Eveniment

Drum județean din Cluj BLOCAT de o surpare de stânci. Curățarea va începe luni, pentru că e WEEKEND

Drumul județean DJ 107T, care face legătura dintre centrul de comună Măguri Răcătău și satul Măguri este blocat după surparea unor stânci de pe versanți, fiind deschisă o rută alternativă pentru șoferi.

Primarul comunei Măguri Răcătău, Alexandru Livescu, a declarat sâmbătă pentru Cluj24 că se află la fața locului împreună cu reprezentanți de la Drumurile Județene pentru evaluarea situației, cazul fiind anunțat și Prefecturii Cluj.

”Este o cantitate de 250 de mc de piatră desprinsă de pe versant și a acoperit drumul. Am deschis o rută alternativă spre satul Măguri, fiind vorba despre un drum de coastă pe care s-a împrăștiat material antiderapant.

Drumul trece prin defileul Someșului Rece și prin situl Natura 2000.

Luni se va întruni o comisie, la care vor fi prezenți și cei de la Apele Române și de la sit, pentru a se găsi cea mai bună metodă de a se degaja drumul. Drumul județean respectiv face legătura între centrul de comună, satul Măguri Răcătău, și satul Măguri”, a spus Livescu.

Întrebat de ce nu se intervine mai repede pentru degajarea drumului, primarul a spus că, probabil, pentru că este weekend…

Alexandru Livescu crede că drumul ar putea fi degajat într-o singură zi, iar acest lucru se va întâmpla luni.

”Cauzele alunecării și desprinderii stâncilor de pe versant sunt naturale. Iarna, apa pătrunde în fisurile stâncilor, îngheață, iar la dezgheț se desprind stâncile. Sunt bucăți de stâncă și de 15-20 de tone, problema va fi cu ce se vor stransporta de aici”, a mai spus primarul din Măguri Răcătău.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *