Din oras

După ani de lupte în instanță, felecanii își recapătă pământurile luate cu japca de autoritățile din Cluj-Napoca

Conforam gazetadecluj.ro municipiul Cluj-Napoca a pierdut definitiv aproximativ 400 de hectare de teren după ce instanța a dispus limita de hotar cu comuna Feleacu. Sutele de hectare de teren respective au fost trecute abuziv pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca. După 45 de ani, Curtea de Apel Cluj a făcut dreptate, dispunând definitiv revenirea la limita de hotar din 1973.

Acţiunea în instanţă privind schimbarea limitei de hotar dintre cele două unităţi administrative a fost deschisă de prefectul Judeţului Cluj în anul 2013. În decembrie 2017, Tribunalul Cluj a dispus revenirea la limita de hotar din anul 1973.

“Stabileşte limita de hotar dintre UAT Feleacu şi UAT Cluj-Napoca în concordanţă cu concluziile raportului de expertiză efectuat în cauză, cu respectarea liniei de hotar trasate în 1973 şi obligă cele două UAT-uri la recunoaşterea limitelor stabilite conform ultimei reorganizări administrativ-teritoriale, făcute în baza Legii nr. 2/1968”, se arată în hotărârea Tribunalului Cluj.

Sentința nu a fost definitivă, aceasta fiind atacată cu recurs, iar într-un final, Curtea de Apel Cluj a decis în 9 noiembrie 2018 menținerea soluției date de Tribunalul Cluj. Asta înseamnă că municipiul Cluj-Napoca a pierdut definitiv sute de hectare din suprafața sa în favoarea comunei Feleacu. Decizia instanței în cazul limitei de hotar reprezintă o mare victorie pentru comuna Feleacu. Procesul a fost câștigat cu ajutorul avocaților Mihai Bejenaru și Denisa Ruje.

Primarul comunei Feleacu, Gabriel Costea spune că această decizie reprezintă o normalitate și o victorie a tuturor celor din cadrul Primăriei Feleacu.

”Ceea ce s-a întâmplat azi la Curtea de Apel Cluj e o normalitate. Prin această decizie definitivă și executorie se face dreptate în primul rând pentru Primăria Feleacu și Comuna Feleacu pentru că se va reveni la granița din 1973 și peste 400 de hectare trec de la Municipiul Cluj-Napoca la Primăria Feleacu. După predarea amplasamentelor și stabilirea graniței,  va urma punerea în posesie a  terenurile revendicate de către cetățenii comunei Feleac. Această reușită s-a datorat muncii în echipă și este între-adevăr o victorie a primăriei comunei Feleacu”, a declarat Gabriel Costin.

Cu privire la telenovela pe care Alin Tișe și Emil Boc au jucat-o în ceea ce privește punerea în posesie a felecanilor cu ceea ce le aparținea de drept, citiți:

Telenovela punerii în poseie a fermei Palocsay continuă. Felecanii protestează, sătui să fie bătaia de joc a lui Emil Boc și Alin Tișes

Felecanii protestează din nou

Cum se ceartă felecanii cu autoritățile locale pe moștenirea lui Rudolf Palocsay

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *