Justitie

După doi ani în Camera Preliminară, magistrații au confirmat rechizitoriul din dosarul Ayahuasca. Gelu Oltean, Vanessa Youness și Thomas Lishman au fost trimiși în judecată legal

Magistrații de la Tribunalul Dâmbovița au decis astăzi, după doi ani de la trimiterea în judecată a inculpaților Gelu Oltean, Vanessa Youness și Thomas Lishman, că rechizitoriul întocmit de DIICOT Brașov este legal, motiv pentru care, după ce decizia devine definitivă, începe procesul celor trei. 

„În temeiul art. 345 alin.1 Cod procedură penală, respinge cererile şi excepţiile privind legalitatea sesizării instanţei, legalitatea administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în dosarul nr. 226/D/P/2019 al Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov formulate de către inculpaţii Youness Amal-Vanessa, Oltean Gelu Marin, precum şi pe cele formulate şi completate de către inculpatul Lishman Thomas Ivor Mowbray. În baza art.346 alin.2 Cod procedură penală, constată legalitatea sesizării instanţei, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală de către organele de urmărire penală, în dosarul nr. 226/D/P/2019 al Ministerul Public – Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Braşov şi dispune începerea judecăţii în cauza privind pe inculpaţii: Youness Amal-Vanessa, Oltean Gelu Marin, Lishman Thomas Ivor Mowbray. În baza art.275 alin.(3) Cod procedură penală, cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului”, se arată în soluția dată de instanță. 

Cei trei pot contesta decizia în termen de trei zile de la comunicare. 

Gelu Oltean, Vanessa Youness și Lishman Thomas au fost trimiși în judecată, în martie 2020, find acuzați de trafic de droguri și grup infracțional.

În luna decembrie 2019, DIICOT – ST Brașov șoca o țară întreagă după ce a descins la clinica administrată de Vanessa Youness și Gelu Oltean, ex-șeful Doi Ș-un Sfert, de unde au ridicat substanțe cu efecte psihoactive, despre care se susține că sunt interzise pe teritoriul României. Anchetatorii au descoperit afacerile cuplului cu ceaiuri cu ayahuasca, ședințe de tip șaman, organizate cu complicitatea lui Thomas Lishman, fost agent MI 6. Cei trei încasau sute de euro/persoană pentru experinențe tămăduitoare și inedite prin intermediul acestor droguri.

Preț de câteva luni, cei trei au fost arestați preventiv, ulterior măsurile preventive transformându-se în control judiciar. În primăvara anului 2020, Oltean, Youness și Lishman au fost trimiși în judecată pentru grup infracțional și trafic de droguri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *