Din oras

E fain doar pe strada principală! Paragină pe străzile adiacente Bulevardului 21 Decembrie, proaspăt modernizat

Scris de 273

În urmă cu o lună, lucrările de modernizare a Bulevardului 21 Decembrie 1989 au fost finalizate. Marea lucrare, de anvergură europeană, care le crește clujenilor calitatea vieții până la un nivel similar cu cel din marile metropole ale lumii, a fost anunțată, cu surle și trâmbițe, și de primarul Emil Boc, pe pagina sa de Facebook:

Toate bune și frumoase, bineînțeles, cu obișnuitele imperfecțiuni specifice lucrărilor publice: mai o dală strâmbă, una crăpată ș.a.m.d.

În timp ce ne lăudăm însă cu lucrările europene de pe arterele principale, pe cele secundare ne întâmpină condiții specific sătești.

Trecerea de pietoni de la intersecția străzii Paris cu Onisifor Ghibu, aflată la numai câteva sute de metri distanță față de Bulevardul 21 Decembrie, mândria Clujului, este reprezentativă pentru leopardul (sau zebra) care se ascunde în spatele gardului de la strada principală vopsită pe fonduri europene.

La mică distanță de carosabilul bulevardului modernizat bicolor, roșu-verde, întâlnim o altă realitate clujeană, cu gropi, bălți și crăpături de paragină:

E fain la Cluj! Însă doar pe strada principală.ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Politica
  Kelemen Hunor: ”Ne-am vândut țara!” Motivul pentru care Ungaria are prețuri mai mici la combustibil: ”Noi nu mai controlăm ceea ce înseamnă industrie petrolieră”
 • Acum 9 hours In vizor
  VIDEO – Locuitorii din Petreștii de Jos reclamă că apa le spală drumurile și le inundă curțile din cauza lucrărilor neexecutate din 2009 de la Autostrada Transilvania
 • Acum 9 hours Politica
  SE SCHIMBĂ REPERE POLITICE ÎN TOATĂ ȚARA: Camelia Sălcudean a demisionat din funcția de președintă a USR PLUS Cluj, cică ”dezamăgită” de partid
 • Acum 10 hours Din oras
  Un clujean cere prin bugetarea participativă „transport gratuit pe mijloacele de transport în comun pentru toate persoanele care plătesc impozit local”
 • Acum 11 hours Justitie
  Un bărbat din Câmpia Turzii a fost ridicat de mascați. Acesta este un client al pușcăriilor și are la activ și o evadare din arest
 • Acum 11 hours Jos palaria
  Cluj-Napoca este “primul oraș care” are un festival comunitar organizat de propriul ghetou
 • Acum 12 hours Justitie
  Fostul judecător CCR, Daniel Morar, nu are o părere prea bună despre pregătirea profesională a actualilor judecători ai Curţii: “Problema este pregătirea profesională. Nu te duci acolo să înveți dreptul”
 • Acum 12 hours Vocea ta
  Primarul Emil Boc anunță 90 de noi locuri disponibile în creșe, părinții clujeni îi răspund: „Foarte bine, dar nu e suficient!”
 • Acum 13 hours In vizor
  Investigaţie desfăşurată cu sprijinul poliţiştilor din Cluj: Percheziții de amploare în România și Austria
 • Acum 13 hours Eveniment
  ŞI NICI N-AU ÎNCEPUT ELECTRIC CASTLE ŞI UNTOLD: Clujean drogat la volan “pentru de dimineaţă”
 • Acum 13 hours General
  Că tot are 1200 de angajaţi, plătiţi regeşte, municipalitatea mai angajează doi consilieri cu un salariu de 7.000 de lei brut, fiecare. O bucătăreasă câştigă aproape 6000 de lei
 • Acum 14 hours In vizor
  ÎN TIMP CE STATUL ROMÂN ÎŞI DISTRUGE PROPRIUL ÎNVĂŢĂMÂNT, Guvernul Ungariei anunță că a creat în Transilvania o structură completă de învăţământ în limba maghiară, de la creșă la universitate
 • Acum 14 hours Editorial
  Manichiuristele, aceste “hidden billionaires” ale ANAF
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE