Eveniment

După ce au plonjat cu mașina în lacul Someșul Cald, corpurile a doi bărbați decedați au fost recuperate de scafandri

ISU Cluj a anunțat că marți seara, în jurul orei 22.00, o mașină a căzut în lacul Tarnița. Ulterior, pompierii au oferit mai multe informații, spunând că incidentul a avut loc în apropiere, în lacul Someșul Cald:

„S-a intervenit la solicitarea polițiștilor care au identificat în zona Barajului Someșul Cald mai multe indicii, conform cărora ar fi căzut un autoturism în apă. Se intervine la fața locului cu două echipaje și o barcă de salvare-căutare, din cadrul Detașamentului 2 de Pompieri Cluj-Napoca, pentru a verifica dacă se adeverește situația și pentru a determina locul sau zonele de unde se pot începe acțiunile de căutare”, au transmis, azi-noapte, cei de la ISU Cluj.

„La data de 1 februarie a.c., în jurul orei 22.25, Poliția municipiului Cluj-Napoca a fost sesizată cu privire la faptul că pe DJ 107P, la km 3+700 m, în afara localității Someșul Cald, o bucată din balustrada barajului ar fi ruptă.

Din primele verificări efectuate de polițiști la fața locului a reieșit faptul că există posibilitatea că în respectiva zonă să se fi produs un eveniment rutier, fapt pentru care au fost demarate activități de căutare în zonă, fiind solicitate echipaje din cadrul I.S.U. Cluj”, declarau, noaptea trecută, reprezentanții IPJ Cluj. 

În cele din urmă, căutările la fața locului au fost întrerupte, dar acțiunile de căutare pe lacul Someșul Cald s-au reluat în această dimineață de către un echipaj de scafandri din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Cluj-Napoca și specialiști din cadrul Serviciului Public Salvamont-Salvaspeo. La fața locului s-a deplasat o autospecială de scafandri și o barcă de căutare-salvare.

Echipajele de scafandri Salvamont-Salvaspeo, sprijinite de scafandrii ISU Cluj, au reușit să recupereze corpurile a doi bărbați din apele lacului Someșul Cald. Având în vedere că acestea prezentau rigiditate cadaverică, nu au putut fi aplicate manevrele de resuscitare.

„Autoturismul care se presupunea că a căzut în ape a fost identificat de către scafandri Salvamont-Salvaspeo pe fundul lacului Someșul Cald. Acesta, cât și corpurile, recuperate până în acest moment, au fost găsite la o adâncime de cca 15m”, au precizat reprezentanții ISU Cluj. 

„În urma activităților de căutare efectuate, în lacul Someșul Cald au fost identificate și ridicate, de către echipajele de specialitate, trupurile a două persoane, care nu mai prezentau semne vitale.

Verificările polițiștilor au condus la identificarea acestora, respectiv un bărbat de 28 de ani, din comuna Iara, și un bărbat în vârstă de 33 de ani, din județul Maramureș.

În continuare sunt efectuate cercetări pentru a se stabili toate împrejurările  și circumstanțele în care a avut loc evenimentul”, au declarat reprezentanții IPJ Cluj. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *