Din oras

E fain doar pe strada principală! Paragină pe străzile adiacente Bulevardului 21 Decembrie, proaspăt modernizat

În urmă cu o lună, lucrările de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989 au fost finalizate. Marea lucrare, de anvergură europeană, care le crește clujenilor calitatea vieții până la un nivel similar cu cel din marile metropole ale lumii, a fost anunțată, cu surle și trâmbițe, și de primarul Emil Boc, pe pagina sa de Facebook:

Toate bune și frumoase, bineînțeles, cu obișnuitele imperfecțiuni specifice lucrărilor publice: mai o dală strâmbă, una crăpată ș.a.m.d.

În timp ce ne lăudăm însă cu lucrările europene de pe arterele principale, pe cele secundare ne întâmpină condiții specific sătești.

Trecerea de pietoni de la intersecția străzii Paris cu Onisifor Ghibu, aflată la numai câteva sute de metri distanță față de Bulevardul 21 Decembrie, mândria Clujului, este reprezentativă pentru leopardul (sau zebra) care se ascunde în spatele gardului de la strada principală vopsită pe fonduri europene.

La mică distanță de carosabilul bulevardului modernizat bicolor, roșu-verde, întâlnim o altă realitate clujeană, cu gropi, bălți și crăpături de paragină:

E fain la Cluj! Însă doar pe strada principală.