Asa cum Ziar de Cluj a scris inca de saptamana trecuta, mai exact in ziua examenului, la concursul pentru ocuparea de posturi de conducere in cadrul Directiei Generale pentru Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Cluj a castigat „cine trebuie”. Numele proaspetelor sefe, Ramona Crisan si al Ilona Kovacs, erau cunoscute de saptamani bune, iar intreaga evaluare a fost, de fapt, doar o mascarada afisata „de ochii lumii”. O dovedesc rezultatele afisate astazi de catre DGASPC Cluj.
Prima dintre ele, Ilona Kovacs, nici macar nu a avut contracandidat la postul de sef al Centrului de reabilitare sociala si primire in regim de urgenta a victimelor traficului de persoane. Surprinzator sau nu, singura persoana care si-a inscris dosarul pentru concurs nu a fost primita la proba scrisa ce a avut loc vinerea trecuta, dosarul ei fiind respins, iar Ilona Kovacs a sustinut de una singura examenul scris, o formalitate, de vreme ce concura singura pentru post.
Ramona Crisan, in schimb, a avut alti trei contracadidati la concursul pentru postul de sef la Complexul de Servicii pentru recuperarea copiiilor cu handicap neuropsihic grav Pinochio Cluj. Al patrulea candidat a fost respins din start si nu a putut sustine examenul ce a avut loc vineri.
Din nou, sortii au facut ca dintre cele trei contracandidate ale Ramonei Crisan, una sa nu se prexinte la examen, iar celelalte doua sa obtina un scor sub minimul permis pentru ocuparea functiilor de conducere.
Dar si mai suspect este faptul ca cele doua protejate ale institutiei, Ilona Kovacs si Ramona Crisan, despre care toata lumea stia ca o sa castige in urma examenului scris, au obtinut note extrem de mari si extrem de apropiate – 94,33 si 95,00. Astfel, in cursa pentru ocuparea celor doua posturi au ramas doar ele doua. In aceste conditii, examenul oral e doar o formalitate pe care trebuie sa o bifeze inainte sa se urce in fotoliile de sefe.
Ziar de Cluj incearca sa afle rezultatele examenului ce a avut loc vineri de patru zile, dar reprezentantii DGASPC s-au ascuns dupa tertipuri birocratice pentru a nu raspunde la intrebarile jurnalistilor. Purtatoarea de cuvant a institutiei, Alina Chiorean, atunci cand raspunde la telefon, cere, de fiecare data, o solicitare scrisa pentru orice informatie, chiar daca aceasta poate fi foarte usor furnizata telefonic. Lucru care contravine legii 544/2001 prvind accesul liber la informatiile de interes public. Cu toate acestea, timp de trei zile, reprezentantii DGASPC au reusit sa tina ascunse rezultatele examenului ce a avut loc in 8 ianuarie 2015.
AICI puteti citi materialul in care Ziar de Cluj anunta numele celor doua castigatoare inca de saptamana trecuta.
sursa foto: ziuadecj.realitatea.net