In vizor

Dragă Poliție clujeană, ați auzit cumva de Oanță, cel care îi dă legii clanță?

După cazul Liviu Șipoș, fostul om al legii și ofițer, care în loc să lupte împotriva crimei organizate șantaja oameni sub paravanul unei firme de security și detectivi particulari, am găsit că acest caz nu e singular la nivelul Clujului și că mai avem un mare ”investigator” pe numele său Liviu Oanță, singurul angajat și patronul firmei Oanță Telecom.  

Domnul Liviu Oanță se crede un Batman al serviciului de security. Pe pagina sa de Facebook se prezintă drept expert în analizele de risc la societățile comerciale și evaluator care stabilește ”vulnerabilitățile obiectivului”. 

În această calitate, domnul Liviu Oanță se bagă în seamă pe la societățile comerciale ca să pună camere video de supraveghere, însă nu prea are succes așa că s-a plantat fain frumușel ca subcontractor la Spitalul de Infecțioase din Cluj unde mai ciupește câte o lucrare.  

Dar nu din aceste activități trăiește domnul Liviu Oanță de la Oanță Telecom. O mare parte din activitatea sa și-o dedică șantajării oamenilor de afaceri din Cluj pe care efectiv îi hărțuiește, făcându-le diverse mizerii, cele mai multe cu caracter penal. Însă asupra acestui aspect vom reveni în curând. Noi de altceva am vrut să deranjăm Poliția clujeană.  

Deși este total ilegal acest lucru, domnul Oanță are un soi de servicii speciale pentru clienții interesați. Și anume, instalează softuri de tracking pe diverse telefoane pe care le maschează sub aparența serviciilor de ”consultanță”. În fapt sunt niște softuri de urmărire și ascultare a convorbirilor telefonice și de monitorizare a întregii activități pe care un mobil o desfășoară. Pentru acest lucru se face pușcărie, iar domnul Oanță ar trebui să își piardă și licența.  

Noi nu am vrut să dăm crezare zvonurilor care ne-au venit dinspre Infecțioase, unde o asistentă a dezvăluit că Oanță i-a propus să-și urmărească soțul dacă o înșală prin intermediul unui asemenea soft. Motiv pentru care l-am sunat chiar noi să vedem dacă așa e, prezentându-ne în mod real de la firma editoare a televiziunii și întrebându-l dacă poate instala aceste softuri, lucru pe care el l-a recunoscut, arătând că a mai făcut și în trecut așa ceva. Dar că acum nu are pe stoc softul, dar dacă îi dăm un email ne anunță când va fi disponibil. Când i-am cerut domnului Oanță să ne precizeze dacă este legal ca el să instaleze sisteme de tracking pe telefoanele mobile are unor persoane private, dumnealui s-a supărat și ne-a închis, semn că am atins o coardă sensibilă, deși este bine știut în acest domeniu că rigorile de obținere a unei autorizații de funcționare în securitate sunt foarte dure și că nimeni serios nu își permite să încalce legea.  

Este motivul pentru care lăsăm această convorbire telefonică avută cu domnul Oanță pentru studiul Poliției, care poate va găsi de cuviință să îl cheme puțin la o discuție pe domnul Oanță pentru a lămuri situația.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *