In vizor

Ei sunt anonimii din Primărie care trudesc în interesul cetățeanului pe SALARII BABANE. Declarațiile de avere, acolo unde există, sunt ca un ou Kinder cu surprize

Scris de 5,828

Primăria Cluj-Napoca e cu siguranță unul dintre cele mai călduțe locuri din lume. Cel puțin pentru cei care lucrează acolo, pe lefuri mult peste media salariilor din România și din oraș. 

Pe lângă primar, viceprimari, consilieri locali, mulți alți așa ziși experți împânzesc birourile instituției. Am luat la puricat declarațiile de avere ale persoanelor cheie din Primărie și, așa cum era de așteptat, majoritatea arată bine. Bine pentru cei care le dețin. Desigur, există nenumărate cazuri în care declarațiile sunt inexistente sau publicate în 2014. O practică des întâlnită în instituțiile publice clujene.

De exemplu, administratorul public, city managerul Gheorghe Șurubaru nu și-a mai făcut publică declarația de avere din 2008. Știm doar că încasează undeva la 10000 de lei pe lună și, mai mult, este un profilic…manager. Ziar de Cluj a scris despre Șurubaru un amplu articol AICI

UPDATE: Prin bunăvoința departamentului mass-media al Primăriei, am obținut declarația de avere a city managerului, dar și a arhitectului șef Pop Claudius Daniel. Astfel, datele oficiale ne spun următorul lucru: Șurubaru are un apartament de 38mp, conduce o Dacia 1310 și un Audi A4, are datorii de 60000 de euro la bancă și are un salariu anual de la Primărie de 106.824 RON.

Arhitectul șef Pop Claudius Daniel deține un apartament de 43mp, un Citroen din 2014 și un Dacia Logan din 2007. De asemenea, are datorii de 59.815 RON la bănci și un venit de 104.652 de la Primărie. 

Arhitectul șef Pop Claudius Daniel nu și-a mai făcut „update” la declarația de avere din 2017, însă veniturile sale anuale se învârteau undeva la 100.000 RON. Secretarul primăriei, Roșca Aurora Ariana, nu s-a sfiit să respecte legea și am aflat, din declarația de avere, cum stă la capitolul bunuri și venituri. 

Concret, Roșca Aurora are 2 terenuri de 7975mp în Turda și un teren în Cluj-Napoca de 251mp. De asemenea, deține o casă de 156mp și un Audi A6 din 2009. Net, a câștigat un salariu de 118.333 RON ca și secretar + 49.327 din partea ITM Cluj. 

Nici purtătorul de cuvânt al primăriei nu o duce rău, în condițiile în care nu știm ce cuvânt poartă și înspre cine. Căci, cu presa nu prea comunică niciodată. Nici măcar la solicitările oficiale. Astfel, Perșa Iulia Maria se laudă cu un salariu de 78.834 RON anual. Deține, conform declarației de avere, o Toyota RAV4 din 2001 și un Opel Corsa din 1995. 

Desigur, în condițiile în care un muncitor necalificat, sau un portar, câștigă undeva la 2000-2500 lei pe lună, orice „sare” de 5000 în Primărie nu poate fi considerat decât un lucru extrem de logic. 

Salariile diretorilor executivi din Primărie și ai șefilor de servicii se învârt undeva în jurul a 8000 de lei pe lună. De exemplu, Ielcean Marcel Sebastian, șeful Serviciului Strategii de informatizare (probabil cel care o ține pe Antonia pe un stick USB) a câștigat 84.823 în ultimul an ca și angajat al Primăriei. În declarația sa de avere mai găsim 2 terenuri de 128mp, 50.000 RON în bancă și o datorie de 93.500 euro tot la bancă. Interesant, Ielcean este un colecționar de mașini vechi, având nu mai puțin de 7 astfel de „exemplare”, printre care un Avondale, Malaguti, Reggiana, Open Molinari.

Candrea Cosmina, șeful Serviciului Revendicări fond funciar şi registru agricol și-a trecut în declarația de avere 13 terenuri, cu o suprafață totală de 65.000mp, două fiind în Muntele Băișorii, unul în Cluj și restul în Satu Mare. Totodată, Candrea are 3 apartamente și 2 case de locuit, un Peugeot 206 și un Ford Kuga din 2017. La bancă are o datorie de 150.000 RON.

Rus Aurelia Alina, directorul executiv al Direcției Juridice, a încasat un salariu de 105.150 de la Primărie într-un an calendaristic. În declarația de avere regăsim 4 terenuri de 9500mp +1.8 hectare, un apartament de 70mp, o casă de locuit și un opel Corsa din 2002. În bancă, directorul are 53.729 RON și un credit de 39.300 euro la bancă. Șefii serviciilor juridic legislație contracte și contencios, Lăpușan Lucia Roxana și Pop Adina Ecaterina nu o duc nici ele rău. Lăpușan Roxana a obținut un venit notabil, împreună cu soțul de la SCA Lăpușan&Partners (nu mai puțin de 1.287.336 RON) și deține 7 terenuri, 4 apartamente, 2 case și are în conturi 300.000 RON și 50.500 EURO. Pop Adina Ecaterina a obținut venituri de 60.752 de la Primărie și 35.813 ca și cercetător științific de la Institutul national de cercetare si dezvoltare tehnologii izotopice si moleculare.

Poruțiu Virgil, directorul executiv al Direcției Tehnice, deține 3 terenuri și două case de locuit. La fel ca și alți angajați ai Primăriei care nu doresc să epateze, conduce un modest Ford Kuga din 2017. În bancă deține 35.000 RON și are datorii de 38.000 RON. La capitolul venituri, Poruțiu se menține în trend cu 106.479 RON câștigați de la Primărie și 27.600 ca și profesor la Liceul Greco-Catolic Inochenție Micu. 

Duma Mihaela, directorul Centrului bugetar de administrare creșe, a câștigat 40.959 RON de la Primărie. Modest, la fel ca și situația actuală a creșelor în Cluj-Napoca.

Mai mult, pentru a afla detaliile din declarațiile de avere a celorlalți mândrii angajați ai Primăriei, nu putem decât spera că într-o zi se vor obosi să își facă „update” la hârtii. 

Pop Claudius Daniel 

Un apartament de 43 mp
Un Citroen din 2014 și un Dacia Logan 2007
Datorie de 59.815 RON la bănci
Venit de 104.652 RON

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 3 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 4 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 6 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 7 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 7 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 9 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 9 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 11 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 12 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE