Rautacisme

E fain la Cluj, dar nu și pentru chiriași! 330 de euro un apartament nerenovat, de 2 camere, în Mănăștur

Scris de 131

În ciuda pandemiei care a prăbușit piața chiriilor, proprietarii clujeni continuă să scoată la mezat aceleași apartamente ponosite care au făcut celebre chiriile de la Cluj.

Pentru un apartament „clasic” de 2 camere în Mănăștur, chiriașilor li se pretinde o chirie de 330 de euro, cu toate că viitorii ocupanți ai apartamentului vor avea de făcut renovări serioase înainte de a putea locui decent.

Camerele acestui apartament seamănă cu o celulă de penitenciar. Patul auster și geamurile din lemn așteaptă parcă un lot de deținuți, nu o familie de chiriași, în orașul în care primarul proclamă cea mai bună calitate a vieții:

În bucătărie, doar centrala este postdecembristă. În rest, finisajele apartamentului par a fi realizate în plină Epocă de Aur. Faianța albă de spital, ușa din lemn, ușa glisantă din plastic de la cămară, toate ne vorbesc despre comunism:

Nici balconul auster nu face notă distinctă:

În baie, proprietarul nu s-a obosit să dea măcar cu o soluție antimucegai. Sau să monteze o mască la vana care pare desprinsă din filmele horror. Chiuveta și bateria se integrează perfect în peisajul dezolant:

Agenția care intermediază închirierea proprietății a redactat o descriere profesionistă a apartamentului postat pe compariimobiliare.ro. Una în care faianța și gresia de spital sunt sinonime cu clasicismul:

„Apartament cu 2 camere in zona OMV Manastur.

Va oferim spre inchiriere un apartament cu 2 camere decomandate, cu o suprafata utila de 60 mp, compartimentat astfel:

– 2 dormitoare cu pat matrimonial;

– 1 bucatarie cu camara;

– 1 baie;

– 1 balcon foarte mare.

Finisajele clasice sunt evidentiate astfel:

– pardoseala cu parchet laminat in dormitoare;

– faianta si gresie clasice in baie si in bucatarie;

– pereti cu vopsea lavabila;

– geamuri din lemn si sticla;

– usi interioare din lemn;

– usa metalica la intrare.”

În orașul cu cea mai bună calitate a vieții din România, să locuiți într-un asemenea apartament „clasic” vă costă 330 de euro lunar plus cheltuieli, plus garanție, plus comisionul agentului imobiliar.

E fain la Cluj, dar nu și pentru chiriași!ULTIMA ORĂ

 • Acum 10 hours Sport
  Dacă nu era Ziar de Cluj să scrie despre scandalul alcooliştilor de la U Cluj, totul se muşamaliza. Petrecăreţii au fost “sancţionaţi”. După ce a omis ştirea iniţială, presa de chitanţer uită să ne citeze
 • Acum 11 hours Jos palaria
  Regizorul clujean Gábor Tompa a fost reales în funcția de președinte al Uniunii Teatrelor din Europa
 • Acum 13 hours Din oras
  Ziar de Cluj a scris: ”Domnule Tișe, ieșiți din globul de cristal că vă înecați de la atât fum de trabuc și respirați realitățile cu care se confruntă CETĂȚENII!” Alin Tișe s-a conformat: ”Îmi cer scuze clujenilor”
 • Acum 14 hours FOTOGRAFILA
  Cum se numește primarul care-și numește ”isterici” criticii, clujeni plătitori de taxe și impozite? Care este diferența dintre un astfel de nesimțit și cei care-ți spun: “dar de ce nu pleci dacă e aşa rău?”
 • Acum 15 hours Din oras
  Rozorita a devenit (iar) sefa la APIA Cluj! PSD-ul lui Cordos, tot mai penibil!
 • Acum 16 hours In vizor
  Directoarea de la liceul din Turda care a lăsat un fost lider al interlopilor turdeni să le predea copiilor a fost demisă. Presiunea publică este mai mare decât instituția reabilitării.
 • Acum 16 hours Editorial
  Excesul de ”Moși” și ”tradiții” protembelizate, dăunează grav sănătății sufletești
 • Acum 18 hours Analiza
  IMBECILITATEA GUVERNANȚILOR: Taxele care pun și mai mare presiune pe inflație. Studiu realizat de profesori de la Academia de Studii Economice București și de la Facultatea de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor din cadrul UBB Cluj
 • Acum 19 hours Justitie
  Procurorii clujeni au reconstituit filmul violului de care este acuzat un polițist de la Serviciul Rutier de la IPJ Cluj
 • Acum 1 day Justitie
  JUSTIȚIE CU ORDIN DE ZI PE UNITATE: Alina Bica și Dorin Cocoș scapă de judecată în dosarul ANRP după ce faptele s-au prescris. Se încheie procesul și pentru Crinuța Dumitrean, Sergiu Diacomatu și Gheorghe Stelian, cu condamnări grele în primă instanță
 • Acum 1 day In vizor
  Dacă Emil Boc OSĂ rezolve ”monstruoasa construcție” din Piața Mărăști, va avea un ”Jos pălăria” de la noi. Emil Boc spune că piața trebuie închisă pentru că e un pericol public
 • Acum 1 day Din oras
  S-a ”rezolvat” Strada Victor Papilian, de e gata din nou să o ia la vale. ”Soluțiile alese în cazul alunecărilor de teren de pe strada din cartierul Europa ar putea agrava și mai tare situația”
 • Acum 1 day General
  SĂRĂCIE A LA CLUJ: Elevii se angajează din lipsa banilor, ceea ce duce la abandonul școlar
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE