Editorial

Dumnezeii PNL. Cine cutează să se opună voinței partidului, plătește!

Ce mă mai bucur că nu am votat. Dacă aș fi mers, probabil că m-ar fi pus necuratul să votez PNL. Dar m-am abținut, bănuind eu că nici ăștia nu-s mai breji decât pesediștii. Bănuiala mi s-a adeverit când cu cazul inginerului Ovidiu Ianculescu, directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Mureş, care a fost forţat să îşi dea demisia din funcţia pe care o câştigase prin concurs, pentru a face loc unui liberal fără nicio pregătire în domeniu. Aceasta după ce Ludovic Orban, proaspăt înscăunat prim-ministru, anunța că va depolitiza administrația. Carevasăzică m-a mințit în față. Adio vot!

Ce s-a întâmplat mai apoi? În loc ca partidul să dea de pământ cu șeful de la Apele Române, Ervin Molnar, responsabilul pentru mârșăvia de la Mureș, l-au lăsat să-l pedepsească pe inginerul Ianculescu, care a fost detașat la dracu în praznic, undeva în Maramureș. Ovidiu Ianculescu a fost pedepsit pentru că a îndrăznit să se opună partidului și a făcut publică mizeria galbenă.

Mă așteptam ca măcar după această nouă ticăloșie, partidul să ia măsuri, să-i facă vânt lui Molnar și să-l repună în drepturi pe inginerul Ianculescu. Nu s-a întâmplat, PNL a rămas solidar cu Molnar. Că, deh, e mare membru liberal.

La câteva luni distanță, în ograda membrului liberal, altă mizerie. Tot galbenă și asta. Șeful de la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, Petru Avram, alt membru liberal, a angajat o fostă ospătăriță pe post de inginer. Presa, respectiv cei de la Recorder, află despre tărășenie de la inginerul Gabi Musteaţă și fac publică povestea. Alt scandal, altă probă a halului de depolitizare la care se pretează liberalii. Deznodământul este în același registru ca la Mureș. Fosta ospătăriță a fost demisionată, iar inginerul care a îndrăznit să se opună partidului și a dat în vileag mânăreala galbenă a fost pedepsit. I s-a desființat postul. A rămas fără loc de muncă. Membrele liberale au rămas bine merci pe posturi, să-și facă de cap pe mai departe, să împroaște nedreptăți în capul oamenilor.

Două întâmplări cu același deznodământ și un mesaj clar: oamenii partidului sunt Dumnezei, și cine cutează să comenteze, să se opună voinței partidului plătește, rămâne pe drumuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *