In vizor

Dupa scandalul circuitului toxic al hranei pacientilor, Spitalul Judetean cumpara trei masini pentru transportul alimentelor cu 35.000 de euro

Chiar daca managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta Cluj, Petre Susca, incerca sa se spele pe maini in cazul circuitului toxic al alimentelor pentru pacienti, spunand ca organiza o licitatie exact in acea perioada pentru masini moderne care sa transporte alimentele pacientilor, realitatea este usor diferita. Procedura de achizitie publica pentru trei masini s-a lansat abia dupa doua saptamani de la declaratiile lui Susca.

In ancheta publicata AICI, Ziar de Cluj a prezentat circuitul toxic al vaselor in care se transporta mancarea catre bolnavii din clinicile administrate de Spitalul Judetean. Una dintre cele mai grave filmari arata cum la nici 2 metri de carucioarele cu vase tronau sacii cu lenjerie proveniti din salile de operatii din sectiile Palatului Nou, pe care scrie mare PERICOL BIOLOGIC.  

In momentul in care managerului SCJU i s-a prezentat subiectul, a spus ca tocmai in acea zi (13 octombrie – n.red.) este licitatia pentru masini, si ca acest lucru se intampla dupa ce a vazut conditiile in care e transportata mancarea.

„Ati venit la fix, eu astazi cumpar trei masini noi pentru transportul hranei. Nu ar fi normal, dar depinde acuma.. nu-mi dau seama… va mai spun ceva, noi suntem intr-un sistem pavilionar, sunt 30 de cladiri. E greu pana le pui toate la punct”, a spus Susca.

„Am facut si eu poze la masini. Eram sus la Neurologie si am zis ia sa vad cum se transporta mancarea si m-am uitat si nu am fost multumit, motiv pentru care acum, astazi e licitatia pentru trei masini, pe care le pregatesc pentru transportul hranei. Masinile astea (n.r. cele cu care se transporta in prezent mancarea pacientilor) sunt de 15 ani”, a mai declarat Susca.

De fapt licitatia era pentru achizitionarea a doua masini pentru transportul hranei si a uneia pentru transportul deseurilor medicale, dar procedura a fost anulata din cauza ofertelor neconforme.

Procedura de achizitie pentru trei masini pentru transportul hranei pacientilor a fost demarata abia martea trecuta. Pretul estimat este de 161.290 de lei, adica in jur de 35.000 de euro. Ofertele se pot depune pana in 11 noiembrie, iar achizitia se va face prin programul Rabla.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *