Din oras

După patru luni de întârzieri și mii de oameni ținuți în containere, noul terminal al aeroportului din Cluj a fost finalizat

Deoarece ne aflăm pe ultima sută de metri ai campaniei electorale, inaugurarea noului terminal de plecări al Aeroportului Internațional Cluj s-a făcut cu prezența unei pleiade de politicieni, fiecare încercând să câștige puțin capital de imagine de pe urma acestei investiții.

Astfel, cu această ocazie a fost marcată prima vizită a premierului Marcel Ciolacu la Cluj-Napoca. Acesta nu a fost singur, el i-a adus cu el și pe președintele Senatului Nicolae Ciucă, pe ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu și pe fostul ministru al Transporturilor, Lucian Bode. Acestora li s-au alăturat și politicenii locali, Boc, Tișe, Buda și Rareș Bogdan.

Reprezentanții AUR au profitat de ocazie pentru a-i solicita premierului Ciolacu scoaterea lui Vasile Dîncu de pe lista PSD-PNL pentru alegerile europarlamentare, deoarece aceștia susțin că ar fi un apropiat al lui Coldea.

Proiectul „Extindere terminal pasageri plecări pe latura de Nord” – cod SMIS 2014+ 155602 este cofinanțat din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 – 2020.

Obiectivul principal al investiției a constat în extinderea Terminalului Pasageri Plecări, spre Nord, atât la parterul clădirii, cât și la etajul acesteia, pe zona porților de îmbarcare A1, A2, A3, destinate zborurilor interne și pe zona porților de îmbarcare B1, B2, B3, B4 destinate zborurilor externe.  În urma implementării proiectului,  terminalul plecări va fi extins cu aproximativ 7.200 de metri pătrați și platforma de staționare aeronave cu aproape 9.000 de metri pătrați, ceea ce va duce la creșterea capacității de procesare și a gradului de confort al pasagerilor. Noile spații vor fi dotate cu aparate de securitate de ultimă generație de tip standard C3, urmând a fi realizate două porți de îmbarcare pentru zborurile externe și o poartă de îmbarcare pentru zborurile interne.

Odată cu finalizarea proiectului, în valoare de peste 366 milioane de lei, capacitatea de procesare a terminalelor din Aeroportul Internațional Cluj va crește la 4,5 milioane de pasageri/an.

Vă reamintim, timp de un an de zile a fost un coșmar plecarea de pe Aeroportul din Cluj deoarece pe perioada lucrărilor la noul terminal au fost improvizate containere, iar condițiile din acestea au intens criticate de pasageri.

Citește și:

Pasagerii încă stau cu orele înghesuiți în containere pe Aeroportul din Cluj. Termenul pentru finalizarea noului terminal a tot fost prelungit