In vizor

După ce Ziar de Cluj a semnalat dezastrul de pe strada-pietonală Andrei Șaguna, un director din Primărie a înlocuit gunoaiele cu arbuști. Ce proiecte rămân neterminate

În urmă cu o zi, un ditamai director de dezvoltare din Primărie, Ovidiu Câmpean, cât pe ce deputat, a efectuat o vizită de lucru pe strada Tipografiei, fiind interesat în special de ritmul în care stau pe loc lucrările la Turnul Pompierilor. Cu acest prilej, a tras cu ochiul și pe strada-pietonală Andrei Șaguna, uitată de administrația penelistă locală și ajunsă în delăsare. Acum, de pe o zi pe alta, băncuțele dotate cu jardiniere care ajunseseră coș de gunoi au fost înlocuite cu arbuști nou-nouți. 

CITEȘTE ȘIStrada Andrei Șaguna de pe Canalul Morii, un spațiu din centrul Clujului în delăsare

Joi dimineața, Ovidiu Câmpeanul, director la direcția de dezvoltare locală și management proiecte sau, mai simplu spus, „director în primărie”, a fost surprins într-o vizită-fulger pe șantierul fără de sfârșit ce a cuprins atât strada Tipografiei, unde un tronson de câțiva metri de stradă a fost licitat de 8 ori de Primăria Cluj-Napoca fără succes…

CITEȘTE ȘIModernizarea străzii Tipografiei: un proiect în care administrația smart s-a împotmolit

…cât și Turnul Pompierilor, unde lucrările de reparație îl nemulțumesc până și pe Emil Boc: execuția a întârziat nepermis de mult și proiectele nu pot fi folosite drept reclamă în campania electorală de la parlamentare, în condițiile în care tocmai Ovidiu Câmpean ocupă locul 5 pe listele peneliste pentru Camera Deputaților.

Așa se explică și vizita lui Câmpeanul pe șantierul Tipografiei, pe strada Andrei Șaguna ori inspecția muncitorească de la Turnul Pompierilor –  sunt proiecte lăsate de izbeliște, neterminate și întîrziate. 

CITEȘTE ȘITurnul Pompierilor, ciuruit de virusul nemuncii pe bani publici, a ajuns rușinea Clujului

Cât de curând, peneliștii clujeni și, de ce nu?, Emil Boc însuși, vor umple rețelele sociale cu candidații tinerei și dornici de funcții în Parlamentul României, precum Ovidiu Câmpean ori Maria Forna, ale căror reușite pe plan local ar trebui să-i recomande pentru funcțiile de deputați și senatori la care aspiră, fotolii în care vor dormita 4 ani de zile și nopți. 

Prin urmare, să trecem rapid în revistă proiectele nereușite ale direcției de dezvoltare și management proiecte, coordonate de Ovid Câmpeanul: 

Turnul Pompierilor: Data de finalizare, înscrisă pe panoul informativ, este luna februarie 2021. Conform asigurărilor inițiale, lucrările de reabilitare a Turnului Pompierilor trebuiau încheiate anul trecut, dar acestea au fost prelungite cu un nou termen. Acum, din cauza pandemiei de coronavirus, lucrările au fost întârziate din nou. 

Dacă tot a efectuat o vizită-fulger pe șantierele din centrul Clujului, Ovid Cîmpeanul a dat dispoziții ca noii arbuști să fie plantați în jardinierele de pe strada pietonală Andrei Șaguna. 

Echipele operative ale RADP, împreună cu direcția dezvoltare spații verzi au plantat peste noapte niscaiva arbuști proaspeți, drept dovadă că slujbașii administrației locale citesc cu mare atenție Ziar de Cluj și remediază problemele, acolo unde este posibil. 

Altfel, strada Tipografiei rămâne „modernizată” doar pe jumătate. 

La fel și Turnul Pompierilor, unde lucrările sunt în mare întârziere, proiectul fiind departe de a se încheia. 

Toti aici mai putem adăuga situația Parkingului Hașdeu, precum și locuințele sociale de pe strada Ghimeșului, proiecte de asemenea, întârziate. 

CITEȘTE ȘITrei proiecte din Cluj, în întârziere: Parkingul Hașdeu, locuințele sociale de pe Ghimeșului și Turnul Pompierilor. De această dată, din cauza pandemiei de coronavirus

Cel puțin pe aceste proiecte, Ovidiu Cîmpean, candidat pe liste pentru Camera Deputaților din partea penelștilor clujeni, nu le poate trece la CV ca „reușite” ale inovării și modernizării. 

Din păcate, candidații fără reușite au ajuns până în prejma lui Lucovid Orban, dacă e să ne amintim de șeful Grupului de Comunicare Strategică, Andi Manciu, care nu are diploma de licență, dar are trecut în CV cei patru ani de studii universitare la Facultatea de de Științe Politice. Sau cazul Laurențiu Baranga, șef la Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor, acuzat că și-a falsificat diploma de bacalaureat.

Prin urmare, în cazul peneliștilor, proiectele (ne) reușite sunt una, iar informațiile din CV, sunt cu totul altă mâncare de pește. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *