In vizor

După ani de întârziere, Primăria anunță recepția blocului de locuințe sociale de pe strada Ghimeșului. Cele 12 apartamente vor fi distribuite abia în Septembrie

Autoritățile anunță finalizarea recepției la blocul cu 12 locuințe sociale de pe str Ghimeșului, un proiect tărăgănat de doi ani de zile de administrația locală. „Cred că în luna iulie-august se va încheia partea de recepție, după care le vom distribui în Septembrie”, declara recent primarul Emil Boc în cadrul unei intervenții la un post de radio local. 

Valoarea investiției este 3.417.546,56 lei fără TVA

12 locuințe sociale realizate cu 2 ani întârziere

„Azi am efectuat recepţia blocului de apartamente de pe strada Ghimeşului, care vor fi utilizate ca şi locuinţe sociale. Imobilul este structurat în 2 scări, fiecare cu un număr de 6 apartamente. Valoarea investiției este 3,4 milioane de lei”, a notat viceprimarul Olah Emese. 

Edilul Emil Boc anunța încă din Mai 2021 finalizarea lucrărilor la blocul de locuințe sociale cu doar 12 apartamente:

Practic, autoritățile locale au avut nevoie de 3 luni de zile pentru efectuarea recepției. 

„Lucrările sunt gata. 

Mai sunt doar câteva lucruri de corectat în cadrul procesului de recepție. 

Și cred că în luna iulie-august se va încheia partea de recepție, după care le vom distribui în Septembrie, declara recent edilul Emil Boc. 

CITEȘTE ȘIDeși Primăria anunța „finalizarea” blocului cu 12 locuințe sociale de pe Ghimeșului în luna Mai, apartamentele nu au fost repartizate solicitanților: „Mai sunt câteva lucruri de corectat. Le vom distribui în Septembrie”

CONTEXT

Blocul de locuințe sociale de pe strada Ghimeșului din municipiul Cluj-Napoca avea termenul de finalizare inițial în anul 2019, dar lucrările de execuție au fost încheiate abia în Mai 2021. 

Contractul a fost atribuit, în 2018, firmei Ceconi din Bixad, județul Satu-Mare, valoarea inițială fiind de peste 2,8 milioane lei (aproape 600.000 euro), fără TVA. Firma Ceconi a fost penalizată, până la finalul anului 2020, cu 165.000 de lei pentru întârzierile de peste un an. 

Deși Ceconi a depășit termenul de încheiere a proiectului, Primăria nu a reziliat contractul.

Astfel, imobilul promis din 2019, apoi pentru finalul anului 2020, a fost finalizat abia la jumătatea anului 2021. Iar recepția lucrărilor a continuat luni bune. Astfel, după câțiva ani de întârziere, solicitanții care au aplicat pentru locuințe sociale mai trebuie să aștepte până în septembire 2021 pentru repartizarea locuințelor. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *