Din oras

După zece ani de promisiuni, Primăria a dat startul pentru studiul de fezabilitate pentru aquapark

Emil Boc a promis construirea unui aquapark încă de acum zece ani când se afla în campanie electorală. Au fost mai multe planuri, inclusiv refacerea Băilor Someșeni, în parteneriat public privat, aflate în ruină de peste 20 de ani. Toate promisiunile au intrat la apă, iar orașul a rămas cu un ștrand public (Sun) și unul privat (Clujana) plus câteva piscine și SPA-uri. 

În urmă cu aproximativ o săptămână, Primăria Cluj-Napoca a lansat licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru aquaparkul care ar urma să fie construit în zona Becaș, în apropierea Parcului Est. Depunerea ofertelor a avut ca dată limită 6 septembrie. Licitația pentru studiu de fezabilitate la proiectul „Aqua Park Indoor & Outdoor și parcare – zona verde est Cluj-Napoca” a fost estimat la 948.865 lei. Vor fi folosite fonduri din bugetul municipiului. 

În primăvară, primarul Emil Boc a cerut în Consiliul Local un vot de principiu pentru demararea studiului de fezabilitate privind construcția acestui aquapark.

Potrivit edilului, construirea unui aqua park şi a unei baze sportive va avea loc pe o suprafaţă de 16,5 hectare în Gheorgheni în fosta pepinieră Becaş. Costurile realizării aqua park-ului se ridică la suma de 30 de milioane euro. Potrivit municipalităţii, aqua parkul se va întinde pe aproximativ 11-12 hectare “şi va conţine cele mai moderne dotări în domeniu”, iar pe o suprafaţă de aproximativ 4 hectare de teren ar urma să se realizeze o bază sportivă pentru performanţă în Cluj-Napoca “pentru U Cluj, dar şi pentru celelalte echipe, CFR Cluj sau altele”.

“Partea care ţine de realizarea aquaparkului, o lucrare care se cifrează undeva la 15-20-30 de milioane de euro, propunem să o realizăm în privat, cu o firmă privată care va fi selecţionată potrivit procedurilor de achiziţie publică, mă refer la un contract de concesiune lucrări. Pentru a se putea demara investiţia avem nevoie de aprobarea în Consiliul Local a studiului de fezabilitate, a studiului de oportunitate şi a masterplanului. Pentru ca aceste lucruri să se realizeze trebuie nişte cheltuieli făcute”, spunea Boc într-una din ședințele de Consiliu Local.

Aquapark-ul ar urma să fie dotat cu tobogane, SPA, saună etc. 

“Pe partea de exterior, am gândit minim cinci tobagane, care să aibă o înălţime echivalent cu un bloc de 6 etaje. Practic, ne dorim să fie un aqua park modern. La fel, avem o zonă creionată pentru copiii între 3 şi 7 ani care să fie restricţionată, iar la partea de interior acest aqua park va fi dotat cu parte de spa, saună, înfrumuseţare, diverse tratamente, iar inclusiv la exterior ne-am gândit să amenajăm tobogane care să fie folosite şi funcţionabile şi pe perioada iernii. Terenul este într-o zonă care se potriveşte, iar în acest moment avem în discuţie să demarăm şi un studiu de trafic pentru a falicita cât mai uşor accesul la această infrastructură”, a spus viceprimarul Dan Tarcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *