Alin Tișe și oamenii lui au băgat în faliment societatea Cluj Arena care manageria stadionul. Așa tun financiar, numai prin Moldova și sudul Țării s-a mai dat când cu falimentarea CET-urilor. Să nu fii în stare să faci profit sau măcar să nu pierzi banii statului, având pe mână o bijuterie de stadion de 47 de milioane de euro, înseamnă să fii incompetent și să îți dai demisia.
Nu e cazul în Republica Autonomă Cluj, în fieful pedelist.
Vedem însă, cu îngrijorare, încă un lucru pe care procurorii refuză să-l vadă: după Consiliul Județean al Falimentului (Societatea de Pază și Protecție este în faliment, Clujeana este în prag de faliment, Cluj Arena SA este în faliment), au luat boleșnița acestei proceduri și domnul Boc și ciracii săi de la Sala Polivalentă.
E aceeași șmecherie, dragii noștri cititori, aceeași rețetă de sinecurism politic, hoție și incompetență. Sala Polivalentă, însă, are o situație puțin diferită de Cluj Arena, căci, din punct de vedere ala businessului, fiind mai mică și acoperită, este mult mai ușor de optimizat financiar. Asta, bineînțeles dacă ești bine intenționat sau bun manager, nu lipitor de afișe de-al partidului.
Noi, proștii de cetățeni, ne așteptam ca Ionuț Rusu, așa tălâmb cum e el, să poată să scoată măcar 1 leu profit, având în vedere puzderia de evenimente pe care Sala Polivalentă le-a găzduit în ultimii 3 ani. Adicătelea, dacă tot nu reușești să dai Sala Polivalentă sportului în întregime, atunci din discotecăraia și manelăraia cu care operezi măcar să scoți profit.
Ei bine, ne-am scos recent datele financiare ale SC Sala Polivalente SA și am rămas mască. De la înființare și până astăzi, societatea a avut încontinuu pierderi.
În 2015, Ionuț Rusu, politrucul lui Boc, a reușit să aibă o pierdere mai mare chiar ca cifra de afaceri. În concret, pierderea a fost de 1,68 milioane de lei, la o cifră de afaceri de 1,02 milioane lei.
Anul trecut, deși a avut 1,99 milioane de lei cifră de afaceri, adică aproape dublu, sluga lui Emil Boc, Ionuț Rusu și marii politruci din Consiliul de Administrație, au bifat o pierdere de 729.000 de lei. Ah, am uitat să vă mai spunem ceva: de la inaugurare, datoriile societății au crescut de 5 ori. De la 176.344 lei în 2014, la 666.236 lei.
Interesant este însă un alt capitol și anume cifra din jurul “active imobilizate” care depășește cu puțin 33 de mii de lei. În cazul unui faliment, practic, se va recupera praful de pe tobă.
Din toate aceste cifre subînțelegem câteva lucruri certe:
- Actualul management nu este în stare să facă profit;
- Actualul management prostituează Sala Polivalentă vânzând-o prea ieftin terților la închiriere;
- Toți angajații Sălii Polivalente, dar absolut toți, sunt niște incompetenți și își halesc degeaba salariile;
- Procurorii DNA sau DIICOT Cluj nu vor să observe că avem același tipic infracțional ca la Cluj Arena și de aceea refuză să intervină. Sforile politice sunt foarte trainice.
Ne cerem scuze că am îndrăznit să ne șocăm de faptul că politicienii clujeni bagă investiții de stat în faliment, fără ca cineva să ia vreo măsură.
Fotocredit: City News