In vizor

Drumuri si Poduri Judetene Cluj a cumparat de la milionarul Gheorghe Chita autovehicule de 5 milioane de lei

Societatea Drumuri si Poduri Judetene SA, subordonata Consiliului Judetean Cluj, a achizitionat in aceste zile zece autovehicule in sistem leasing, pentru innoirea parcului auto. Licitatia a fost castigata de EVW Holding, importator al marcii DAF in Romania, societate controlata de milionarul Gheorghe Chita.

Societatea judetului Drumuri si Poduri Judetene si-a innoit parcul auto cu zece masini, achizitionate in sistem leasing. Pentru aceasta achizitie, s-a oganizat o procedura de licitatie publica, iar contractul a fost castigat de compania EVW Holding, cu sediul in Gilau.

Calin Platon, directorul Drumuri si Poduri Judetene Cluj SA, a aratat ca aceasta achizitie trebuia facuta, deoarece societatea are parcul de masini pentru transport asfalt si materiale de piatra foarte vechi, iar cheltuielile de intretinere a parcului pentru transport sunt foarte mari.

Potrivit contractului, Drumuri si Poduri Judetene Cluj SA a incheiat o finantare de tip leasing financiar pentru o perioada de minim 60 de luni, cu rate lunare fixe, si servicii de asigurare CASCO si RCA pentru toata durata contractului de leasing. Valoarea achizitiei celor zece autvehicule este de 5.069.696 de lei, fara TVA.

„Societatea Drumuri si Poduri judetene Cluj care are ca obiect de activitate proiectarea si constructia de drumuri si poduri precum si servicii de intretinere curenta si periodica a drumurilor pe perioada de vara-iarna. In ultimii 2 ani societatea si-a dublat cifra de afaceri respectiv volumul de activitate ca urmare a castigarii a numeroase licitatii atat in judetul Cluj cat si in judetele limitrofe (Salaj, Bistrita).Ca urmare din punct de vedere logistic, al dotarilor cu utilaje si mijloace de transport specifice domeniului de activitate, parcul actual este insuficient pe de o parte si uzat moral si fizic pe de alta parte. Politica societatii este de a reduce costurile de productie si de crestere  a calitatii serviciilor
noastre. Pentru aceasta si-a propus un program de investitii de 3 milioane de euro pentru anuii 2015-2016 pentru achizitionarea de autobasculante, statie de asfalt,repartizator de asfalt,statie de emulsie si alte utilaje de constructii drumuri. Prima etapa a acestui program de investitii consta in achizitia unui numar de 11 autovehicole de transport in valoare de 1.264.800 lei prin Leasing cu o perioada de rambursare de 5 ani”, arata directorul societatii Calin Platon.

Acesta arata ca acest program de investitii a fost aprobat de CA al DPJ Cluj si de CJ Cluj si este sustinut financiar exclusiv din surse proprii fara nicio contributie din partea Consiliului judetean Cluj, care este actionarul unic al societatii DPJ Cluj SA.

Compania EVW Holding, care are ca obiect de activitate comertul cu alte autovehicule – in speta camioane – si din care Ioan Gheorghe Chita detine 33% (restul aflandu-se in proprietatea lui Mircea Dorel Muresan si a olandezului Ad van Wijk), a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 319 milioane de lei, in timp ce profitul a fost de 4,7 milioane de lei.

EVW Holding este unic importator DAF in Romania de mai bine de 18 ani si detine Centre Autorizate de Vanzari si Service DAF in toate filialele sale din Romania si Republica Moldova. In Romania, compania detine filiale in Cluj-Napoca, Arad, Bacau, Brasov, Braila, Bucuresti, Constanta, Craiova, Iasi si Gilau, judetul Cluj – unde se afla si sediul central al companiei. EVW Holding, companie infiintata in urma cu peste doua decenii, este dealer autorizat Isuzu in Romania si are cinci divizii de business: vanzari camioane noi (DAF, Isuzu, Tatra Phoenix); vanzari camioane rulate (toate marcile) – EVW Service, vanzari piese camioane (OE si after-market) – EVW Parts si vanzari anvelope camioane (anvelope premium si second line) – EVW Tires.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *