Tupeu fără margini într-un drept la replică semnat de Consiliul Director al Casei de Ajutor Reciproc CFR Cluj. După cele două materiale publicate în Ziar de Cluj (vezi aici și aici) despre modul de operare al executivului instituției, cineva (pentru că nu s-a semnat cu nume și predicat) a simțit nevoia să îi ia apărarea directoarei Mihaela Kocsis. Dat fiind că dreptul la replică al acestora nu reflectă realitatea și nu are un conținut veridic pentru a fi catalogat ca atare, ne-am hotărât să îl publicăm și, împreună cu acesta, un nou ”episod” din telenovela „șmecherii”.
Să lămurim puțin cum stau lucrurile:
Nu putem să nu ne întrebăm de ce din 2012 și până în prezent executivul CAR CFR Cluj, atât Mihaela Cocsis cât și fosta directoare mătușa ei, Maria Opriș, împreună cu oamenii ce s-au preumblat prin Consiliul Director, nu a luat măsuri pentru a preveni împrumuturile fictive?
Ei, despre asta ar fi trebuit să fie dreptul la replică. Însă nu au argumente care să ne contrazică. Mai mult, vă spunem noi despre o dispoziție luată de aceștia, prin care nu se încasează dobânda de la rău-platnici.
Tot în dreptul la replică se putea vorbi despre câți angajați pe pile există în CAR CFR Cluj și de ce Mihaela Cocsis nu a dat un examen pentru ocuparea funcției de director. Ce să mai vorbim despre examenele prin care au intrat apropiații acesteia sau despre locul în care s-a publicat anunțul pentru înscrierea la concurs după ce persoanele respective au ”intrat” în instituție?!
Am vrea să știm dacă se dau împrumuturi și oamenilor ce nu sunt cotizanți sau membri ai CAR CFR Cluj?
Câți bani s-au recuperat din 2014 și până în prezent din zona Oradea, unde șefe erau mama acesteia, sora și nașa? – Le reamintim aici.
Cine a lucrat cu filiala respectivă și cine au fost cenzorii?
De fapt, cați bani s-au recuperat de la toate sucursalele: Năsăud, Oradea, Teiuș, Satu Mare? Din ce fonduri?
De ce dreptul la replică nu este semnat de o persoana anume, ci e întocmit în numele Consiliului Director ?
Ultima întrebare are o relevanță mare. În fapt, lucrurile nu stau precum le-a prezentat Cocsis prin dreptul la replică. NCN TV și Ziar de Cluj. prin subsemnata Mihaela Trif și prin Liviu Alexa am contactat-o pe aceasta rugând-o să ne acorde un interviu. Pe mine, personal m-a îndrumat spre căsuța de e-mail de unde, teoretic, ne-ar fi răspuns domnul Ciurtin Grigore, președintele Consiliului Director. Noi l-am sunat pe Ciurtin să îi permită femeii să discute cu noi și am șiprimit verbal aprobarea. Ulterior însă, Mihaela Cocsis nu a mai vrut să răspundă pentru a programa întâlnirea și la fel a procedat și Ciurtin. Oare v-ați prins că voiam să vorbim despre ilegalitățile tipice grupului de șmecheri din CAR CFR Cluj ?
Dacă așa stau lucrurile, vă înțelegem. Nimeni nu vrea să vorbească despre faptul că are mai multe plângeri penale la parchetele din Cluj și inclusiv la DIICOT.
Și, în încheuere, vă rugăm să prezentați public rapoartele lunare pe ultimele șase luni efectuate de distinsa doamnă director Mihaela Cocsis și Consiliul Director! Care rapoarte? Acelea pe care prin regulament v-ați luat angajamentul să le efectuați.
”Pct 22.5 din Regulamentul Interior de Organizare și Funcționare a CAR CFR Cluj- lunar se exercită control ierarhic operativ curent cu privire la îndeplinirea atribuțiilor stabilite prin prezentul regulament de către secretarul Consiliului Director și Director” extras din regulament.
Tot aici întrebăm public dacă s-a respectat Art 36, pct 36.1: Nu pot fi membri ai Consiliului Director și dacă sunt pierd această calitate persoanele care sunt INCAPABILE sau care au fost CONDAMNATE pentru gestiune FRAUDULOASĂ, FURT, ABUZ de ÎNCREDERE, FALS,ÎNȘELĂCIUNE, DELAPIDARE, MĂRTURIE MINCINOASĂ, DARE sau LUARE de MITĂ, ABUZ în SERVICIU, CONFLICT DE INTERESE și alte infracțiuni de natură economică prevăzute de Codul Penal sau legi speciale, precum și persoanele care sunt rude de gradul I, II, sau soți între ei sau cu salariații casei de ajutor reciproc.
Așteptăm răspunsuri la întrebările de mai sus. Totodată, ne rezervăm dreptul să publicăm în continuare materialele despre activitatea șmecherilor din CAR CFR Cluj, mai ales despre plângerile penale și dosarele ce deja se îndreaptă spre o sentință definitivă și irevocabilă, unde sunt condamanți angajați cărora li s-a înscenat infracțiunea.