Din oras

Duct City transforma centrul Clujului in santier

Scris de 632

Lucrarile la proiectul Duct City, de ingropare a cablurilor de telefonie si internet, au transformat centrul orasului in santier. Dupa Piata Unirii, unde lucrarile pentru canalizatie sunt in toi, urmeaza Piata Avram Iancu si Piata Stefan cel Mare.

Trotuarele din centrul orasului sunt sapate in aceste zile, pe mai multe portiuni. Lucrarile vizeaza canalizatia fibrei optice si de telefonie, proiect derulat de CFO Integrator. In Piata Unirii, potrivit graficului de lucrari, anul acesta se vor realiza 890 de metri de canalizatie. Lucrarile sunt realizate de catre un subcontractor, SC Triada Prod Impex SRL, societate din Bucuresti.

Centrul Clujului, in santier

Dupa Piata Unirii, si alte zone din zona centrala vor intra in santier. Potrivit graficului de lucrari al CFO Integrator, in Piata Avram Iancu vor fi sapati 680 de metri, iar in Piata Stefan cel Mare, peste o mie de metri.

Tot pentru anul acesta, sunt programate sapaturi pe Bulevardul 21 Decembrie (peste 2.700 de metri), Piata Lucian Blaga si strada Republicii, unde vor fi sapati aproape 3.000 de metri de santuri, in vederea ingroparii cablurilor.

Anul acesta, societatea care s-a angajat sa realizeze proiectul, CFO Integrator, are in plan sa lucreze pe 87 de strazi din Cluj-Napoca si sa realizeze 118 kilometri din totalul de 300 de kilometri, cati au fost contractati in 2008.

Odata realizate sapaturile, CFO Integrator notifica primaria cu privire la strazile unde s-a finalizat infrastructura, iar primaria transmite, la randul ei, notificari cu acele strazi catre operatori, dar si catre detinatorii de stalpi, respectiv Electrica, Compania de Transport Public etc. In termen de 45 de zile, potrivit HCL 565/2006, cablurile trebuiesc ingropate de catre operatori.

Foto: Eugen OlariuULTIMA ORĂ

 • Acum 14 hours In vizor
  NE ÎNCADRĂM, DIN NOU, ÎN TERMENE: Podul Porțelanului care trebuia să fie gata la data de 26 noiembrie 2022 OSĂ fie gata undeva în 2023. Acum, de la ultima vizită de lucru a lui Emil Boc, a săltat la ”gata în proporție de 90%”
 • Acum 14 hours Politica
  Ciolacu: Opoziția nedreaptă a Austriei este un cadou gratuit de Crăciun pentru Vladimir Putin. Cu siguranță, vor exista consecințe pentru Austria în urma acestui vot absurd!
 • Acum 15 hours In vizor
  NI SE ȘOPTEȘTE ÎN CASCĂ: Constructorii de la Parcul Feroviarilor încep să-și scoată gunoaiele pe care le-au îngropat de dimineață. E bună și mult hulita mass media la ceva
 • Acum 16 hours General
  MAI E DE MULS DE LA SCLAVII EUROPEI! Austria și Olanda au votat împotriva aderării României și Bulgariei la Schengen. Olanda s-a opus de fapt Bulgariei, care este însă la pachet cu România. Croația intră în Schengen de la 1 ianuarie 2023. Plus: elefantul pe care nu vea nimeni să-l vadă
 • Acum 17 hours In vizor
  ALO, GARDA DE MEDIU CLUJ, aţi fost sesizaţi, de ce nu verificaţi de ce se îngroapă deşeuri în şantierul Parcul Feroviarilor! Că şi primăria Cluj-Napoca a fost sesizată, dar se tace asurzitor!
 • Acum 17 hours Sanatate
  În plin sezon de viroze, Ministerul Sănătăţii “dă”, numai la “Cliuuj”, “că-i fain”, câte 4 – 6 ore de aşteptare părinţilor şi copiilor bolnavi în UPU. “Â-mi cer scuze la domni pacenţi!”
 • Acum 18 hours FOTOGRAFILA
  Protest în faţa Curţii de Apel Cluj: “Tişe, Vakar, județul Cluj nu l-ați primit moștenire”
 • Acum 18 hours PubliNews
  În luna sărbătorilor, Iulius Christmas Market din Iulius Parc îi poartă pe vizitatori în lumea de basm a Crăciunului
 • Acum 19 hours Eveniment
  Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, primește la Cluj-Napoca premiul unei asociații pentru cultură democratică europeană
 • Acum 20 hours In vizor
  Firma ONCOS nu e vinovată pentru minciunile unei mămici mitomane! Presa locală e varză!
 • Acum 21 hours In vizor
  Emil Boc: Construcția pasajulului de la Tăietura Turcului OSĂ înceapă anul viitor. Tot printr-o “randare” pe laptop, Maestre?
 • Acum 21 hours Vocea ta
  Dragoş Damian, Terapia Cluj: Strategia naţională de sănătate 2022-2030 a Ministrului Alexandru Rafila. Şi figura 38 de la pagină 24, o poză care te pune pe gânduri
 • Acum 22 hours Politica
  După ce guvernele lui şi-au bătut joc de Constituţie timp de doi ani, încălcând drepturile şi libertăţile civile, Klaus Iohannis şi-a slăbit niţel legăturile de la clăpari să ne vorbească despre “cărticică”: “Constituţia este cea mai importantă armă pe care o avem”
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE