De cartier

După mai bine de 6 luni de la începerea modernizării străzii Gheorghe Sion din Dâmbul Rotund, execuția lucrărilor s-a blocat în delăsarea șantieristică

Scris de 218

După mai bine de 6 luni de la începerea lucrărilor de modernizare, strada Gheorghe Sion din cartierul Dâmbul Rotund a fost transformată într-un imens șantier. Execuția lucrărilor stagnează, organizarea de șantier pare să se fi transformat într-un haos, iar locuitorii din zonă sunt exasperați. 

str Gheorghe Sion în imagini

lucrările de modernizare a străzii au debutat în aprilie 2021 

în octombrie, șantierul este vraiște 

Delăsarea șantieristică era semnalată de localnici încă din vară: lucrările de modernizare se desfășurau fără o semnalizare corepsunzătoare

CITEȘTE ȘIHaos! Pe strada Gheorghe Sion lucrările de modernizare sunt pericol pentru locuitori. Șantierul este nesemnalizat și plin de gropi

În iunie 2020, consilierii locali au aprobat Hotărârea de Consiliu Local pentru modernizarea acestei străzi.

Au fost alocați 3.704.608,48 lei cu TVA pentru această investiție.

Lucrările au început abia în luna aprilie 2021, la aproape un an distanță de la aprobarea modernizării.

CITEȘTE ȘI: După aproape un an de la aprobarea în Consiliul Local, o stradă din Cluj va vedea asfaltul: „Pe Gheorghe Sion avem autorizația semnată, vom începe și lucrările”

Cazul străzii Gheorghe Sion – cu străzile adiacente str Sitarilor – str Busuiocului – str Sovata – str Spicului – din zona Dâmbul Rotund, aflată la doar câțiva kilometri de sediul Primăriei Cluj-Napoca, ilustrează perfect modul în care, adeseori, simpla alocare de fonduri nu rezolvă problemele semnalate de cetățeni. 

Fondurile se alocă, dar în teren situația rămâne neschimbată.

Dacă autoritățile ar fi aprobat desfășurarea unui festival în zonă, modernizarea străzilor din cartierul Dâmbul Rotund nu ar fi fost amânată cu anii. 

Spre exemplu, străzile din jurul Parcului Mare au fost asfaltate în câteva luni, pentru buna desfășurare a fesivalului Untold.

CITEȘTE ȘIDupă ce a alocat 3,7 MILIOANE de lei pentru modernizarea străzii Gh. Sion, Primăria a lăsat lucrurile de izbeliște. Locuitorii sunt exasperați

Din păcate, chiar dacă autoritățile au desemnat anul 2021 drept „anul cartierelor”, lucrările de modernizare din cartierele municipiului Cluj-Napoca sunt marcate de întârzieri, precum este și cazul realizării Bazei sportive La Terenuri din Mănăștur unde, deși investiția ar fi trebuit încheiată, aceasta suportă noi amânări. 

Spre deosebire de străzile din zona centrală a municipiului, unde lucrările de modernizare în stil smart a străzilor sunt reflectate de autorități și oferite drept model, clujenii din cartierele orașului se simt abandonați, cu toate taxele și impozitele plătite la zi.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 15 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 15 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 17 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 18 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE