In vizor

Drumul cu patru benzi din Lomb mai are de așteptat. Conducerea Primăriei a anunțat abia termenul de finalizare a consolidării terenului

Drumul de acces spre dealul Lomb, unde se află Centrul Regional pentru Industrii Creative (CREIC – Buftea de Cluj) și Centrul de Sprijinire a Afacerilor încă nu este finalizat, deși lucrările au început în 2014 și în curând cele două obiective de investiții vor fi recepționate și date în folosință. Alunecările repetate de teren au blocat de mai multe ori lucrările. În 2017 au fost trei alunecări de teren, iar anul acesta una singură, iar de atunci se lucrează la consolidarea terenului. În ședința de Consiliu Local de miercuri, conducerea Primăriei a avansat un termen pentru încheierea lucrărilor de consolidare. 

“În urma vizitei pe care am făcut-o în teren la finalul săptămânii trecute aș vrea să vă spun că până în data de 15 octombrie vor fi finalizați toți piloții forați, vor fi puși toți piloții forați, urmând ca până la mijlocul lunii noiembrie să fie turnat și gradierul astfel încât partea de consolidare a drumului de acces pe patru benzi va fi în totalitate realizată”, a declarat viceprimarul Dan Tarcea. 

După această etapă ar urma lucrările propriu zise de realizare a drumului de acces cu patru benzi. Până atunci, este folosit un drum alternativ cu o singură bandă, care arată aproximativ ca o uliță de la țară.
Potrivit conducerii Cluj Innovation Park, societatea carea administrează cele două investiții din Lomb, în curând va avea loc recepția acestora. Situația acestei societăți nu este deloc roz, Cluj Innovation Park merge pe pierdere din 2014, de la înființare. Acest lucru a fost remarcat și de consilierii locali, în cadrul ședinței. 

“Am înțeles că capitalul social al societății este de 8.168.580 lei, datoriile de 55.530 lei, cifra de afaceri 0, venituri totale 70.672 lei, cheltuieli 328.935 lei și pierderi de 258.263 lei. De la înființarea societății nu s-a făcut altceva decât să se plătească salariile directorilor și angajaților, nu s-a produs absolut nimic. Vreau să întreb până când mai dăm bani din bugetul local pentru niște oameni care administrează o firmă care nu produce nimic?”, a spus consilierul local Adrian Mureșan. 

Conducerea  Cluj Innovation Park se scuză și vine cu date despre gradul de ocupare al Buftea de Cluj și TEAM. Despre faptul că terenul de sub TEAM o ia bine la vale nu a suflat nicio vorbă Alexandru Coroian, directorul  Cluj Innovation Park. 

„Este hazardată afirmația că nu s-a făcut nimic de-a lungul timpului. Din contră, noi suntem pregătiți acum să semnăm contractele. Practic acum ne aflăm în etapa finală a procesului de recepție a lucrărilor, iar contractele nu le putem semna decât  în condițiile în care sunt îndeplinite toate procedurile legate de recepție. Am avut și o discuție în acest sens cu colegii din Primărie și așa a rezultat. Deci până acum nu am stat degeaba. Pot să vă spun că din atelierul de creație, circa 965 mp, 5 ateliere sunt ocupate toate deja. În ceea ce privește clădirea de birouri, din 2230 mp, la etajul 1 este ocupat deja tot pentru proiecte, la etajul 2 avem în pregătire și așteptăm procesul de recepție pentru a demara ofertele pentru spațiul de coworking și pentru a sprijini programele pe care și Guvernul și UE le au în derulare. La etajul 3 avem în plan să deschidem imediat ce vom putea un incubator de afaceri atât pentru Cluj cât și pentru Transilvania, deci avem ocupat jumătate din spațiu. Gestionăm și facilitățile care țin de obiectivul TEAM. Avem în permanență solicitări și pregătim tot ce este necesar în așa fel încât pe finalul anului să avem finalizarea contractului de execuție să putem și acolo să avem un mare grad de ocupare”, a declarat Alexandru Coroian.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *