Din oras

După ce a cerut creșe în schimbul locuințelor individuale, Primăria revine cu noi priorități în urbanism. BOC: „Dintre cei care au proiecte mai mici să nu aștepte ca și ăia care au proiecte mari, de amploare”

Întrebat în cadrul unei intervenții telefonice „ce mai demolează” – după declarația lui Emil Boc privind desființarea locuințelor ilegale din Valea Fânațelor – primarul a declarat: „Proiecte ale cetățenilor, pe care dorim să-i sprijinim…”.

Primăria Cluj-Napoca reușește cu greu să descâlcească situația hotelului monstruos de pe strada Avram Iancu, dar și situația localnicilor din Valea Fânațelor, unde în lipsa unor autorizații întârziate cu anii, clujenii și-au ridicat case. Acum acestea riscă să fie demolate. 

După ce primarul Emil Boc a cerut unui clujean să ridice o creșă în schimbul eliberării actelor necesare realizării locuințelor de pe strada Sopor, acum edilul a participat la ședința de urbanism de joi, unde au fost stabilite prioritățile în urbanismul clujean.

Potrivit edilului, locuințele individuale vor avea prioritate, spre deosebire de marile proiecte ale dezvoltatorilor imobiliari.

Întrebat de moderator „ce s-a decis, ce demolează” Primăria, edilul a replicat:

„Proiecte ale cetățenilor, pe care dorim să îi sprijinim să-și ducă construcția mai departe. 

O ședință mai ușoară, PUD-uri, fără PUZ-uri. O ședință care se referă la proiectele mai mici, le-am mai împărțit pe categorii. 

Dintre cei care au proiecte mai mici să nu aștepte ca și ăia care au proiecte mari, de amploare. 

Și am luat decizia ca proiectele care sînt PUD-uri, de locuințe mici, de extinderi, de mansardări, să le facem separat, mai repede decât celelalte care-s de amploare mare”, a declarat primarul Emil Boc. 

CITEȘTE ȘI: Boc s-a răstit în cadrul ședinței de urbanism la un clujean ce voia să își construiască o casă: Nu vă puteți face casă dacă nu faceți creșă

La ședința anterioară de urbanism la care a participat și primarul Emil Boc, un grup de cetățeni i-a solicitat facilitarea parcursului birocratic pentru realizarea locuințelor proprii, individuale. Cu acel prilej, edilul a solicitat răstit realizarea la schimb a creșelor și grădinițelor. 

Acum reprezentanții administrației locale încearcă să remedieze situația și neplăcerile create cetățenilor, prin prioritizarea locuințelor individuale. 

Departamentul de Urbanism din cadrul Primăriei Cluj-Napoca a intrat în vizorul clujenilor după hidoșeniile imobiliare aprobate, precum este cazul monstruosului hotel de pe strada Avram Iancu, în zona zidului istoric al orașului. 


 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *