In vizor

Dupa ce a blocat proiectul crematoriului, Primaria vrea sa extinda cimitirul din Manastur

Scris de 600

Dupa ce s-a asociat cu proiectul construirii unui crematoriu uman la care a renuntat dupa trei luni in cimitirul Manastur, reprezentantii municipalitatii si-au dat seama ca e nevoie de o solutie pentru lipsa locurilor in cimitire. Astfel au inceput procedurile pentru extinderea Cimitirului Manastur.

“Suntem in faza de intocmire a actelor, inca nu stim concret cu cat se extinde pentru ca nu au aparut normele de aplicare a legii 102/2014, privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare”, au aratat reprezentantii Primariei Cluj-Napoca.

Pe site-ul institutiei s-a anuntat ca Directia Tehnica a depus o “solicitare de emitere a acordului de mediu pentru proiectul Extindere Cimitir Manastur, propus a fi amplasat in Cluj-Napoca, strada Frunzisului f.n., judetul Cluj”.

In octombrie 2011, Consiliul Local Cluj-Napoca aproba asocierea dintre administratia locala si RDK Cremation, pentru construirea unui crematoriu in Manastur.

Contractul prevedea ca RDK Cremation sa plateasca anual suma de 15.000 lei, sa puna in functiune obiectivul in 12 luni de la semnarea contractului de asociere, sa suporte costurile de amenjare si functionare a obiectivului si sa acorde gratuit servicii de incinerare pentru un numar de minim 40 cazuri sociale la solicitarea primariei. De asemenea, RDK Cremation putea sa inchirieze spatiul sau sa cedeze/cesioneze/transfere drepturile dobandite prin asociere unui agent economic, dar numai cu acordul primariei. Durata asocierii este de 49 de ani, iar administratia locala s-a obligat, prin acel contract, sa sprijine RDK Cremation in vederea obtinerii tuturor autorizatiilor necesare si  sa treaca spatiul intr-o carte funciara noua.

Cum acesta actiune a starnit nenumarate proteste, aceiasi consilieri locali care au semnat contracul de asociere cu firma respectiva, au votat trei luni mai tarziu, in 19 ianuarie, anularea asocierii cu RDK Cremation. In replica, cei trei asociati din societate – Racz Levente Zsolt, Mircea Dunca si Koos Andras Zsolt – au actionat Primaria Cluj-Napoca in judecata cerand anularea ultimei Hotarari de Consiliu Local.

Foto: panoramio.roULTIMA ORĂ

 • Acum 7 hours Justitie
  Elena Udrea a fost condamnată definitiv în dosarul Gala Bute
 • Acum 9 hours Politica
  Robert Cazanciuc, PSD: A crescut de 10 ori perioada interdicției de a mai obține permis auto pentru cei care se urcă băuți, drogați sau fără carnet la volan și ucid oameni pe șosele – proiect de lege votat în Senat
 • Acum 11 hours Eveniment
  Bărbat, prins în flagrant de către polițiști în timp ce transporta 16.000 de țigări de contrabandă
 • Acum 14 hours Politica
  Președintele ASF a explicat, în plin protest în Parlament: ”Euroins și City Insurance erau Muma Pădurii!”
 • Acum 14 hours Eveniment
  ANRE a amendat Hidroelectrica cu 400.000 de lei. Sancțiunea a fost aplicată inclusiv pentru neemiterea la timp a facturilor
 • Acum 15 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Traiasca banii negri din economia subterana, sursa inepuizabila de crestere economica! Inflatia se va domoli doar cand banii negri din economie se vor imputina. Adica nu prea curand.
 • Acum 16 hours Din oras
  După ȘAPTE ani de reabilitare a unui turn făcut într-un an undeva prin anii 1500, municipalitatea anunță că deschiderea oficială a Turnului Pompierilor va avea loc luni, de la ora 19.00. S-a trezit Boc de la ghiontul administrat ieri de Ziar de Cluj
 • Acum 17 hours Sport
  BASCHET CU RANGA. La meciul U-BT Cluj-Napoca-CSM Oradea, un jucător a sărit la bătaie cu o rangă. S-a ales cu dosar penal. Acum zice că ”regretă”
 • Acum 17 hours Politica
  Proiect prin care şi bărbaţii pot primi tichete cadou de ziua lor – 19 noiembrie. Gabriela Firea: “Egalitatea de şanse nu este doar despre drepturile femeilor”
 • Acum 17 hours Politica
  AUR, filiala Maghiară din Transilvania şi-a ales un nou preşedinte. Apă la moara extremiștilor români: ”Să reprezinte în continuare aspiraţiile de autonomie teritorială ale maghiarilor din Transilvania”
 • Acum 18 hours Politica
  Sindicaliștii din sport protestează luni împotriva ministrului Eduard Novak
 • Acum 19 hours Politica
  Fără niciun ștrand funcțional sută la sută în Cluj-Napoca, de imediat 20 de ani de mandat, Emil Boc anunță în presa de chitanțier ”OZN”-uri de natație. Știm, nu v-ați plictisit încă de povestea cu ce OSĂ avem în Borhanci
 • Acum 21 hours In vizor
  Ce se întâmplă cu polițele RCA de la Euroins? Practic lepoți pune în parbriz și toată lumea îți acordă prioritate. Restul sunt povești de gestionat criza
Citește și...
In vizor

ŢARĂ, CAUT OSTAŞI

Ți-ai dorit toată viața să porți uniformă, deși se calcă greu? Visul e mai aproape […]

Recomandările redacției
TOP CITITE