In vizor

Economia Clujului, pe butuci. Emil Boc, atac la Raed Arafat și Vlad Voiculescu: „Experții aceștia să nu trăiască cu capul în nori”

Scris de 596

Primarul Boc și-a exprimat public nemulțumirea în privința modului în care autoritățile centrale sufocă economia Clujului și evită să pondereze rata de incidenţă cu numărul de teste COVID-19: „Experții aceștia să nu trăiască cu capul în nori”, a avertizat Emil Boc. 

„Aici e un paradox al Clujului, care ne afectează şi ne doare în fiecare zi.

Pur şi simplu, incorectitudinea criteriilor de la nivel naţional omoară economia Clujului.

Și acum o spun cu responsabilitate maximă: am atras atenția de atâtea ori, dar din nefericire nimic nu se întâmplă.

Acum am ajuns cu cuţitul la os.

Sunt atâtea domenii ale economiei locale puse la pământ, datorită faptului că nu se ponderează rata de incidenţă cu numărul de teste.

De asemenea, dăm o lovitură cruntă copiilor din a 8 şi a 12a, copii din ani terminali, care nu pot să meargă la şcoală, şi viitorul lor este în joc.

Acum am ajuns victimele propriului succes prin faptul că aici sunt oameni mai bine înstăriți financiar, care își fac teste individual, ceea ce e corect. Dar să aplici uniform, mecanic, rigid măsurile, să nu compari numărul de testări cu alte județe este nedrept.

Le-am zis de o sută de mii de ori și în public, și în privat. Sper undeva să se înțeleagă lucrul acesta.

Clujul,Timișoara sunt orașe care sunt pur și simplu puse pe butuci din punct de vedere economic.

Noi testăm atâta cât testează Bucureştiul.

Ajungem în situația în care care oamenii au chiar furie și supărare mare.

Cer în continuare, insistent și consistent, ministrului Sănătății, domnului Raed Arafat, în continuare să facă aceste ponderări.

Nu e normal când ai atât de multe teste să aplici acelaşi şablon.

Eu cer celor care sînt experți în medicină, pentru că ei iau această decizie, nu o iau politicenii decizia asta, o iau experții.

Numai experții aceștia să nu trăiască cu capul în nori, să se uite la viață, la realitate și să explice cum e posibil ca aceeași unitate de măsură să se aplice când numărul de teste este atât de diferit, a spus Boc, la un post de radio local. 

În urmă cu o săptămână, rata de incidenţă la 1000 de locuitori a fost redusă sub 3 la mie în Cluj-Napoca. Restaurantele, cinematografele, sălile de spectacol au fost deschise, cu 30% capacitate de funcționare, pentru doar câteva zile. Apoi, după ce incidența infectărilor s-a majorat, localurile din Cluj-Napoca au fost închise chiar din data de 14 februarie. 

CITEȘTE ȘI: Restaurantele s-ar putea reînchide din cauza creșterii numărului de infectări. Boc vrea schimbarea legislației naționale: „Testăm în continuare foarte mult și suntem victima propriului succes”

Primarul Emil Boc semnala de săptămâna trecută situația delicată în care se găsește municipiul prin numărul mare de testări și solicita schimbarea legislației naționale în acest sens.

Din păcate, după cum punctează acesta, la nivelul Comitetul Național pentru Situații de Urgență NU se dorește revizuirea normativă prin ponderarea numărului de infectări cu numărul testelor realizate. ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 2 hours Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 6 hours Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 6 hours Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 7 hours Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 7 hours Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 8 hours Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
 • Acum 8 hours In vizor
  JUSTIŢIA TERGIVERSEAZĂ: Procesul inspectoarei din Primăria Cluj Napoca prinsă cu o avere ilicită de câteva sute de mii de euro merge cu viteza melcului
 • Acum 9 hours Politica
  ÎMPĂTIMIŢII DE “PĂCĂNELE”, TRECUŢI ÎN REGISTRUL NAŢIONAL, CA VIOLATORII: Legea care introduce obligaţia să existe o bază de date cu persoanele care intră la jocuri de noroc, promulgată
 • Acum 9 hours General
  Cod galben de ceaţă şi gheţuş
 • Acum 21 hours Politica
  Csoma Botond, în gura ”șoșoacei” și a ”romașcanului”. S-a umflat rânza patrihoților în ședința solemnă din Parlament de Ziua Națională
 • Acum 22 hours Politica
  AVANGARDE CU CE CRED ROMÂNII: 41% sunt de părere că România va fi admisă; Corupția din vămi și poliție este motiv de îngrijorare pentru țările membre, spun 56% dintre români; 46% cred că ar fi corect ca România să intre singură în Schengen, decuplată de Bulgaria; Cine ar trebui să demisioneze în caz de eșec?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE