriva proastelor metehne ale medicilor clujeni?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *