Din oras

Drumul de acces spre Lomb e ca în legenda cu Meșterul Manole. Pe cine trebuie să sacrifice Primăria ca să nu se mai surpe terenul?

Din 2014, Primăria Cluj-Napoca tot face, dar nu mai reușește să termine, drumul de acces spre dealul Lomb, unde se construiesc Centrul Regional pentru Industrii Creative (CREIC) și Centrul Transfer, Evoluție, Antreprenoriat, Microintreprindere (TEAM). În fiecare an, dacă nu chiar de mai multe ori într-un an, apar alunecări de teren și mai trebuie băgați niște bani în lucrări de consolidare. Anul acesta, potrivit conducerii Primăriei, au fost trei alunecări de teren și acum se lucrează la consolidarea terenului.

“Ca și noutate față de ultima discuție (la ședința de Consiliu Local din luna aprilie – n.red.), au mai apărut încă două alunecări de teren în zonă, au trebuit licitate și făcute lucrări. Se lucrează acolo și lucrările nu vor putea fi terminate anul acesta pentru că sunt chestiuni imprevizibile care nu țin de voința primarului, a viceprimarului, a Consiliului Local. Sunt situații apărute în teren, la fel cum a fost și surparea autostrăzii inaugurate deja”, a spus viceprimarul Dan Tarcea, în ședința de Consiliu Local de vineri.

Managerul de proiect, Ovidiu Câmpean are aceeași poezie de vreun an încoace: lucrările sunt în stadiul de 95% și se lucrează la utilități.

“În acest moment, sunt finalizate în proporție de 95% și se lucrează la partea de drum și de utilități. Au apărut acele probleme cu alunecările de teren, acum se lucrează la utilități”, a afirmat Câmpean.

Singurul din Consiliul Local care a sesizat că Ovidiu Câmpean este setat pe aceeași replică a fost consilierul Dan Morar.

„Același lucru se spunea și în aprilie, că nu se va putea finaliza drumul, că se va circula în condiții de șantier. Deci să înțeleg că nu se poate circula nici pe drumul acela de organizare de șantier și nu știm când va fi funcțională calea de acces ca să funcționeze investiția”, a punctat Dan Morar.

În ciuda faptului că nu există drum de acces, iar CREIC și TEAM nu sunt funcționale, societatea Cluj Innovation Park care le administrează există bine mersi și primește bani în fiecare an din bugetul local. În ședința de Consiliu Local a fost prezentat raportul de activitate al societății, care este, bineînțeles pe minus, deși în aprilie, la alocarea de buget, conducerea Cluj Innovation Park își asuma că va funcționa timp de cinci luni. Tot consilierul Dan Morar a fost singurul care a sesizat acest lucru. Ceilalți aleși locali poate consideră că e perfect normal să existe societăți comerciale care toacă bani aiurea pentru salariile angajaților și merg pe pierdere an de an.

“În aprilie, v-ați asumat prin proiecție de buget că din august veți funcționa timp de cinci luni cu un grad de ocupare de 80%. La rectificarea bugetului, așa au votat colegii. Eu v-am spus atunci că nu se va putea întâmpla acest lucru și au fost doar niște minciuni aruncate așa ca să se creeze o proiecție de buget. Vedem că în final de septembrie, nu funcționează și că nu va funcționa întreg anul acesta”, a spus Morar, adresându-se directorului economic al Cluj Innovation Park, prezent la ședința de Consiliu Local.

Dacă anul acesta au apărut deja trei alunecări de teren, suntem curioși să aflăm câte alunecări vor fi anul viitor și dacă Ovidiu Câmpean va uita poezia pe care o repetă constant de cel puțin un an încoace.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version