Din oras

Ei sunt cei mai apreciati antrenori de fitness din Cluj

Sunt „fit”, sunt buni si scot untul din tine. Ziar de Cluj vi-i prezinta pe unii dintre cei mai apreciati antrenori de fitness din oras, aceia care se dedica, pe langa cursurile sportive din sala, si la antrenamente pesonale. Daca unii sunt la inceput de drum in domeniul „Personal Trainer”, altii ofera aceste servicii inclusiv la domiciliul clientului.

Chiar daca Romania este inca la inceput de drum, institutia antrenorului personal a luat amploare si aici. Nu au sindicat, ca in SUA sau Canada, dar ii gasesti in fiecare sala de fitness care se respecta. Unii dintre ei au pagini personale, unde poti afla totul despre antrenamente si serviciile oferite.
Ziar de Cluj va propune un top al celor mai cautati si apreciati antrenori personali din Cluj-Napoca. Nu este vorba de un clasament, ci de evidentierea celor mai cunoscute nume din domeniu.

Probabil printre cele mai bine targetate dintre antrenorii personali clujeni este Emilia Cotul. Tanara, originara din Bistrita-Nasaud, “preda” sport de peste 10 ani, iar de patru ani s-a axat pe segmentul de “Personal Trainer”. Emilia Cotul este si singura antrenoare din oras care ofera servicii si la domiciliul clientului sau la sedii de firma.

“Intotdeauna am vrut sa vin cu idei noi, sa fac mult mai mult decat ceea ce fac in sala. Am lucrat intr-o banca si tot aici m-am intors, prima iubire nu se uita”, povesteste Emilia Cotul.

Tanara este instructor personal, legitimat in Federatia Sportiva “Sportul pentru toti” ca instructor Fitness Culturism si Aerobic. Practica acest sport din 2006, predand pe langa instructor personal si clase de aerobic, tae bo, dansuri sportive, coregrafii pentru miri, aqua gym si, de anul trecut, TRX.

“Am luat idei din mai multe locuri, am observat ca sunt multi care ar vrea sa faca miscare, dar poate le este mai comod acasa. In sala de aerobic sunt multi clienti care nu isi spun problemele, si atunci e mult mai usor sa controlezi, vad si evolutia lor individuala”, povesteste Emilia Cotul despre antrenamentul individual cu clientii.

Pentru ca Personal Trainer nu inseamna doar un ghidaj in exercitiile fizice, activitatea implica inclusiv dieta alimentara, dar si asa-zisa “consiliere psihologica”.

“In general, tu esti vazut ca un psiholog de catre cel care vine la tine cu probleme, mai ales de greutate. In timp, reusesti sa afli de unde vine problema”, povesteste ea.

Pentru a incepe antrenamentul, clientul trebuie sa se prezinte cu analizele medicale si o prescriptie medicala ca el este apt de a face sport, acestea jucand un rol foarte important in parcurgerea fara probleme a antrenamentelor. Pe pagina personala a antrenoarei, pot fi gasite toate detaliile legate de antrenamente.

Un alt antrenor apreciat este  Sergiu Vescan. Clujeanul este instructor personal de fitness acreditat in cadrul Federatiei Romane de Culturism si
Fitness. Vescan a absolvit Facultatea de Educatie Fizica si Sport si are la activ peste 15 ani de activitate sportiva. De asemenea, a dobandit si atestat de kinetoterapeut.


„De la 12 ani am practicat atletismul de inalta performanta cu rezultate la nivel national si regional si ulterior fitnessul care a devenit un stil de viata pentru mine. Este ceea ce ma ajuta sa ma mentin si sa am un stil de viata sanatos si plin de energie. Ofer consultatii pentru programe de fitness de fitness personalizate in functie de varsta, sex, gradul de efort pe care poate sa-l depuna persoana, starea de sanatatea si ce scop si-a stabilit. De asemenea veti beneficia de un lucru foarte important pentru a obtine rezultatele dorite (slabre, mentinere, tonifiere), acesta fiind stabilirea unui program de alimentatie personalizat si adaptat in permanenta in functie de necesitatile fiecaruia”, isi prezinta acesta atuurile profesionale.

In prezent, Sergiu Vescan isi ofera serviciile la Sala de Fitness Alverna Cluj.

“Ofer servicii si la domiciliul clientului, insa in acele locuri serviciile sunt destul de limitate. Pentru rezultate maxime, as recomanda sala. Acolo e aparatua, dar si motiatia, faptul ca ii vezi pe altii care lucreaza”, spune el.

Mai nou in acest domeniu, dar cu o experienta sportiva vasta in spate, este si Ciprian Cavajdan. Tanarul este instructor de Tae-Bo la Gimmy, acolo unde umple sala de aerobic de fiecare data. Anul acesta, Ciprian a absolvit si Cursul Autrorizat de Instructor Aerobic-Fitness. De asemenea, el are ai diploma de Inatructor International de Kangoo Jumps.

Alaturi de el, si Alexandra Pintea a urmat acest curs. Alexandra este printre cele mai apreciate antrenoare de la Gimmy. Cursurile ei sunt compuse din exercitii simple, pe care fiecare dintre noi le-a intalnit cel putin o data in viata, dar cu ajutorul accesoriilor si datorita repetarilor multiple, acestea sunt foarte eficiente. Clasele ei sunt in forta, necesitand o conditie fizica buna.

Cursurile cardio precum Tae Bo sau Slim Fast cu Alexandra sunt in special recomandate pentru combaterea celulitei de pe partea inferioara a corpului, fiindca la clasele ei se pune un accent mare pe zona „cu probleme”, a coapselor si a feselor.

Marius Berbecut este un alt antrenor apreciat de iubitorii de sport din Cluj-Napoca. Il puteti gasi la World Class Health Academy, acolo unde face parte din echipa de Personal Trainer-i. Clujeanul are diploma de antrenor personal – International Masterclass Association, Bucuresti, si peste 9 ani de experienta si antrenor personal la Fitness London UK. Printre altele, el este atestat ca si instructor de Cycling, dar si de TRX si Kettlebell.

Fost jucator de baschet in Divizia Judeteana si participant la mai multe concursuri de Mountain Bike Trials, Lorand Szabo este si el foarte cautat cand vine vorba de aceasta activitate. Lorand este antrenor personal certificat, specializat in Cardio-fitness, Culturism si Antrenament Functional in cadrul scolii de fitness Move On Fitness Education.

Cu o experienta de peste 5 ani in fitness si bodybuilding, clujeanul face parte din echipa de antrenori ai salii World Class Health Academy din Cluj-Napoca. Lorand Szabo si-a facut si o pagina personala de prezentare.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *