Din oras

Eco smart life obține contractul de cca 200 mii euro pentru tratarea mecanică a deșeurilor Clujului

Eco smart life a depus oferta câștigătoare pentru licitația de 937500 LEI/cca 189.669,84 EUR, desfășurată de Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj, structură aflată în subordinea Primăriei, pentru închirierea unei stații de tratare mecanică a deșeurilor. În paralel cu transferul deșeurilor în zone precum Aleșd, Deva, Hoghitz sau Câmpulung și în lipsa unui centru propriu de tratare a gunoaielor, Clujul închiriază stații mecanice pentru tratarea acestora.

Încă din 2021, Ziar de Cluj semnala colaborarea dintre regia clujeană a domeniului public și firma eco smart life.

CITEȘTE ȘI: Eco Smart Life din Dej și Dandan Tur Construct din Luduș au bătut palma cu RADP pentru două contracte grase în valoare de 250.000 euro

Contractul cel mai generos, pentru închirierea unei stații de tratare a deșeurilor pentru o perioadă de 15 luni contra unei sume de 937.500 lei, cca 200.000 Euro, a fost obținut atunci de Eco Smart SRL.

Prelucrarea deșeurilor reprezintă în continuare o problemă majoră a Clujului: în vreme ce primarul Emil Boc este preocupat de „independența climatică” a Uniunii Europene din anul 2050, Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) din subordinea Primăriei, închiriază o stație mecanică de tratare a deșeurilor contra unei sume de cca 200.000 euro.

În februarie 2022, Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj a înregistrat o ofertă câștigătoare pentru un contract în valoare de 693,000 LEI/cca 140,156.56 EUR privind transferul deșeurilor în diverse locații specializate de la nivel național precum cele din Aleșd, din Deva, din Câmpulung și Hoghitz. 

CITEȘTE ȘI: Clujul transferă deșeurile în Aleșd, Deva, Câmpulung, Hoghitz și rămâne cu cea mai înaltă calitate a vieții. Valoarea contractului sare de 140.000 €

Regia Autonomă a Domeniului Public (RADP) Cluj-Napoca continuă seria de licitații pentru închirierea de utilaje pentru a-și duce la îndeplinire sarcinile.

Regia Primăriei prinde contracte de modernizare de străzi, dar nu are utilaje de lucru, are în administrare rampa temporară de deșeuri, dar nu are utilaje pentru tocarea gunoaielor.

Practic, RADP iese la muncă fără scule.

CITEȘTE ȘI: RADP se duce la muncă fără scule. Milioane de euro, cheltuite pentru închirierea de utilaje

Practic, în lipsa unui centru specializat pentru tratarea deșeurilor – precum celebrul Sistem de Management Integrat al Deșeurilor (SMID), proiect pe care autoritățile îl promit funcțional încă din 2011 – Clujul face eforturi disperate de a ascunde gunoiul sub preș prin măsuri concertate: transferul/transportarea deșeurilor din Cluj la stații de tratare din Deva, Aleșd, Hogitz, Câmpulung și prin închirierea pe perioade determinate a tocătoarelor de deșeuri ori a stațiilor mecanice de tratare a gunoaielor Clujului, totul pentru a menține iluzia «calității vieții» clamate de autorități și resimțite prea puțin de cetățeni.