In vizor

Drumul Sfântul Ioan, lăsat de izbeliște până la Sfântul Așteaptă!

Modernizarea drumului Sfântul Ioan a început la sfârșitul lunii iunie a anului trecut și trebuia încheiată în șase luni. O scurtă porțiune a fost finalizată de curând, însă nici acum drumul nu este în întregime reasfaltat și sunt șanse mari să mai dureze mult și bine până la modernizarea completă.

Primarul Emil Boc a afirmat în luna iunie a acestui an că fragmentul de drum din capătul Mănășturului, până unde vine centura de la Florești, va fi gata, însă, în legătură cu celălalt segment de drum, rămas de izbeliște, nu a vehiculat niciun termen.

Unul dintre cele mai circulate drumuri din Cluj-Napoca a fost omis de Primărie din planurile de refacere a carosabilului. Măruntele reparații pompieristice și mica porțiune reasfaltată nu fac față traficului intens, care este reprezentat și de camioane mari, de 18 tone, care cară piatră și pământ. 

În zonă, pe cea mai mare porțiune a acestui drum, parcă timpul s-a oprit în anul 1990. Clujenii continuă să-și rupă roțile mașinilor prin gropile adânci și prin amplele denivelări:
Chiar și scurta porțiune reasfaltată de drum riscă în curând să redevină un dezastru. Calitatea lucrărilor este pusă sub semnul întrebării cel puțin de sistemul de rigole care au fost construite numai în anumite zone și care preiau astfel apa pluvială doar parțial și ineficient, făcând drumul unul inundabil:


Drumul Sfântul Ioan va ajunge unul practicabil fără emoția unor evenimente rutiere neplăcute cel mai probabil la Sfântul Așteaptă! Asta, pentru că Sfântul Ioan nu este un drum central, iar la Cluj doar buricul târgului contează, pentru că spoirea Centrului aduce cele mai multe voturi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *