In vizor

Ea este studenta care a murit in urma catastrofei aviatice din Apuseni

Aurelia Ion, de 23 de ani, nu trebuia sa se afle in avionul medical care i-a adus sfarsitul, insa dorea cu orice pret sa invete de la echipa de transplant, asa ca s-a alaturat medicilor in cursa spre Oradea. A decedat la cateva ore dupa prabusire, din cauza frigului.

Aurelia Ion era studenta in anul V la Institutul Medico-Militar din Bucuresti. Tanara efectua un stagiu de pregatire la Spitalul Fundeni, avea un spirit voluntar si de mica si-a dorit sa fie medic.

Comandantul Institutului Medico-Militar, Dragos Cuzino, a declarat ca Aurelia Ion, care si-a pierdut viata in urma accidentului aviatic, si-a dorit din copilarie sa fie medic, ea fiind o studenta eminenta, devotata, care se afla alaturi de unii dintre cei mai buni medici din Romania.

„Vreau sa imi exprim regretul si tristetea profunda fata de pierderea suferita. E o pierdere imensa, a noastra, a medicinei militare in primul rand. Ma gandesc aici la colegii şi camarazii din armata, din Ministerul Apararii, pana la conducerea Ministerului Apararii”, a spus colonelul dr. Dragos Cuzino, intr-o declaratie de presa sustinuta la intrarea in Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central.

Doctorul Dragos Cuzino a precizat ca medicina a pierdut o studenta eminenta, „o studenta care si-a dorit inca din copilarie sa invete si sa practice profesia de medic si, mai tarziu, sa imbrace haina militara”.

„Si, ca o dovada a faptului ca a fost o studenta stralucita, o studenta devotata, care invata, iata se afla impreuna cu unii dintre cei mai buni medici din Romania, in acest echipaj medical si a fost implicata in tragedia in urma careia si-a pierdut viata”, a adaugat acesta, citat de MEDIAFAX.

Doctorul Dragos Cuzino a mai spus ca Aurelia Ion i-a fost studenta, la cursul de Radiologie, precizand ca aceasta invata exceptional.

Nu trebuia sa se afle in avion

„Era studenta in stagiu la Fundeni, nu facea parte din echipa de prelevare. Decizia ca aceasta sa mearga la Oradea apartine sefului echipei, respectiv doctorul Zamfir. Doctorul Pivniceru, de la Spitalul Sfanta Maria, a vrut sa mearga sa participe la prelevarea de organe intrucat unitatea sanitara din care face parte a fost acreditata pentru transplant, doctorul Calu face, de asemenea, un curs de perfectionare, chiar daca lucreaza la un spital unde nu se face transplant, iar doctorul Ianceu se pregateste sa faca prelevare la spitalul din Oradea”, a spus profestorul Irinel Popescu, seful Clinicii de Chirurgie Digestiva si Transplant Hepatic de la Institutul Fundeni.

Potrivit profesorului Irinel Popescu, nu a fost nevoie sa plece din Bucuresti o asistenta intrucat la Oradea exista o asistenta pregatita in acest sens. Managerul Institutului Clinic Fundeni, dr. Carmen Orban, a spus ca studenta era dornica sa invete si s-a oferit ca voluntar sa faca parte din echipa.

Aurelia Ion este din Bucuresti. Cand a fost gasita, aceasta avea traumatisme craniene, fractura la membre, la bazin si la coloana cervicala si era in stop cardio-respirator, cu temperatura corpului de 18 grade. Manevrele de resuscitare au esuat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *