Din oras

Dupa ce nepasarea si indolenta municipalitatii au pus pe butuci U Cluj, Emil Boc a iesit azi sa ne anunte ca va face totul sa fie bine, să nu fie rau

Ieri a fost ultima zi in care clubul de fotbal Universitatea Cluj mai putea sa se inscrie in liga a III-a. Dupa cum ne-am asteptat, a trecut si ultimul termen, iar echipa e din nou in aer. In cursul zilei de ieri, Ziar de Cluj a cerut o pozitie oficiala cu privire la soarta clubului atat de la Radu Constantea, reprezentant al Asociatiei Club Sportiv de Fotbal Alb-Negru a studentilor clujeni, cat si de la administratorul judiciar al clubului, Marieta Anastasescu. Daca de Anastasescu nu am reusit sa dam nici pana in ziua de azi, Constantea a facut pe habarnistul, fofilandu-se in declaratiile cu privire la soarta echipei de fotbal, confirmand ca mai e mult pana sa se faca noua asociatie care sa salveze brandul clujean.

Probabil ca a citit si primarul articolul din Ziar de Cluj ieri seara, sau i s-a servit la monitorizarea de presa, caci, de cu de dimineata, simtind ca-i rost de a mai ameti cu vorbe electoratul, a iesit la radio sa ne dea vestea cea buna, care, pe fond, e o minciuna. Conform colegilor de la Ziua de Cluj, Emil Boc a declarat la radio ca a primit, nu mai departe decat ziua de ieri de la administratorul judiciar (cel care nu prea a comunicat cu presa pe aceasta tema) o adresa prin care a fost informat ca echipa nu a putut fi inscrisa in liga a III-a. Pe scurt, nu a primit nicio veste noua. Se stia deja ca echipa nu are nicio sansa sa se inscrie. Practic Emil Boc ne zice ca primit ieri o adresa pe care a solicitat-o inca de acum doua saptamani. Si brodează promisiuni pe un raspuns venit abia in ziua expirarii termenului de inscriere a Clubului.

In articolul la care facem referire, Emil Boc a declarat ca, in aceste conditii (deci, urmare a tardivului raspuns), Primaria a depus la judecatorie actele pentru infiintarea noii asociatii, aceea despre care se tot vorbeste in ultimele saptamani si despre care Constantea ne declara ieri ca abia asteapta sa se pronunte pe speta Tribunalul. In mod cert declaratia de azi a primarului se bate cap in cap cu cea de ieri a lui Constantea.  Constantea a mentionat, pentru Ziar de Cluj, ca actele au fost depuse, doar ca, avand in vedere ca acum e si vacanta judecatoreasca, nu se stie cand va fi finalizat procesul.

„S-au depus la judecatoria Cluj actele necesare. Nu stiu cand va fi finalizat, asta tine de termenele care tin de instanta si mai ales ca acum e si vacanta judecatoreasca, nu pot sa va spun exact termenul.”

Ori, in aceasta dimineata am aflat ca abia de acum:

„Primaria a trecut la planul B, infiintarea asociatiei care sa duca mai departe brandul U”

Probabil la asta se referea ieri Constantea cand a declarat ca nu stie ce se va intampla pe viitor si ca se asteapta o confirmare a faptului ca Universitatea Cluj nu s-a inscris in liga a III-a. Cu toate astea, despre planul B se tot vorbeste de ceva vreme. Mai mult, declaratiile lui Emil Boc, in loc sa informeze, ele mai mult incurca. Daca acum doua saptamani spunea ca se va infiinta noua Asociatie, acum spune ca abia acum se va infiinta. Din asta ce sa intelegem? Actele la judecatorie cand s-au depus? Azi, ieri, acum o saptamana? Si daca tot infiinteaza abia acum Asociatia, de ce a mai fost nevoie sa introduca, de urgenta, punctul referitor la instituirea Asociatiei pe ordinea de zi a sedintei de CL de acum doua saptamani?

Am incercat sa il contactam din nou pe consilierul Radu Constantea pentru a ne lamuri, insa acesta nu a raspuns (probabil e convins ca jocul de-a strutul cu presa ii este benefic ca si consilier local, adica persoana publica). In cazul acesta, ramanem doar cu faptul ca Emil Boc a iesit azi pe post sa spuna vorbe deja spuse de cateva zile, nimic nou. O declaratie venita doar ca sa umple spatiul emisiunii, fara nicio informatie, fara nimic concret, doar promisiunile cu care ne-a obisnuit pana acum. Practic am avut parte de o interventie total inutila la radio, care doar ne confirma incertitudinea viitorului echipei de fotbal U Cluj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *