In vizorRautacisme

După ce li s-a bătut obrazul de către clujeni și mass media și li s-a atras atenția că, de 5000 de lei pe lună redevență, nu sunt stăpânii Pieței Universității și nu ei decid cine ”se integrează în peisaj”, organizatorii Târgului de Crăciun a reprimit Asociația NUCA în spațiul public

Din păcate, tipic  încovoierii slugarnice în fața autorutății abuzive (că nu se știe când mai trebuie apelat să-și obțină drepturile), cei de la Asociație au ținut să mulțumească și primăriei și, implicit primarului, că n-au fost nesimțiți până la capăt. Au mulțumit primăriei și, implicit primarului, că dau unui cumătru politico-economic spațiul public central pentru 5000 de lei pe lună, bani de care cocalarul respectiv are impresia că devine proprietarul spațiului și se poate comporta acolo ca în propria bătătură. El stabilește cine se interează în peisaj și cine nu.

Dacă nu erau clujenii și mass media să le bată obrazul, dacă nu descopeream noi, cei de la Ziar de Cluj, cu ce investiție de 5 lulele câștigă papagalul organizator de târg de toată jena de Crăciun vreo 2 milioane de lei într-o singură lună, cu unicul efort de a aduce aceleași obosite căsuțe pe care le aduce de 5 ani (că restul, curent, canalizare, curățenie, pază, totul, plătesc în plus, la final, ”vendorii” – cum cu prețiozitate de lumpen anglicizat îi denumește organizatorul), nici la anul pe vremea aceasta Asociația NUCA nu era integrată în peisaj, nu se potrivea cu ”famiglionul” de șperțari.

Nu din bunăvoință i-au reprimit, ci de frica scandalului, de frica viitoarelor dezvăluiri despre cum s-a muls cu nerușinare în folosul unui particular agreeat de ”bocărie” și acest bun al orașului. Așa cum, pe bani de nimic, mulge Buta cu Untold-ul.

Eu unul sunt extrem de dezamăgit de această fluturare de limbă pe la dosul lui Emil Boc…