Editorial

Dumnezeii PNL. Cine cutează să se opună voinței partidului, plătește!

Scris de 71

Ce mă mai bucur că nu am votat. Dacă aș fi mers, probabil că m-ar fi pus necuratul să votez PNL. Dar m-am abținut, bănuind eu că nici ăștia nu-s mai breji decât pesediștii. Bănuiala mi s-a adeverit când cu cazul inginerului Ovidiu Ianculescu, directorul Serviciului de Gospodărire a Apelor (SGA) Mureş, care a fost forţat să îşi dea demisia din funcţia pe care o câştigase prin concurs, pentru a face loc unui liberal fără nicio pregătire în domeniu. Aceasta după ce Ludovic Orban, proaspăt înscăunat prim-ministru, anunța că va depolitiza administrația. Carevasăzică m-a mințit în față. Adio vot!

Ce s-a întâmplat mai apoi? În loc ca partidul să dea de pământ cu șeful de la Apele Române, Ervin Molnar, responsabilul pentru mârșăvia de la Mureș, l-au lăsat să-l pedepsească pe inginerul Ianculescu, care a fost detașat la dracu în praznic, undeva în Maramureș. Ovidiu Ianculescu a fost pedepsit pentru că a îndrăznit să se opună partidului și a făcut publică mizeria galbenă.

Mă așteptam ca măcar după această nouă ticăloșie, partidul să ia măsuri, să-i facă vânt lui Molnar și să-l repună în drepturi pe inginerul Ianculescu. Nu s-a întâmplat, PNL a rămas solidar cu Molnar. Că, deh, e mare membru liberal.

La câteva luni distanță, în ograda membrului liberal, altă mizerie. Tot galbenă și asta. Șeful de la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, Petru Avram, alt membru liberal, a angajat o fostă ospătăriță pe post de inginer. Presa, respectiv cei de la Recorder, află despre tărășenie de la inginerul Gabi Musteaţă și fac publică povestea. Alt scandal, altă probă a halului de depolitizare la care se pretează liberalii. Deznodământul este în același registru ca la Mureș. Fosta ospătăriță a fost demisionată, iar inginerul care a îndrăznit să se opună partidului și a dat în vileag mânăreala galbenă a fost pedepsit. I s-a desființat postul. A rămas fără loc de muncă. Membrele liberale au rămas bine merci pe posturi, să-și facă de cap pe mai departe, să împroaște nedreptăți în capul oamenilor.

Două întâmplări cu același deznodământ și un mesaj clar: oamenii partidului sunt Dumnezei, și cine cutează să comenteze, să se opună voinței partidului plătește, rămâne pe drumuri.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours Politica
  ACUM SE VA VEDEA DACĂ PRIMEAZĂ ”BLIDUL” ÎN FAȚA VOCAȚIEI: Vârsta de pensionare va crește la 65 de ani pentru militari, diplomați, personalul auxiliar din instanțe. Impozit de 30% pentru o cotă din pensiile speciale. Pensiile magistraților aflate în plată se vor recalcula
 • Acum 4 hours FOTOGRAFILA
  Cât a durat ”asfaltarea” ”înainte de termen” a străzii Dragalina? Ei, bine, se sparge la loc. ”Nu e vina lor”, ci a celor care au lăsat niște țeavă pe dinafară
 • Acum 5 hours Rautacisme
  Întrebare a la Radio Erevan: Ce OSĂ conțină Parcul Gh. Dima din Zorilor, care trebuia licitat încă de anul trecut? OSĂ conțină beton și dale. Și 1001 povești despre arbori în plus
 • Acum 5 hours General
  Ciolacu: Președinta Ungariei a făcut declarații total inacceptabile, cu caracter revizionist pe tema Transilvaniei
 • Acum 6 hours Politica
  PROASTA COMUNICARE A PSD ÎN GREVA PROFESORILOR: Când nu s-a respectat niciodată Legea care acordă 6% din PIB Educației, să vii să contracarezi ”dreptul la grevă” cu ”dreptul la educație”, înseamnă să ai consilieri extrem de proști!
 • Acum 7 hours Eveniment
  Președintele sindicatelor din Educație: ”În momentul de față vorbim de amânarea examenelor”
 • Acum 7 hours Editorial
  Dervișii rotitori de la Guvernare
 • Acum 8 hours In vizor
  Le-au trebuit PATRU ani de la concursul de soluții pentru a ajunge, în sfârșit, să prezinte Comisiei de Urbanism (de Cumetrie din ”bocărie”) reamenajarea Cetățuii!
 • Acum 9 hours Sport
  Dan Petrescu a sărit la bătaie cu propriul jucător și i-a bătut obrazul lui Hagi
 • Acum 10 hours Eveniment
  Greva din învăţământ continuă: ”Guvernul trebuie să înțeleagă, măcar acum, în al doisprezecelea ceas”
 • Acum 10 hours Politica
  OPTIMISM: Vasile Dîncu susține că ”rotativa” OSĂ se facă
 • Acum 11 hours Politica
  ROTATIVA S-A ÎNȚEPENIT ÎN SARABANDA GREVELOR: Angajaţii CFR protestează luni în faţa Ministerului Transporturilor
 • Acum 21 hours Straineze
  După numărarea a 98% dintre voturi, Erdogan a câștigat alegerile prezidențiale inclusiv în numărătoarea opoziției
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE