In vizor

Drumurile județene din Cluj vor fi ”dotate” cu piste pentru biciclete

Scris de 52

Pe drumurile județene care leagă Cluj-Napoca de două zone turistice importante din județul Cluj, Cheile Turzii și Muntele Băișorii, vor fi amenajate piste de biciclete. Președintele Consiliului Județean Alin Tișe a anunțat că în următorii doi ani pe aceste drumuri județene vor fi amenajați 100 de kilometri de piste pentru biciclete. 

”În momentul de față vom da drumul la studiul de prefezabilitate care va indica traseul, potențialii utilizatori și starea drumului. În mare parte vom utiliza drumul județean. este un început, este un drum lung pentru a realiza piste de biciclete în județul Cluj, dar este un început pe care mi-l doresc. Acum că avem și drumuri județene de o calitate superioară față de anii trecuți putem să facem și acest lucru. În mod evident aveam nevoie de drumuri județene mai bune. Acest proiect Velo Cluj va propune realizarea în primă etapă a 100 de kilometri de piste de biciclete pe drumurile județene către două obiective importante: legătura între Cluj-Napoca  și Cheile Turzii și între Cluj-Napoca și Băișoara. Aceste drumuri județene sunt drumuri reabilitate recent, ele suportă realizarea unor astfel de piste. Costurile vor fi stabilite în urma studiului de prefezabilitate. Dorința noastră este ca în doi ani să finalizăm cât mai mult din cei 100 de kilometri și ulterior vom putea extinde proiectul și în alte zone ale județului.Vom utiliza drumurile județene, acostamentul drumului iar acolo unde este nevoie vom face expropieri”, a declarat Alin Tișe.

Aceste piste de biciclete ar fi o premieră pentru județul Cluj, dar așa cum a ținut și Tișe să precizeze, nu puteau amenaja piste pe drumuri pline de gropi. Aceste drumuri județene au fost asfaltate recent, astfel că se pretează pentru această investiție. Tișe nu ar trebui nici de această dată să ceară sfatul lui Emil Boc, a cărui proiect privind pistele de biciclete din municipiu este mai degrabă un eșec. acest piste nu sunt interconectate, sunt prea puține, iar unele dintre ele au fost amenajate pe străduțe unde nu sunt folosite de nimeni.

Primii 100 de kilometri de piste vor fi amenajați pe trei trasee:  

 • Cluj-Napoca-Sălicea-Ciurila-Petreștii de Jos-Cheile Turzii 
 • Cheile Turzii-Mihai Viteazu-Turda 
 • Cluj-Napoca-Sălicea-Ciurila-Lita-Săvădisla-Băișoara-Muntele Băișorii 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 15 hours Sport
  DACĂ TOT DĂ ACEST ”GIGI BOCALI” AL CLUJULUI 2 MILIOANE DE EURO, U Cluj a avut o prestație execrabilă la Arad
 • Acum 16 hours Eveniment
  NU, nici asta nu e glumă de 1 Aprilie: Primăria Cluj-Napoca a pierdut procesul cu Curtea de Conturi, după ce a băgat peste 3 milioane de lei din bugetul local în buzunarele unor firme de salubritate. Nici județul nu e mai prejos: Urmează tura din acest an, de 31 milioane de euro prădată în salubritate
 • Acum 17 hours In vizor
  NICIO NOUTATE: Mediul privat ține economia României în spate. Pe banii privaților se face dezmățul bugetar
 • Acum 18 hours Politica
  NU E GLUMĂ DE 1 APRILIE, că guvernanții nu glumesc când buzunăresc: Ne paște un val nou de scumpiri
 • Acum 1 day In vizor
  Rareș Bogdan invocă ”forțe oculte“ care vor să-l compromită pentru că a deranjat la Bruxelles! Totul, după ce a apărut informația că ar fi cerut și el șpagă în scandalul de corupție de la Aeroportul Otopeni
 • Acum 2 days In vizor
  Mai ţineţi minte când Ziar de Cluj scria că “Pantelică de la “readepică” s-a pus pe şantajat operatorii de deşeuri cam fără frică”? Păi, pe anul 2022 a încasat de la operatorii de salubritate de peste 5 ori mai mult la Platforma temporară Pata Rât decât a plătit la CMID pentru eliminarea deșeurilor!
 • Acum 2 days Justitie
  EDUCAȚIE CU BĂTĂTORUL DE ȘNIȚERE: Un jandarm din Brașov, trimis în judecată la Tribunalul Militar Cluj, pentru rele tratamente și violență față de propriul copil. Pe ăștia îi caută cineva la cap când îi angajează?
 • Acum 2 days Din oras
  Cică și parcul ”Armătura” e aproape gata. Dacă și lucrătura aceasta arată a parc…
 • Acum 2 days Din oras
  AR FI DE RÂS, DACĂ NU AR FI DE PLÂNS: Directorul Eco Garden se laudă cu ce știe să facă UNTOLD într-o noapte: ”Am terminat de decopertat vechiul gazon”
 • Acum 2 days Politica
  Marcel Ciolacu, după negocierile cu vicepreședintele Comisiei Europene: ”Fermierii români vor primi ajutor din partea UE”
 • Acum 2 days Eveniment
  FRAUDĂ DE 2 MILIOANE DE EURO: Ucraineni cazați doar pe hârtie. Poliția a făcut descinderi și în Cluj
 • Acum 2 days Politica
  Ligia Deca, în contradicție cu ea însăși. A scos salariile profesorilor din proiectul legii Educației, la 20 de zile după ce a anunțat public că salarizarea profesorilor va fi în legea Educației
 • Acum 2 days Eveniment
  Bulgaria și România au înregistrat o scădere a prețurilor la energie electrică, ambele cu -8,44%
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE