In vizor

Dragoș Bolbose, noul vicepreședinte al FRJudo. Marius Vizer ia bătaie din nou de la Cozmin Gușă!

S-au organizat alegeri pentru funcția de vicepreședinte la Federația Română de Judo, fiind convocată Adunarea Generală Ordinară a FRJ, care are loc anual. Era necesară completarea postului lăsat liber de către Aurelian Bădulescu, care a trebuit să demisioneze, fiind ales ca membru al Curții de Conturi din România. Au fost prezenți 123 de membri, iar 5 voturi au fost anulate. Au candidat pentru funcția de vicepreședinte: campioana olimpică Alina Dumitru, susținută de către Marius Vizer, și antrenorul lotului olimpic de juniori, Dragoș Bolbose, susținut de către Cozmin Gușă. Dragoș Bolbose a câștigat cu 69 de voturi la 49, circa 60% contra 40%.

Este prima confruntare la vot dintre cei doi, în urma agravării conflictului iscat după interviul lui Marius Vizer din Fanatik, în care acesta din urmă îl făcea în fel și chip pe președintele FRJ, respectiv în urma plângerilor făcute la Agenția Națională a Sportului, al cărei președinte este Elisabeta Lipă, la Comitentul Olimpic și Sportiv Român, condus de Mihai Covaliu, și la organizațiile internaționale de reprezentare ale judo-ului, anume Uniunea Europeană de Judo, respectiv la Federația Internațională de Judo (IJF), precum și la Comitetul Olimpic Internațional.

Miza a fost extrem de mare, ședința a fost extrem de tensionată, dar, în final, ea s-a soldat cu victoria omului susținut de către Cozmin Gușă. Menționăm că este a doua înfrângere pe care Marius Vizer o suferă în fața lui Cozmin Gușă, după alegerile din 2021, în care candidatul susținut pe față de către Marius Vizer, George Teșeleanu, a fost învins în alegerile pentru funcția de președinte al Federației, cu 70 la 30, de către Cozmin Gușă.

sursa: solidnews.ro.