In vizor

Dupa ce a blocat proiectul crematoriului, Primaria vrea sa extinda cimitirul din Manastur

Scris de 600

Dupa ce s-a asociat cu proiectul construirii unui crematoriu uman la care a renuntat dupa trei luni in cimitirul Manastur, reprezentantii municipalitatii si-au dat seama ca e nevoie de o solutie pentru lipsa locurilor in cimitire. Astfel au inceput procedurile pentru extinderea Cimitirului Manastur.

“Suntem in faza de intocmire a actelor, inca nu stim concret cu cat se extinde pentru ca nu au aparut normele de aplicare a legii 102/2014, privind cimitirele, crematoriile umane si serviciile funerare”, au aratat reprezentantii Primariei Cluj-Napoca.

Pe site-ul institutiei s-a anuntat ca Directia Tehnica a depus o “solicitare de emitere a acordului de mediu pentru proiectul Extindere Cimitir Manastur, propus a fi amplasat in Cluj-Napoca, strada Frunzisului f.n., judetul Cluj”.

In octombrie 2011, Consiliul Local Cluj-Napoca aproba asocierea dintre administratia locala si RDK Cremation, pentru construirea unui crematoriu in Manastur.

Contractul prevedea ca RDK Cremation sa plateasca anual suma de 15.000 lei, sa puna in functiune obiectivul in 12 luni de la semnarea contractului de asociere, sa suporte costurile de amenjare si functionare a obiectivului si sa acorde gratuit servicii de incinerare pentru un numar de minim 40 cazuri sociale la solicitarea primariei. De asemenea, RDK Cremation putea sa inchirieze spatiul sau sa cedeze/cesioneze/transfere drepturile dobandite prin asociere unui agent economic, dar numai cu acordul primariei. Durata asocierii este de 49 de ani, iar administratia locala s-a obligat, prin acel contract, sa sprijine RDK Cremation in vederea obtinerii tuturor autorizatiilor necesare si  sa treaca spatiul intr-o carte funciara noua.

Cum acesta actiune a starnit nenumarate proteste, aceiasi consilieri locali care au semnat contracul de asociere cu firma respectiva, au votat trei luni mai tarziu, in 19 ianuarie, anularea asocierii cu RDK Cremation. In replica, cei trei asociati din societate – Racz Levente Zsolt, Mircea Dunca si Koos Andras Zsolt – au actionat Primaria Cluj-Napoca in judecata cerand anularea ultimei Hotarari de Consiliu Local.

Foto: panoramio.roULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 1 hour In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 2 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 2 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 3 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 3 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 3 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 4 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 4 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 4 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 5 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
 • Acum 5 hours In vizor
  “Krónika” consemnează declaraţia protopopului reformat al “Ţării Călatei”, István M. Vincze: “La noua grădiniţă din Huedin pot veni şi copiii români, dar limba de predare este limba maghiară”
 • Acum 8 hours Eveniment
  169 de inele de peste 6.500 de ani vechime au fost găsite de arheologi pe traseul Autostrăzii A3
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE