Din oras

După ce Ziar de Cluj a arătat ce a găsit un clujean în ”Pădurea Clujenilor” (DEZASTRU), Primăria a trimis un om cu o motocoasă și un comunicat de presă. Cum vă ziceam, lucrarea ”OSĂ” fie recepționată cândva

Scris de 974

După ce Ziar de Cluj a arătat azi, în materialul: “Pădurea Clujenilor” “OSĂ” fie minunată. Dar mai prin 2024 când va fi coafată să-şi facă poze primarul cu ea. Acum este un dezastru, ce a găsit un clujean la mult trâmbițata lucrare, Primăria Cluj-Napoca a trimis acolo un om cu o motocositoare, să mai ”coafeze” din bălării și un comunicat în care ne zice că ”lucrarea încă n-a fost recepționată”.

Zău?

În 8 aprilie, anul curent, primarul Emil Boc ”recepționa” pe Facebook lucrarea primind tona de laude de la admiratori și criticile noastre pentru slaba calitate a lucrărilor.

CITEȘTE: Primarul Emil Boc a inaugurat, pe Facebook, Pădurea Clujenilor. Clujenii se întreabă însă unde e. „E mai aproape de Apahida, decât de Cluj”

Nu știm de ce, dar în 8 aprilie 2022, critica doar bâzâia ca o muscă pe la urechile Excelenței Sale, Maestrul Primar, așa că nimeni nu s-a obosit să ne spună că ”lucrarea nu este repționată”.

Dar, înainte de a vedea omul cu motocositoarea și rezultatul muncii sale (poze trimise în cuprinsul comunicatului), să vedem ce ne transmite Primăria îm mailul ”precizari privind Padurea clujenilor”:

Buna ziua,
Pădurea Clujenilor nu este în acest moment complet recepționată de către Primăria Cluj-Napoca, mai fiind necesară remedierea anumitor aspecte. În ceea ce privește spațiile verzi din cadrul proiectului, acestea se află în responsabilitatea firmei Eco Garden. Este vorba despre 100.000 mp de cosit și prășit și 2200 ml rigole de întreținut. O echipă a soeicetății menționate se află pe teren, lucrând la remedierea aspectelor semnaalate în presa locală. Vă atașăm câtevea fotografii de la fața locului, realizate astăzi, 17 august 2022.
Biroul Mass-media

Echipa, o să o vedeți imediat, este formată dintr-un om cu motocoasa și un fotograf.

În rest, ne place cum se spală municipalitatea pe mâini și aruncă pisica în curte la Eco Garden. Dar pe ăștia de la Eco Garden cine-i plătește? A, municipalitatea, din banii noștri! Dar cine-i verifică dacă și își îndeplinesc îndatoririle? A, clujenii, în timpul lor liber. Că funcționarii de la ditamai biroul de spații verzi sunt la îngrășat în birouri pentru a-și merita Sporul de Osânză!

Vorbim totuși despre Eco Garden, firma de casă a municipalității.

Eco Garden Construct, firma care întreține și gazonul de pe stadionul Cluj Arena este și furnizorul de copaci cu balot (și tigri de platan) din proiectele de modernizare ale Primăriei. Aceasta și-a adjudecat doar anul acesta contractul pentru întreținerea spațiilor verzi din Cluj-Napoca scos la licitație de Primărie (estimat la peste 188 de milioane lei, 4 ani și 3 loturi – Cluj Est, Cluj vest plus Cimitirele).

Presa locală a arătat că firma a putut câștiga respectivul contract grație activității de întreținere a gazonului stadionului Cluj Arena prestată pentru Consiliul Județean. Acela călcat în picioare anual de ”antoldiști”, grație bunăvoinței administrației publice locale.

Emil ”OSĂ” Boc și Mircea Crăciun de la Eco Garden Construct/sursa Facebook

 

Societatea Eco Garden Construct e controlată de Mircea Crăciun. Acesta a avut în ultimii ani o serie de ieșiri în spațiul public, fie pozându-se cu primarul Emil Boc și copacii pe care firma i-a furnizat și plantat pe strada Napoca (în cadrul proiectului de modernizare cu fonduri europene), fie pronunțându-se cu privire la teii de pe strada Kogălniceanu din Cluj-Napoca. Crăciun a reușit să provoace un uriaș scandal după ce a anunțat că, de fapt, teii din zona centrală a Clujului, de pe o stradă emblematică a orașului vor fi relocați. Ulterior, Crăciun a spus că declarațiile sale au fost scoase din context și că nu se va atinge de teii de pe Kogălniceanu.

UPDATE: Eco Garden lămurește situația din Pădurea Clujenilor: “proiect curajos al municipalității, pe un sol lutos – argilos”

”În primul rând, așa cum a precizat și Primăria Cluj-Napoca, lucrarea este nerecepționată din diferite motive, unele tehnice date de contextul realizării investiției în respectiva zonă. Vorbim despre o suprafață dificilă din punct de vedere al solului, de tip lutos-argilos, pe care s-au facut investiții substanțiale pentru a se putea realiza această lucrare, atât din punct de vedere al adaptabilității plantelor, cât și al stabilității solului.” (…)

“Noi ne-am fi dosit să fie recepția făcută, ca să poți să intri în niște fluxuri finaciare. Ceea ce înseamnă partea noastră, cea de plante, amenajarea peisagistică, faptul că 2 ani plantele au vegetat corespunzator, dupa plantare, iaracum parcug un regres, din cauza naturaleții lunii, ne afectează ca și imagine a lucrărilor. Să nu uităm că vara asta am avut parte și de o secetă record a ultimilor ani. Ne dorim să găsit soluții împreună cu beneficiarii pentru ca aceste probleme să se rezolve. În plus, fiind o lucrare nerecepționată scriptic, dar cu acces liber pentru oricine, trebuie să ținem cont că apar distrugeri, vandalisme, arbori tăiați de ciobani, sunt chestiuni practicate. Vrem ca această lucrare să își atinga obiectivele propuse pe termen lung, fiind importantă și de referință și pentru portofoliul nostru”.

Ce am citit noi printre rânduri din comunicatul bla-bla-bla și prea prietenos cu municipalitatea (dar, deh, cine dă banii, comandă și muzica), este că:

 1. Primăria nu a plătit constructorul parcului, iar acesta a lăsat lucrările de izbelişte. De aceea nu s-a recepţionat, de aceea curg aleile când plouă. Dar municipalitatea nu prea plătește nici lucrările Eco Garden că ”nu e făcută recepția” și ”nu se poate intra în niște fluxuri de bani”;
 2. Primăria a plătit un studiu de fezabilitate (posibil la niște amici) în care s-a mâncat rahat cu privire la ce suportă ca plante solul din zona Pădurii clujenilor. Ori, solul argilos fiind, suportă doar alunecări de teren și bălării;
 3. Neplătit fiind, băiatul de a Eco Garden nu are nici un interes să corecteze mizeria din studiul de fezabilitate. Bani europeni, care va să zică, pe care municipalitatea i-a irosit, ca de obicei, pe studii de fezabilitate nefezabile;
 4. Executantul lucrărilor de la care încă nu s-a făcut recepția, dar ”OSĂ” se facă, este asocierea SC NORD CONFOREST SA – PROIECT CONSTRUCT REGIUNEA TRANSILVANIA SRL.Valoarea totală a proiectului este de 22.861.202,24 lei. Bani frumoși, pentru nimic.


ULTIMA ORĂ

 • Acum 12 hours Politica
  Șeful SRI, Eduard Hellvig, despre legile securității: “Societatea românească și decidenții politici să se hotărască ce rol vor să atribuie serviciilor de informații. Nu putem fi în același timp un fel de pompieri chemați să stingă incendiile provocate de alții și apoi acuzați că le-am stins”
 • Acum 13 hours Eveniment
  AȚI VĂZUT-O, SUNAŢI LA 112! MINORĂ de 14 ani, dispărută dintr-un centru de minori din Cluj
 • Acum 13 hours Politica
  De unde OSĂ scoată Boc banii? Camera Deputaților: Primăriile trebuie să aloce cel puţin 30% din buget pentru activităţi sportive pentru copii şi juniori
 • Acum 13 hours General
  După cele 600 de BMW-uri, Poliția ar putea cumpăra și 75 motociclete de viteză de la firma prietenului președintelui Iohannis
 • Acum 13 hours Politica
  MAI SUNT CEVA LIPITORI DE AFIŞE ŞI AMANTE DE ANGAJAT ÎN PITA PUBLICĂ: Deputații votează o nouă excepție. Se pot organiza concursuri pentru posturile vacante din Parlament, deși angajările la stat sunt înghețate
 • Acum 15 hours Din oras
  Emil Boc susţine că OSĂ intre în programul “o masă caldă” şi alte şcoli
 • Acum 17 hours In vizor
  În ședinta de Consiliu Local din 7 octombrie 2022, lidera femeilor PNL din Cluj își primește blocul de 5 etaje cu vedere și acces la parc. Îi face Boc și ”priveliște” de 5 stele, pe banii clujenilor, la blocul care răsare ca o sulă între case
 • Acum 18 hours General
  După păruiala cu Șoșoacă din Capitală, George Simion vine să se cațere pe Tricolor și la Cluj
 • Acum 19 hours Politica
  Numai marinar n-am mai avut la Educație: Ligia Deca își anunță obiectivul: ”O reformă în educație, incluzivă şi fără agendă prestabilită, bazată pe studii şi pe acord social”
 • Acum 20 hours Din oras
  Da, și? Aproape 70% dintre IT-iştii din România lucrează în București, Cluj și Timișoara, dar Cluj-Napoca tot la poveștile despre cum OSĂ facă Boc digitalizare rămâne
 • Acum 20 hours Eveniment
  Senatul a decis: Șoferii de mopede și motociclete nu mai sunt obligați să aibă trusa de prim-ajutor la ei, ca răspuns la o metodă prin care aceștia erau amendați de către polițiștii din Cluj
 • Acum 20 hours Din oras
  BEAT LA VOLAN AR TREBUI SĂ ÎNSEMNE TENTATIVĂ DE OMOR CU PREMEDITARE: Un bărbat beat conducea pe B-dul 21 Decembrie 1989. Mai mulți șoferi, prinși la volan beți sau drogați în Cluj
 • Acum 21 hours Politica
  TEME-TE CÂND POLITICIENII ANUNȚĂ CĂ NU SE MAI FAC ANGAJĂRI LA STAT: ANAF vrea să scoată la concurs mii de posturi vacante. Nu mai are cine fugări în teritoriu babele care vând lobodă neaccizată?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE