In vizor

Două tipuri de băuturi răcoritoare, dintre care una pentru copii, au fost RETRASE din magazinele Metro, Carrefour, Selgros și Penny

Compania Maspex Romania, în calitate de producator al mărcii de băutură răcoritoare Figo, produs în România, a fost informată de către unul dintre furnizorii săi cu privire la existenţa substanţei oxid de etilenă ce depăşeşte limitele permise de reglementările în vigoare, într-un ingredient al materiilor prime.

Acest fapt are impact asupra anumitor produse Figo. Având în vedere cantităţile extrem de mici utilizate, considerăm că nu există niciun risc pentru sănătatea consumatorilor şi compania a decis rechemarea produselor doar pentru a elimina orice suspiciune din partea acestora. Rechemarea se aplică NUMAI pentru următoarele produse şi loturi de băutură răcoritoare Figo:

Băuturile răcoritoare au fost vândute în magazinele Metro, Carrefour și Selgros.

Dacă aţi achiziţionat unul sau mai multe dintre produsele impactate şi doriţi să solicitaţi rambursarea costului, puteți să le returnaţi, la magazinul de la care aţi cumpărat, produsul sau ambalajul din loturile menţionate în listă, până la data de 04.09.2021. 

De asemenea, producătorul ALONOR COMPANY SRL a inițiat retragerea de la comercializare a băuturilor răcoritoare Fruits&Friends din magazinele Penny ca măsură de prevenție, existând suspiciunea depășirii conținutului de oxid de etilenă peste limitele admise într-unul din ingredientele utilizate în fabricarea produselor. 

Din grijă față de consumatori, REWE România recomandă clienților care au achiziționat produsele având loturile mentionate mai sus sa NU le consume, ci să le distrugă sau să le returneze în oricare magazin PENNY. Contravaloarea va fi restituită, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *