Din oras

Dupa festivalul muzicii, locuitorii din centru sunt exasperati de festivalul picamerelor

“Telefonul primarului” apelabil la numarul scurt 984, la care raspunde un angajat al municipalitatii, suna de zeci de ori pe saptamana pentru reclamatii cu privire la santierele zgomotoase din timpul noptii. Situatia pare sa fie fara iesire: desi sute de familii nu inchid un ochi toata noaptea din cauza zgomotului insuportabil, amenzi pentru nivelul de zgomot ridicat nu se pot da, avand in vedere ca lucrarile sunt autorizate.

Dupa ce manasturenii au avut multe nopti albe in timpul reabilitarii liniilor de tramvai, dupa ce locuitorilor din cartierul Gheorgheni au ascultat nopti intregi sunetele picamerelor ce ingropau cablurile de telefonie si internet, acum a venit randul clujenilor din centrul orasului sa faca nopti albe. Cei care locuiesc pe strada Cardinal Iuliu Hossu se plang de faptul ca lucrarile care se fac acum in zona ii tin treji pana tarziu in noapte.

“Nu se poate asa ceva, sa lucreze noapte de noapte. De cateva zile, nimeni nu mai poate sa doarma. Degeaba am sunat la Primarie, ni s-a spus ca isi cer scuze, dar ca nu au ce face”, spun oamenii  depe strada.

Reprezentantii municipalitatii spun ca in zona se efectueaza lucrari de modernizare a retelei de electricitate, iar ca lucrarile in cauza vor dura pana in data de 15 august.

Se lucreaza si pe timp de noapte pentru ca lucrarile sa fie finalizate cat mai repede cu putinta si pentru ca in zona centrala mai exista si alte strazi in constructie. Pentru a evita blocarea treaficului, s-a recurs la aceste lucrari, si pe timp de noapte”, spun acestia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *