In vizor

Drumul spre Lomb, care ar trebui să fie utilizabil peste 4 zile, începe cu un morman de pământ. Iar clădirile în care vin investitori în iulie o cam iau la vale – FOTO

Scris de 577

La ședința de Consiliu Local de luni, 14 mai, Alexandru Coroian, directorul Cluj Innovation Park (societatea care administrează Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative și Centrul de sprijinire a afacerilor TEAM) declara că într-o săptămână, drumul de acces spre Dealul Lomb va fi utilizabil. Nu știm exact ce înțelege șeful Cluj Innovation Park prin “utilizabil”. Cert este că drumul arată exact ca în urmă cu o lună și jumătate, când noi, Ziar de Cluj și NCN am fost la fața locului și v-am arătat dezastrul unei investiții în care au fost pompați bani grei.

Citește și:

SE SURPA minciunile lui Boc, facute pe banii nostri! Centrul de Excelență în Alunecări de Teren și Bălării, un produs postapocaliptic din Clujul de cinci stele – FOTO

Dacă este să ne luăm după poveștile fantastice ale lui Coroioan, luni, 21 mai, drumul ar trebui să poată fi folosit. Este adevărat, poate fi utilizat chiar și acum, dar numai dacă mergi pe rute ocolitoare. Începutul drumului către CREIC și TEAM nu există, este doar un morman mare de pământ scormonit de utilaje pentru că terenul a luat-o la vale. Este mai mult decât imposibil, ca acel segment de drum să fie gata în două zile, adică astăzi și mâine.

Citește și:

Între fantezie și realitate: cică, drumul de acces la investițiile din Lomb va fi utilizabil într-o săptămână. Și la vară vin investitorii. Dar cum rămâne cu alunecările de teren?

La CREIC și TEAM se poate ajunge pe un alt drum, paralel cu cel “oficial”. Acela este o uliță de țară, un fel de scurtătură care se oprește fix la câțiva metri de CREIC. Presupunem că domnul Coroian nu s-a referit la acea uliță. Avem încredere că este un om onest, care spune doar adevărul. Ne-ar părea rău să ne pierdem încrederea în funcționarii publici.

Iată cum arată drumul de lângă CREIC. La fel ca la sfârșitul lunii martie.

Mai sus de Buftea de Cluj (numele sub care mai este cunoscut CREIC) se lucrează la stabilizarea terenului din sus de drum pentru că a luat-o la vale. Muncitorii ne-au spus că în cel mai bun caz poate drumul până la CREIC să fie finalizat într-o săptămână, dar cel paralel, adică ulița despre care vă spuneam noi. Despre drumul până la TEAM muncitorii afirmă că mai au de lucru cam un an.

În urmă cu o lună și jumătate vă arătam că trotuarele, aleile și platformele de beton din fața clădirilor din TEAM s-au crăpat și s-au contorsionat sub presiunea pământului care alunecă. Acum vă mai arătăm ceva frumos de tot. Fundația uneia dintre clădiri s-a deplasat aproximativ 25 de centimetri. Se vede clar că zidul de la bază s-a deformat, ferestrele sunt atât de deplasate încât se vede cu ochiul liber. Ne întrebăm cât va mai dura până vor fi afectate de alunecările de teren și celelalte clădiri.

Avem trei întrebări pentru domnul Alexandru Coroian:

1.    Ați văzut dezastrul de pe dealul Lomb?

2.    În acele clădiri care mai au puțin și o iau la vale îi veți primi pe investitorii cu care cică veți semna contracte în luna iunie?

3.    Dormiți bine noaptea știind în ce hal arată investițiile pe care le administrați?ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours PubliNews
  PREMIERĂ: Brandul românesc Donuterie și-a deschis o locație în capitala Ungariei
 • Acum 2 hours Sanatate
  Crește numărul spitalizărilor: 35 de copii sunt internați cu COVID-19. Au fost depistate 162 de noi cazuri de COVID-19 la Cluj.
 • Acum 5 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 6 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 6 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 8 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 8 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 8 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 9 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 10 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 11 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 11 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 12 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE