Analiza

E palpitant, ca-n western-uri: care trage primul cu supendarea, Șparlamentul sau Președinția?

Nicolicea cică este jurist de profesie. Jurist de apelul bocancilor probabil, astfel nu-mi explic cum a încercat el să creeze, de curând, o armată pentru Șparlamentul României, contrar Constituției și legilor țării. Nicolicea gândește ca un biet asesor popular. Motiv pentru care lansează scenarii “tehnice” de suspendare. Îl suspendă pe Klaun, apoi Trădătoriceanu devine Premier și-o numește iute, iute, pe Servila Shaiddeh, după care se dă “la loc comanda” și Șparlamentul “revocă suspendarea” repunându-l în pita vacanțelor și concediilor bine făcute pe Iohannis. Miza este să nu se mai ajungă la un Referendum pe tema suspendării, că băieții deștepți ai politichiei românești știu că îl pierd.

Ar fi a treia oară când tandemul PSD-Trădătoriceanu ar declanșa o suspendare de președinte că așa vor mușchii lor, aruncând România în haos. Cine-s conflictualii?

Interesant este cum se mai învârte roata asta. Sunt chiar curios cum va motiva Klaun faptul că suspendarea nu este bună, având în vedere poziția avută în 2012 și ne-repudiată public nici măcar astăzi. Măcar PSD și Trădătoriceanu sunt consecvenți, de aceeași parte a suspendării.

Ce fain au ajuns ăștia din Uniunea Stalinist Leninistă să se bată între ei! Asistăm la războiul civil din interiorul Grupului Infracțional Organizat care încerca să dărâme statul de drept în vara anului 2012 – de neprețuit; aș putea să-mi iau pop-corn și doar să asist la spectacolul dat de către borfași, numai că Instituțiile Statului de Drept sunt cele care merită apărate de orice atac, asta dacă nu dorim să ne reîntâlnim cu fantoma lui Nea’ Ceașcă. Oamenii sunt vremelnici, instituțiile trebuie să fie puternice. De aceea ar pierde un Referendum băieții de la PSD+ALDE.

Iar Nicolicea doar ce încearcă o manipulare pentru niște proști egali cu el în pregătirea juridică. Constitutia e clară: dacă Președintele este suspendat, se organizează automat referendum, suspendarea nu mai poate fi “revocată”.

Art. 95 din Constituție: “Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui“

Madam Servil a fost respinsă pentru relațiile de familie cu regimul Assad – nu mă interesează cât de bun sau rău este acest regim, ci faptul că, din punctul de vedere al rezoluțiilor Uniunii Europene, din care încă mai facem parte, acesta este considerat unul criminal, iar indivizii care-l compun (inclusiv un frate de-al soțului propunerii de premier) au interdicții bine stabilite privind relația cu Uniunea. Nimeni nu va sta de vorbă cu un premier care ar putea (voit sau nevoit) să comunice în Siria tot ce se discută și se decide în UE sau în interiorul NATO (că și aici suntem membri) cu privire la Siria și Assad.

Așa că zbaterile lui Dragnea și ale lui Trădătoriceanu înspre a menține, cu prețul scandalului această nominalizare, denotă doar disperare. Disperarea lui Dragnea că-și pierde partidul în pofida succsului zdrobitor de la aceste ultime alegeri. Că așa este obiceiul la partidele care-și păstrează structura maoist-stalinistă de comandă (cum sunt încă toate partidele politice din România, inclusiv neo-maoistul partid salvaționist Uniți Salivăm România): “Conducătorul” nu își poate garanta că poate găsi în interiorul propriului partid persoane de încredere care să nu “sape” clanul conducător. În partidele cu conducere de tip “tătuc” și “mămucă”, nu una colegială (așa cum prevede legea și cum am demonstrat că este Constituțional), “inamicii” sunt chiar membrii partidului.

Căci, în PSD se aplică buna tradiție a PCR: cu Dej care-i ia gâții Anei Pauker (și tuturor “deviaționiștilor”), cu Ceaușescu care i-a măturat din partid pe toți discipolii lui Dej și cu Iliescu care i-a curățat (literalmente) pe Ceușești cu tot cu ai lui, reciclând eșalonul II și III al nomenclaturii peceriste.

În numele “conducătorului iubit”, partidele politice din România și-au executat întotdeauna vechile conduceri. “Conducătorul a fost mazilit, trăiască Conducătorul!”

Așa că Dragnea este obligat să facă botic: dacă nu urlă fioros, îl sfâșie partidul.

De restul, este amuzant să vedem o suspendare în care Dragnea le explică românilor misogini-ortodocși (majoritari în bazinul electoral al PSD) că sunt chemați să-l suspende pe Iohannis pentru că nu a numit ca premier o musulmancă.

Vom vedea ce anume se va decide azi. La ora 16, la sediul din Kiseleff, PSD convoacă forul suprem pentru a lua o decizie: se marșează pe suspendare, sau pe desemnarea unei alte persoane ca premier al majorității.

PS: Legăturile PSD cu arabii sunt vechi, moștenire ceaușistă a tuturor securiștilor și turnătorilor din acest partid. S-au clădit imperii și s-au dărâmat industrii în numele fructuoasei colaborări pesedisto-arabe, iar participanții au fost întotdeauna bine răsplătiți (până nu și-a băgat Băsescu coada). De exemplu (că mi-ar trebui un server numai pentru a descrie toată mafia arabo-PSD clocită sub oblăduirea lui Ion Iliescu încă din anii 90), Marcel Ciolacu, șeful PSD Buzău, partenerul de vânătoare al sirianului Omar Hayssam, condamnat pentru implicarea în răpirea jurnaliștilor români în Irak, a ajuns secretar al Camerei Deputaților la propunerea PSD. Și individul țintește mai sus: se frea ministrul Dezvoltării (se simte urmașul lui Dragnea la butoanele banilor baronilor locali).

PS2: Primul-ministru nu are nevoie de nici un certificat ORNISS. Este legea nr. 268 din 1 octombrie 2007, pentru completarea art. 7 din legea nr. 182/2002. Legea este valabilă și nu prevede filtre suplimentare de acces la secrete de stat pentru Prim ministru, miniștri și parlamentari. Pe de altă parte legea spune că:

aceste categorii de persoane (de mai sus) ”sunt îndreptăţite să aibă acces la informaţiile clasificate fără îndeplinirea procedurilor prevăzute la alin. (1)-(3), respectiv la art. 28, în baza unor proceduri interne ale instituţiilor din care aceştia fac parte, avizate de Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat, după ce au luat cunoştinţă de responsabilităţile ce le revin privind protecţia informaţiilor clasificate şi au semnat angajamentul scris de păstrare a secretului prevăzut la art. 36 alin. (3).”

Asta nu exclude un aviz negativ. Deci, rămâne valabil ce am scris, nimeni din UE și NATO nu ar accepta o astfel de vulnerabilitate (Shaideh cu soțul și familia assadistă) la masa discuțiilor interne. Dragnea ar cam fi bine să-și bage mințile în cap.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *