Din oras

După mai bine de trei ani de la izbucnirea pandemiei, numărul cazurilor active de infecție cu coronavirus se apropie de o mie în Cluj-Napoca

Numărul cazurilor active de infecție cu coronavirus se apropie de o mie în Cluj-Napoca, la mai bine de trei ani de la izbucnirea pandemiei de coronavirus.

  • Incidența infecției cu Covid 19 e în creștere în Cluj. În Cluj-napoca numărul cazurilor active azi ajunge la aproape o mie – 943, conform datelor Direcției de Sănătate Publică. Aceasta înseamnă o incidență a infecției de 2,8 cazuri la mia de locuitori. În județ numărul cazurilor active ajunge azi la aproape 1.400, mai exact 1.396, o incidență de 1,84 cazuri la mia de locuitori.

Spre comparație în urmă cu opt zile numărul cazurilor active era de 820 – o creștere cu peste o sută într-o săptămână. Datele DSP arătau în 28 martie doar în Cluj-Napoca 820 de cazuri active, adică o incidență a infecției cu coronavirus de 2,44 cazuri la mia de locuitori. De asemenea, în 24 februarie, incidența în Cluj-Napoca era de 0,98 cazuri la mia de locuitori. În data menționată în Cluj-Napoca figurau 361 de cazuri active de infecție, în vreme ce în întreg județul numărul ajungea la 747.