Politica

După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre „cărticică”: „Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”

Preşedintele Klaus Iohannis a bifat de pe agenda de lucru, în această zi de joi, nişte înşiruiri de cuvinte frumos avântate-patriotic de ziua Constituţiei, în care arată că legea fundamentală este cea mai importantă armă pe care o avem împotriva oricărei forme de totalitarism, intoleranţă, discriminare şi populism iar valorile protejate de Constituţia României implică, în acelaşi timp, şi o imensă responsabilitate, una colectivă, care aparţine instituţiilor, societăţii civile, dar şi una individuală, a fiecărui cetăţean.

  • Mai puţin responsabilitatea guvernelor lui care, timp de doi ani au produs măsuri ilegale, conform deciziei Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din noiembrie anul curent, măsuri prin care s-au încălcat drepturi şi libertăţi civile, într-o adevărată dictatură sanitară – măsuri pentru care nu răspunde nimeni, dar care sunt acum acoperite de cuvinte sforăitor-democratice.

”În existenţa oricărui stat, adoptarea unei noi Constituţii marchează schimbările profunde care s-au produs la nivelul societăţii. Pentru România, un astfel de moment major l-a reprezentat aprobarea prin referendum, pe 8 decembrie 1991, a Legii fundamentale, prin voinţa liber exprimată a cetăţenilor, etapă care a constituit ruptura definitivă de regimul comunist. Aşadar, 8 decembrie este cel mai potrivit prilej de a reflecta la aspiraţiile şi la valorile care au stat la baza Constituţiei şi pe care se dezvoltă societatea noastră”, spune preşedintele în mesaj.

Să-i zică asta şi Alinuţei Gorghiu care declara: „În politică sunt permise artificii, chiar dacă se încalcă Constituția!”, după ce Curtea Constituţională le-a dat cu Constituţia peste degete liberalilor care se jucau cu emiterea de ordonanţe militare în timpul pandemiei.

Ne zice azi preşedintele, vibrând de înalt fior democratic: ”Adoptarea Constituţiei a însemnat renaşterea democraţiei naţionale, trasarea limitelor puterii politice şi consacrarea drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor. Într-un regim democratic, Legea fundamentală reprezintă un act de identitate naţională şi acţionează atât ca un scut împotriva autoritarismului, cât şi ca un catalizator al aspiraţiilor unui popor. Constituţia se adresează, în egală măsură, cetăţenilor săi, autorităţilor şi instituţiilor statului. Legea fundamentală a marcat o perioadă de tranziţie, prin ruperea de trecutul comunist şi prin fixarea unui punct de echilibru în momentele de cumpănă”.

Vorbe înşirate frumos, dar sunând găunos (citez): „A trăi sub protecţia unei constituţii democratice este unul dintre cele mai mari privilegii pe care o societate le poate cunoaşte. Nu în ultimul rând, Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem împotriva oricărei forme de totalitarism, intoleranţă, discriminare şi populism. Valorile protejate de Constituţia României implică, în acelaşi timp, şi o imensă responsabilitate, una colectivă, care aparţine instituţiilor, societăţii civile, dar şi una individuală, a fiecărui cetăţean. Aspiraţiile societăţii noastre capătă substanţă pe măsură ce aceste valori sunt interiorizate, iar democraţia este înţeleasă şi trăită de noi toţi, în fiecare zi”.

Pe cine mai încearcă să prostească şi acest individ care, la final de mandate, doar a irosit şi el 10 ani din timpul României?

Noi, românii trebuie să acceptăm această nepăsare faţă legi, cuvintele lor goale şi nonşalanţa cu care politicienii îşi fac de cap, în funcţie de interesele personale şi de grup, cu Constituţia. Că oricând, în numele “jeomanfişismului”, ştiu să arunce în vânt cu sloganul că fac ceea ce fac, inclusiv că se urinează cu boltă pe legi, “ca să apere viaţa şi sănătatea românilor”.

Cei care mai au răbdare să citească deciziile Curţii Constituţionale, o curte tot mai decorativă în România, pot să afle cum şi-a încălcat, în timpul pandemiei, competenţele constituţionale preşedintele Klaus Iohannis.

Citez: „CCR arată, în motivarea deciziei prin care amenzile din perioada stării de urgență au fost declarate neconstituționale, că preşedintele Klaus Iohannis şi-a depăşit competenţele constituţionale şi a afectat drepturi şi libertăţi prin decretele de instituire şi prelungire a stării de urgenţă. Judecătorii constituţionali sancţionează şi inacţiunea Parlamentului, care avea datoria să amendeze decretele şi să elimine prevederile nelegale.”

Deh, să ştii şi să respecţi legile ţării tale, cea pe care ai fost mandatat să o conduci pentru a doua oară, nu e totuna cu a te respecta pe tine însuţi şi a şti cum să sudezi concediile de vacanţele (şi viceversa), şi nici cu a şti să utilizezi de fals şi uz de fals la achiziţionarea unei case…

PS: Citiţi şi ce scrie în fotografia de mai sus. Apoi rugaţi-vă să nu ajungeţi prin spitalele acestui stat umplut de politicieni care au obligaţia doar de a vă neglija