In vizor

După Boc care a trimis clujenilor 230.500 de scrisori în plic, Tișe cumpără tonere și cartușe de 215.400 lei ca să scoată la imprimantă documente și să facă copii xerox

Consiliul Județean Cluj va cumpăra tonere și cartușe în valoare de 215.400 lei. Anunțul de procedură simplificată a fost publicat astăzi în Sistemul Electronic de Achiziții Publice. Achiziția este împărțită pe trei loturi. Contractul precedent a expirat la data de 31 decembrie 2021, fiind necesară încheierea unui contract nou, stocul din magazie fiind în curs de epuizare.

“Consiliul Județean dispune de o rețea informatică la care sunt conectate imprimante/multifuncționale necesare pentru buna desfășurare a activității. Pentru buna desfășurare a activității Consiliului Județean Cluj este necesară încheierea unui contract de furnizare cartușe și tonere cu o societate specializată cu obiect de activitate în domeniu”, scrie în caietul de sarcini.

Potrivit documentului citat, achiziția de tonere și cartușe este necesară pentru funcționarea imprimantelor Consiliului Județean. În document se mai arată că obiectivul specific la care contribuie furnizarea produselor este următorul: listare, scanare, xeroxare, documente specifice pentru derularea în condiții bune a activităților în sectorul administrație publică.

Într-o perioadă în care se dorește digitalizarea tuturor serviciilor încă se mai cheltuie sume importante pe astfel de achiziții. Nu doar Consiliul Județean face acest lucru, ci toate instituțiile de stat. De exemplu, Primăria Cluj-Napoca a trimis la începutul anului 230.000 de scrisori în plic către cetățeni.

Citește și:

Fan al digitalizării, Boc a trimis clujenilor peste 230.000 de scrisori în plic. În 2020, primarul anunța că vrea o Primărie fără hârtie

Au fost cheltuiți bani publici pentru tipărirea și trimiterea a sute de mii de înștiințări și scrisori, astfel: total înștiințări și scrisoarea primarului: 230.563 din care 215.237 de bucăți trimise cu Poșta și 15.326 de bucăți puse în e-cont (deoarece aveau acord pentru a fi transmise în acest mod).

În urmă cu doi ani, primarul Emil Boc anunța „O Primărie 100% fără hârtie”. Cu toate acestea, iată că primarul continuă să trimită scrisori pe hârtie și să cumpere papetărie de sute de mii de euro. În urmă cu câteva luni, Primăria a lansat o licitație pentru servicii de furnizare produse de papetărie și birotică în valoare de 954.932.9 lei (aproape 200.000 euro).