Afacerea zilei

EBS Romania a inaugurat azi noul sediu-EBS Tower

Astazi a avut loc inaugurarea oficiala a noului sediu EBS Romania. In cladirea de 12 etaje, denumita EBS Tower, s-au amenajat spatii de birouri, sali de curs, sali dedicate pentru conferinte, spatii destinate interviurilor, biblioteca si un etaj special dedicat zonei de relaxare pentru angajatii companiei. Proiectul EBS Tower a demarat in aprilie 2014 iar investitia companiei se ridica la aproximativ 2 milioane de euro, durata proiectului fiind de 1-9 ani. Suprafata de peste 7000 de metri patrati ofera celor 520 agajati ai companiei tot confortul de care acestia au nevoie.

La evenimentul de azi au fost prezenti reprezentanti din top managementul NTT Data, perosnalitati academice si oficiale printre care si ambasadorul Japoniei in Romania. EBS Romania a luat fiinta in urma cu 16 ani, iar in prezent a ajuns sa detina 5 filiale. Daniel Metz fodatorul EBS a explicat azi de ce compania a investit in noul sediu din Cluj-Napoca inagurat in aceasta dimineata.

“Noi am investit 2 milioane de euro numai in amenajarea spatiului.De ce am facut acest lucru? Ne dorim ca oamenii care lucreaza in cadrul companiei sa se simta ca acasa. Ne dormim foarte mult sa tinem oamenii in tara. Tinerii care fac o facultate in Romania sa ramana in tara. Acesta este scopul nostru primordial, acela de a oferi oportunitati bune de dezvoltare a tinerilor din tara asta. Din pacate exista un regres al populatiei. Foarte multi tineri inteligenti, cu pregatire universitara, au parasit tara. Am facut tot ce am putut pentru a tine tinerii in Romania. S-a reinfiintat Facultatea de Informatica in limba germana aici la UBB din initiativa noastra. Avem o serie de studenti care altfel ar fi plecat la Berlin sau la Viena. Asemeni marilor universitati din vest mergem in liceele din Ardeal si facem lobby pentru aceasta sectie. In lumea informticii exista un trend extrem de pozitiv acela ca multi se intorc. Nu mai pleca informaticienii pentru ca salariile sunt deja bune si au perspective foarte bune de dezvoltare. Acesta a fost unul dintre elementele de ordin emotional care ne-au marcat practic evolutia in ultimii ani. Responsabilitatea sociala pe care am resimtit-o si anume am simtit ca trebuie sa facem ceva acolo unde exista resurse mai putine, acolo unde societatea din pacate nu poate sa asigure mijlaoce necesare. Ne-am implicat in mod semnificativ, ofensiv pentru a face ceva astfel incat sa dam un pic inapoi din ceea ce am primit noi de la comunitatea locala. Noi credem ca fiecare dintre cei care fac business in Cluj au o obligatie morala in a participa la viata comunitatii. Fiecare dintre noi, cei care avem mijloace materiale, anumite resurse, ar trebui sa dovedim un pic de atasament in ceea ce priveste comunitatea, fata de oamenii de aici, pentru faptul ca prea putini in ziua de astazi se gandesc la poporul acesta. Vedem ce se intampla in societate, cum mor oamenii pe capete datorita unor fapte de corupie si lucrurile acestea sunt revoltatoare. In acest context noi ne vom intesifica sprijinul pentru comunitatea locala.Valorile culturale pe care le promovam sunt atasamentul fata de om, respectul. Nu sunt vorbe goale”, a declarat Daniel Metz.

Daniel Metz a anuntat, in cadrul conferintei de presa de azi, ca planurile de dezvoltare ale companiei nu se opresc aici urmand ca in scurt timp EBS sa inchirieze spatiile de birouri din cladirea alaturata noului sediu, cladire care urmeaza sa fie finalizata in curand. Pentru inchirierea spatiilor din caldirea inagurata azi, potrivit afirmatiilor lui Daniel Metz, EBS plateste pretul pietei, de aproximativ 12-13 euro pe mentru patrat.

“Ne vom extinde in cladirea alaturata. Avem discutii de extindere a spatiului acolo vom prelua cel mai probabil tot spatiul de birouri existent acolo. Ne-am dezvoltat foarte bine in ultimele luni si intentionam sa avem acelasi parcurs in viitor si avem nevoie de spatiiu in plus. In momentul de fata avem 530 de oameni mai avem inca 60 de locuri in cladirea inaugurata azi. De la inceputul anului am angajat in cele 5 filiale, dar suntem focusati pe Cluj cu 218 oameni si angajam si in momentul de fata. Chiria este la pretul pietei din zona, de 12-13 euro pe metru patrat”, a declarat Daniel Metz

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *