Vocea ta

Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj, îl ia peste picior pe Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu: “Faceţi stocuri la ceai de tei”

Scris de 577

Într-o opinie publicată în zf.ro, CEO-ul Terapia Cluj, Dragoș Damian, a adus în discuție câteva dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă România în prezent. El a vorbit despre creșterile la utilități, problema scumpirii materiilor și materialelor (mai exact, livrarea acestora) și lipsa forței de muncă, în special a personalului pregătit.

„Dimineața a început pentru fabricile din România așa cum începe în fiecare zi din ultimul an:

– cât au să mai crească prețurile la utilități, dar asta nici nu mai contează. Problema reală este ce ne facem dacă se taie gazul și petrolul? Cum am putut să facem greșeala de a închide mine sau de a nu construi microhidrocentrale?

– de unde să facem rost de alte surse de materii prime și materiale, încet-încet se blochează toată Asia, deja există o criză de aluminiu, urmează una de hârtie și apoi, mai mult ca sigur, cea de plastic? Și ironic, problema mare nu este scumpirea materiilor prime și materiale, ale căror prețuri s-au dublat, ci livrarea lor. Oare o să ajungem la un an termen de livrare, blocând capital de lucru? Știu oare autoritățile că nu mai avem în țară nici un lanț de aprovizionare intact?

– așteptăm de luni de zile autorizațiile de construcții ca să extindem fabrica și să creăm încă 100 de joburi noi, când vor veni oare? Oare cum se descurcă cei care construiesc blocuri, despre care aflăm că primesc autorizații în 2-3 săptămâni?”, scrie Dragoş Damian.

De asemenea, Dragoș Damian a evidențiat, din nou, o altă problemă foarte importantă: criza forței de muncă. El spune că până și autoritățile știu că firmele își fură oamenii, una de la alta, pentru că „nu mai are nici un rost să pregătești tinerii de liceu și studenții, când e mai ușor să furi de la competiția care îi pregătește”.

Damian a continuat opinia cu creșterile de taxe și impozite, problema muncii la negru, dar și inflație. Directorul Terapia Cluj a evidențiat și ce sfaturi au oferit autoritățile cetățenilor, anume să bea ceai de tei pentru a se liniști. Iar acum, Dragoș Damian, se întreabă ironic de ce nimeni nu s-a gândit până acum să bea ceai de tei pentru a scăpa de probleme:

„Oare s-a scumpit ceaiul de tei acum că ştim că linişteşte şi toata lumea îşi va cumpăra?”

– când au să crească taxele și impozitele, în 2023, că doar în 2024 sunt alegeri? De unde se vor plăti toate datoriile pe care le face Romania dacă nu din creșterea de taxe și impozite, de vreme ce evaziunea fiscală și muncă la negru, de zeci de miliarde pe an, de ani de zile, nu sunt frânate în nici un fel?

– am auzit de la autorități că dacă bei ceai de tei te liniștești și vezi lucrurile mai optimist, oare se găsește ceai de tei la supermarket, dar românesc dacă se poate? Cum de nu ne-am gândit să bem ceai de tei în ultimii 3 ani, în pandemie, în criza utilităților, în inflația care a început anul trecut, înainte de război? Oare s-a scumpit ceaiul de tei acum că știm că liniștește și toată lumea își va cumpăra?”.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour General
  Bă!!! V-ați tâmpit de tot? Aveți un suspect de crimă pe fugă și nu avertizați populația???
 • Acum 2 hours Eveniment
  Un mesaj al zidarilor de acum 85 de ani a fost descoperit la demolarea unui pod din Sibiu: ”Zidari din Cluj cari au executat tincuiala specială din mozaic”
 • Acum 4 hours In vizor
  România Educată e o poveste: 75% din elevi sunt analfabeți digital, o arată un studiu
 • Acum 5 hours Justitie
  CSM l-a exclus din nou pe Cristi Danileț din magistratură. Reacția judecătorului
 • Acum 5 hours Politica
  Ovidiu Cîmpean, viitorul secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene
 • Acum 6 hours PubliNews
  În urma unei investiții de 500.000 euro, Farmec relansează brandul din portofoliu cu același nume
 • Acum 7 hours Eveniment
  FINAL TRAGIC: Tânăra dată dispărută a fost găsită moartă, împachetată în saci menajeri, lângă Aleșd
 • Acum 7 hours De cartier
  Valea Seacă a devenit Valea Plângerii pentru șoferi. În orice moment există riscul producerii de accidente din cauza gropilor
 • Acum 7 hours General
  Paraşutist de la Baza Câmpia Turzii, mort într-un exercițiu militar! Eforturile medicilor de a-l salva au fost în zadar
 • Acum 8 hours Eveniment
  Un bărbat condamnat la închisoare pentru trafic de droguri, prins pe stradă în Cluj
 • Acum 8 hours Din oras
  Clujul Verde: în buricul târgului velo-pietonal, vopseaua nu stă nicicum pe pistele de biciclete
 • Acum 9 hours De cartier
  Parcul Armătura: «Obiectivul nostru este să plantăm, nu să tăiem». Dar ca să plantezi, tre’ să tai
 • Acum 9 hours Eveniment
  ANAF Cluj plătește 470.000 lei pentru stabilirea valorii bunurilor sechestrate
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE