De cartier

După toaletarea arborilor, prăpădul

Într-una dintre cele mai simandicoase zone ale Clujului, din cartierul Gheorgheni, situată chiar în proximitatea stației de BUS, după toaletarea arborilor a urmat prăpădul: zona a rămas neîngrijită, cu vreascuri și crengi de copaci aruncate peste tot. 

așa arăta zona în dimineața zilei de miercuri, după o intervenție ca la carte pentru întreținerea spațiului verde 

Este vorba de un zonă verde generoasă și care, în aprilie 2021, provoca dezbateri intense în spațiul public, privind regimul terenului, obținut prin retrocedare de către un proprietar privat, context în care autoritățile ofereau asigurări la acel moment că spațiul verde va rămâne intact, astfel încât nu va face obiectul unor noi construcții imobiliare. 

Mai multe detalii în acest sens pot fi consultate AICI și AICI.

Dincolo de aceste aspecte, modul în care autoritățile înțeleg să întrețină spațiile verzi existente, și care poate fi observat din imaginile surprinse în zonă, este cel puțin discutabil: după o toaletare executată ardelenește, zona a rămas de izbeliște. 

De altfel, în martie 2021, Ziar de Cluj semnala că în urma toaletării agresive, Parcul Detunata rămânea fără arbori. 

CITEȘTE ȘI„Să facem în România fain ca la Cluj!” Parcul Detunata rămâne fără arbori după toaletarea agresivă

În timp ce reprezentanții autorităților plantează declarativ sute de noi arbori pe sute de hectare de spații verzi, zonele de recreere existente par să intre în delăsare, iar modul în care sunt întreținute spațiile verzi cu arbori maturi este unul marcat de amatorism. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *