In vizor

După trei ani de așteptare, apa potabilă ajunge la Mintiu Gherlii. Tișe se laudă cu o investiție în care nu are niciun merit

Alin Tișe își face poze și taie panglica la darea în folosință a noii rețele de apă din comuna Mintiu Gherlii, rețea de apă care trebuia să fie inaugurată încă de anul trecut. Contribuția financiară a Consiliului Județean la acest proiect este ZERO, dar asta nu l-a împiedicat pe Tișe să își asume meritele.

Lucrările pentru alimentarea cu apă potabilă a satelor Mintiu Gherlii, Petrești și Salatiu au debutat în 2016 și trebuiau să fie date în funcțiune încă de anul trecut. Această întârziere de un an a fost cauzată de firma Samus, cea care a realizat lucrările de reabilitare a drumului. Aceștia au acuzat că lucrările efectuate la rețeaua de apă au stricat drumul. Primarul comunei menționa în aprilie într-o declarație pentru gherlainfo.ro că lucrările efectuate de Samus au fost de o calitate slabă, astfel că acestea nu au fost achitate. Aceasta este o situație care se regăsește adesea în România. Exact după ce se fac lucrări de modernizare a drumului, acesta este spart pentru a fi introduse conducte. Este de neînțeles de ce nu pot fi corelate aceste lucrări, având în vedere că ambele sunt gestionate de către primării.

Locuitorii din Mintiu Gherlii au organizat două acțiuni de protest pentru întârzierea lucrărilor și pentru faptul că în continuare sunt nevoiți să folosească apa din fântâni. Dincolo de plângerea făcută de Samus, lucările executate au avut o serie de probleme. La efectuarea probelor, apa a țășnit în curțile oamenilor, iar pompele de apă nu funcționau la capacitate maximă deoarece nu au fost alimentate corespunzător cu curent electric. Protestele oamenilor nu au rămas fără răspuns, iar azi rețeaua de apă potabilă a fost dată în funcțiune. Probabil că nu toată lumea va avea apă potabilă de Crăciun, dar în această iarnă mulți dintre ei nu vor mai fi nevoiți să meargă la fântână după apă.

Alin Tișe recunoaște că racordarea la rețelele de utilități în anul 2019 este o situație de normalitate, dar acest lucru nu îl împiedică să prezinte drept o mare reușită fiecare racordarea la rețeaua de apă potabilă.

,Pornind de la premisa că, în prezent, racordarea la rețelele de utilități nu mai reprezintă un lux, ci o necesitate, un semn al normalității și al decenței, susținem prin toate mijloacele avute la dispoziție acțiunile întreprinse în acest sens de către autoritățile locale. Cu fiecare nouă racordare sau extindere a rețelei de apă din județ crește numărul gospodăriilor care dețin toalete și dușuri în interiorul locuinței, astfel că îi îndemn pe toți cei care încă nu s-au conectat la sistemul public, deși au această oportunitate, să o facă cu încredere.”, potrivit lui Alin Tișe.

Această investiție, în valoare totală de 21.064.718,29 de lei, TVA inclus, a fost realizată din resurse asigurate de Primăria comunei Mintiu Gherlii, precum și din fonduri nerambursabile.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *