Din oras

Drept la replica / Academia Luceafărul nu primește bani de la Universitatea Cluj! Din contră, Academia ajută U Cluj atât cu terenuri de antrenament, cât și cu autocarul pus la dispoziție echipei de seniori!

Ca urmare a unui articol apărut într-un ziar online din presa clujană, conducerea Academiei de Fotbal Luceafărul doreste să ofere câteva lămuriri:

 

„1. Universitatea Cluj nu oferă nicio finanțare Academiei de Fotbal Luceafărul nici financiar nici material.Mai mult decât atât, Academia de Fotbal Luceafărul oferă sprijin Universității Cluj atât echipei de seniori, prin punerea la dispoziție a autocarului academiei pentru transportul echipei de seniori pe plan local darși cu plata șoferului autocarului și a coordonatorului de transport.

De asemenea, managerii Academiei de Fotbal Luceafărul le-au oferit atât echipei de seniori cât șigrupelor de juniori masă gratuit în nenumărate rânduri.

Mai mult decât atât o parte din grupele de juniori legitimați la Universitatea Cluj, U16,U15, își desfășoară activitatea gratuit pe terenul realizat din fonduri proprii de către managerii academiei.

2. O parte din antrenorii care lucrează la juniorii Universității Cluj sunt angajați și plătiți de către Academia Luceafărul. Universitatea Cluj nu a plătit niciodată nicio tabără sau deplasare vreunui copil legitimat la cluburile academiei.

3. Conform protocolului, Universitatea Cluj este obligată să ofere copiilor peste 14 ani pe care îi preia terenuri de antrenament, echipamente, deplasări și antrenori.

4. Ca la orice club privat din lume, se percepe o taxă lunară copiilor care sunt legitimați și care beneficiază de instruirea antrenorilor. Cu ajutorul taxelor se plătesc șoferul autocarului (pe care îlfolosește și echipa de seniori), coordonatorul de trafic, contabilul, arbitrajele meciurilor din campionat,asistența medicală obligatorie la fiecare meci disputat pe teren propriu, ambulanțe, taxe către AJF, impozite la stat, închirierea sălilor de sport dar și salariile celor peste 20 de antrenori.

Acești bani proveniți din taxe nu ajung pentru desfășurarea activităților academiei în cele mai bunec ondiții, iar diferența este asigurată de către managerii academiei.

Conform noilor reglementări F.R.F., copiii sunt liberi să plece de la un club la altul până la vârsta de 16 ani și este normal ca acestor copii să li se perceapă taxă de instruire ca la orice alt sport.

Comparativ cu alte cluburi, toate taxele lunare achitate de către părinți pentru instruirea lor către clubsunt achitate direct în conturile academiei și sunt astfel fiscalizați.

Menționăm că jucătorii care provin din alte localități sau care sunt cazuri sociale, nu achită taxă lunară academiei, din contră, unora li se ofera cazare, masă și chiar chirii.

5. Datorită succeselor din ultimii 10 ani de existență în care am câștigat 8 titluri naționale, ne-am clasat de 6 ori între cele mai bune 4 echipe din țară, dar am avut și clasări 4 și 5 la Danone Nations Cup, în 2017 respectiv 2019, competiție internațională desfășurată la New York, respectiv Barcelona, numărul de copii care s-au alăturat Academiei, a crescut foarte mult, astfel că ne-am găsit obligați să înființăm maimulte cluburi pentru a oferi șansa a cât mai multor copii să joace fotbal într-un cadru organizat deoarece regulamentul AJF Cluj nu permite înscrierea a mai mult de două echipe pe categrie de vârstă de către unclub.

Cele trei cluburi din cadrul Academiei, și anume Clubul Sportiv Luceafărul Cluj-Napoca, A.C.S. Academiade Fotbal Luceafărul Cluj și Fotbal Star S.A., sunt cluburi cu 3 CIS-uri diferite și sunt înscrise în campionatele județene conform regulamentelor AJF în vigoare.

Menționăm că Luceafărul 2010 Cluj nu are nicio legătură cu Academia Luceafărul și că acesta este un club privat, deținut de altcineva.

Toate aceste 3 entițăți sportive funcționează conform regulamentelor în vigoare, sunt administrateperfect de către manageri, drept dovadă că toate taxele și salariile sunt la zi.

6. În niciun caz, Academia Luceafărul nu primește bani de la Universitatea Cluj, din contră, Academia, așa cum am enumerat mai sus, ajută clubul Universitatea Cluj atât cu terenuri de antrenament pentru U15 și U16 cât și cu autocarul pus la dispoziție echipei de seniori.

7. Vă aducem la cunoștință că terenul de antrenament pe care Academia Luceafărul își desfășoara mareparte din activitate a fost realizat exclusiv cu fondurile celor doi manageri.

Managerii Academiei au realizat acest teren, din fonduri proprii, în anul 2016, când Universitatea Babeș-Bolyai a venit cu o parte din teren iar Academia cu banii și o parte din terenul propriu, proprietate privată.

Ca să nu se producă o confuzie, terenul de fotbal a fost construit în anul 2016 iar protocolul de colaborare dintre Academia Luceafărul și Universitatea Cluj a fost semnat abia în ianuarie 2018.

Academia Luceafărul plătește sălile de sport pe care le închiriază în Parcul Iuliu Hațieganu pe perioada rece, nu beneficiază de nicio gratuitate.

Mai dorim să precizăm că, în niciun caz, în protocolul încheiat între UBB și Academia Luceafărul nu este specificat că persoanele care vor folosi acest teren sunt copii sau rude ale cadrelor didactice din cadrul UBB, așa cum este scris în articol.

8. În legătură cu participarea echipelor în campionatul organizat de către AJF Cluj, repartizarea echipelor se face de către entitatea organizatoare și noi nu avem nicio problema în a le oferi șanse la cât mai mulți indiferent de capacitățile lor, important este să facă sport.

Precizăm că părinții sunt informati de echipele în care copiii lor joacă, toate actele de legitimare șitransfer se fac doar cu acordul lor.

9. Dorim să menționăm faptul că, Restaurantul Toskana este un loc public, în care oricine este binevenit indiferent de organizația din care aceștia fac parte.

În încheiere vrem să vă aducem la cunoștință că managerii Academiei nu au fost contactați de nimeni din partea presei locale în legătura cu vreun articol și că informația că „veniți la fața locului și vom discuta aceste detalii” (legate de taxe și înscriere) nu sunt adevărate.

Conducerea clubului este de părere că acest articol este încercarea unor terți de a dezbina un proiect care funcționează foarte bine și un protocol dintre Universitatea Cluj și Academia Luceafărul care a adus în momentul de față ca 4 copii de la U16 și 4 copii de la U15 sa fie prezenți în echipele naționale aleRomâniei, dintre care unii se antrenează periodic de câteva luni cu echipa de seniori a Universității Cluj.

Ca urmare a acestui articol și a informațiilor eronate apărute conducerea Academiei a trimis acest Drept la Replică, gazetei care a publicat articolul și intenționează să acționeze în instanță organizația care a defăimat numele Academiei.

Orice decid managerii Academiei să facă, prin ajutorul oferit Universității Cluj o fac din dragoste pentru club, pentru simbol pentru ceea ce acest club înseamnă în Cluj, în Transilvania dar și în țară, drept urmare și protocolul de colaborare a fost semnat din același motiv”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Exit mobile version